Ј.А.Ц.Е.

Оригинален формат:  S16mm

Година на објавување:   2011

Режисер:  Менелаос Карамагиолис (Филмографија)

Продуцент:  Менелаос Карамагиолис

Сценарио:  Менелаос Карамагиолис во соработка со Николас Паноусопулос

Директор на Фотографија:  Гиоргос Френзос

Музика:  Крис Делигианис

Главни Улоги:
Албан Укаj, Диого Инфанте, Минас Хатзисавас, Акилас Каразисис, Стефанија Гулиоти, Аргирис Хафис, Јоанис Тсортекис, Рефет Абази, Ајета Реџепи, Амернис Нокшиќи Јовановска, Висар Етеми, Адем Карага, Хајрула Рамизи, Дани Димитровска, Лиле Георгиева, Салаетин Билал, Горазд Цветковски, Сабедин Селмани

Кратка содржина:
Приказната го носи името на главниот јунак. Приказната на Јаце е приказна која избрав да ја кажам. Од време на време, помислувам дека таа е всушност како некоја нејасна верзија на “Оливер Твист”. Понекогаш сфаќам дека лицата и ситуациите – без оглед колку и да изгледаат екстремни – тие се дел од животот на секој голем град, иако ретко се прикажуваат на вестите на телевизија и се појавуваат во мал отсечок во весниците.


Награди:

Најдобра актерка/Стефаниа Гулиоти – Меѓународен филмски фестивал, Солун, Грција, 2011


Фестивали:

Фестивал на европски филм – Синедејс, Скопје, Македонија, 2013

Меѓународен филмски фестивал, Токио, Јапонија, 2011 (прикажан во официјална конкуренција)

Продуцентски куќи:
Гејзер
Владимир Комаров бр.38/1-3
1000 Скопје, Р.Македонија
geyzer@t-hom.mk

UKBAR FILMES
Ar. Dugue de Loule no 79 r/c
Dto A, 1050-088 Lisboa, Portugal
www.ukbarfilmes.com

PAUSILYPON FILMS
26 Fokionos Negri St. 11361
Athens, Greece

KALIBER FILMS
Stadhuisplein 11-2e verdieping, office 203,
3012 AR Rotterdam, The Nederland
info@KaliberFilms.com

PI FILM
İstiklal Cad. Arda Apt. No:471-3 Beyoğlu,
İstanbul, Turkey
info@pifilmproduction.com

2019-01-24T12:10:19+00:00