SEE CINEMA NETWORK – Конкурс за финансирање на развој на долгометражен игран и краткометражен игран филм

Отворен е конкурсот на SEE CINEMA NETWORK  за финансирање на развој на долгометражен игран и краткометражен игран филм

Сите информации за правилата на конкурсот и начинот на пријава можете да ги најдете на следните линкови:

Пријавите за конкурсот потребно е да ги доставите електронски (contact@filmagency.gov.mk) најдоцна до 25. септември, 2019 година.

Комисијата на Агенцијата за филм на Република Северна Македонија понатаму одбира 2 проекта кои влегуваат во потесен избор. Конечната евалуација на развојните проекти и изборот на оние кои ќе бидат финансирани се спроведува од страна на Генералното собрание на претставниците на SEE CINEMA NETWORK  во рамки на Thessaloniki International Film Festival.

2019-07-03T17:02:24+00:00