2009

На изгрејсонце

2019-01-30T08:57:19+00:00

Оригинален формат: 35 mm Година на објавување: 2009 Времетраење: 19 мин. Режисер: Ѓорче Ставрески Продуцент: Ѓорче Ставрески Извршен Продуцент: Русе Арсов Монтажа: Софија Самоиловска Сценарио: Ѓорче Ставрески Директор на Фотографија: Димо Попов Музика: Огнен [...]

На изгрејсонце2019-01-30T08:57:19+00:00

Созерцание

2019-01-30T11:07:43+00:00

Оригинален формат:  35 mm Година на објавување:  2009 Времетраење:  90 мин. Режисер:  Иво Трајков Продуцент:  Јири Конецни, Роберт Јазаџиски Монтажа:  Петра Раусова Сценарио:  Иван Арсењев Музика:  Зоран Маџиров, Дуке Бојаџиев Главни Улоги:  Давид Свехлик, [...]

Созерцание2019-01-30T11:07:43+00:00

Поинаку

2019-01-30T08:57:55+00:00

Оригинален формат: DVCPRO 720p Година на објавување: 2009 Времетраење: 12 мин. Режисер: Александар Русјаков Продуцент: Маријан Огненовски, Павле Игновски Монтажа: Филип Грчевски Сценарио: Александар Русјаков Директор на Фотографија: Бранд Феро Главни Улоги: Верица Недевска- [...]

Поинаку2019-01-30T08:57:55+00:00

Плати и жени

2019-01-30T10:43:32+00:00

Оригинален формат:  HD Година на објавување:  2009 Времетраење:  76 мин. Режисер:  Атанас Георгиев Продуцент:  Синиша Јуричиќ Извршен Продуцент:  Ралф Визер, Атанас Георгиев Монтажа:  Владимир Гојун Сценарио: Алчевски Марјан Директор на Фотографија:  Димо Попов Музика:  [...]

Плати и жени2019-01-30T10:43:32+00:00

Исток- Запад- Исток

2019-01-30T11:11:19+00:00

Оригинален формат:  35 mm Година на објавување:  2009 Времетраење:  100 мин. Режисер:  Ѓерѓ Џовани Продуцент:  Имран Фетаи Извршен Продуцент:  Имтан Фетаи, Франчески Таглиабу, Арбен Таселари Сценарио:  Ѓерѓ Џовани, Димитер Џовани, Јани Дури Директор на [...]

Исток- Запад- Исток2019-01-30T11:11:19+00:00

Крв за крв

2019-01-22T15:34:18+00:00

  Оригинален формат:  Beta Година на објавување:  2009 Времетраење:  30 мин. Режисер:  Астрид Омери Продуцент:  Атила Груби Извршен Продуцент:  Или Пепо Директор на Фотографија: Атила Груби Главни Улоги:  Улка Мујо, Албана Аголи, Зеф Никола, [...]

Крв за крв2019-01-22T15:34:18+00:00

Волшебниот рид

2019-01-30T10:46:19+00:00

Оригинален формат:   HD Година на објавување:   2009 Времетраење:   22 мин. Режисер:  Петар Џуровски Продуцент:  Петар Џуровски Извршен Продуцент:  Игор Цветковски Монтажа:  Петар Џуровски Сценарио:  Петар Џуровски Директор на Фотографија:  Бранд Ферро Музика:  Дејан Спасович [...]

Волшебниот рид2019-01-30T10:46:19+00:00

Илинденски марш

2019-01-30T10:46:43+00:00

Оригинален формат:  Beta Година на објавување:  2009 Времетраење:  39 мин. Режисер:  Бранислав Поповиќ Продуцент:  Ирена Димитриева- Поповиќ Извршен Продуцент:  Ирена Димитриева- Поповиќ Сценарио:  Рената Поповска Музика:  Александар Митевски Кратка содржина: ...за вековната традиција, за [...]

Илинденски марш2019-01-30T10:46:43+00:00

Далеку од дома

2019-01-22T15:35:16+00:00

  Оригинален формат:  DVCAM Година на објавување:  2009 Времетраење:  45 мин. Режисер:  Чедо Поповски Продуцент:  Лазар Угриновски Сценарио:  Владимир Поповски Кратка содржина: Целта на овој документарен филм е да ја прикаже универзалноста на историските [...]

Далеку од дома2019-01-22T15:35:16+00:00

Чедо

2019-01-30T10:51:23+00:00

Оригинален формат:  Beta Година на објавување:  2009 Времетраење:  45 мин. Режисер:  Аљоша Симјановски Продуцент:  Атила Груби Сценарио:  Аљуш Камбери Главни Улоги:  Љубе Ристевски Кратка содржина: Документарниот филм „Чедо“ е една трогателна драма која се [...]

Чедо2019-01-30T10:51:23+00:00