2010

Вистинската приказна за Хансел и Гретел

2019-11-04T10:55:28+01:00

Оригинален формат:  2K widescreen (2048x871) Година на објавување: 2010 Времетраење: 13 мин. Режисер: Гоце Цветановски Продуцент: Гоце Цветановски Кратка содржина: Гатање наспроти храброст.... Темна приказна која што е адаптирана на класичната приказна од Браќата Грим. [...]

Вистинската приказна за Хансел и Гретел2019-11-04T10:55:28+01:00

Кадаре

2019-01-22T15:33:11+01:00

  Оригинален формат:  Mini DV Година на објавување:  2010 Времетраење:  42 мин. Режисер:  Или Пепо Продуцент:  Заријета Јајага Монтажа:  Алберт Дилот Кратка содржина: „Литературата се раѓа и се развива секое време, во секој режим, [...]

Кадаре2019-01-22T15:33:11+01:00

Мајки

2019-03-28T13:17:03+01:00

Оригинален формат:   35 мм Година на објавување:  2010 Времетраење:  123 мин. Режисер:  Милчо Манчевски Продуцент:   Кристина Калас Монтажа:  Жаклина Стојчевска Сценарио:  Милчо Манчевски Директор на Фотографија:  Владимр Самоиловски Музика:  Игор Василев Главни Улоги:  Ана [...]

Мајки2019-03-28T13:17:03+01:00

Шнајдерките

2019-01-30T10:47:20+01:00

Оригинален формат:  HDV Година на објавување:  2010 Времетраење:  30 мин. Режисер:  Билјана Гарванлиева Продуцент:  Огнен Антов, Кристиан Бетз Сценарио:  Билјана Гарванлиева Директор на Фотографија:  Димо Попов Музика:  Роберт Рабеналт Главни Улоги:   Ериела Митрева, Весна [...]

Шнајдерките2019-01-30T10:47:20+01:00

Горчина

2019-01-30T10:53:21+01:00

  Оригинален формат:  HD Година на објавување:  2010 Времетраење:  26 мин. 33 сек. Режисер:  Сенад Абдули Продуцент:  Сенад Абдули Извршен Продуцент:  Сенад Абдули Монтажа:  Лазар Секуловски Сценарио:  Сенад Абдули, Метин Изети Директор на Фотографија:  [...]

Горчина2019-01-30T10:53:21+01:00

Татко

2019-01-30T11:20:05+01:00

Оригинален формат:  Digi Beta Година на објавување:  2010 Времетраење:  90 мин Режисер:  Шкипе Н.Дука Продуцент:  Шкипе Н.Дука Извршен Продуцент:  Ејуп Дука Монтажа:  Софија Самоиловска Јовановиќ Сценарио:  Шкипе Н.Дука Директор на Фотографија:  Владимир Самоиловски Музика:  [...]

Татко2019-01-30T11:20:05+01:00

Вишновата градина

2019-01-30T08:58:38+01:00

Оригинален формат: BETA Digital - 16:9 Година на објавување: 2010 Времетраење: 19 мин 39 сек Режисер: Гоце Димовски Продуцент: Гоце Димовски Монтажа: Стефан Бојаџиев Сценарио: Гоце Димовски Директор на Фотографија: Лудмил Христов Музика: Горан [...]

Вишновата градина2019-01-30T08:58:38+01:00

Љубовта на билбордите

2019-01-30T08:59:06+01:00

Оригинален формат: HD Година на објавување: 2010 Времетраење: 16 мин Режисер: Игор Соколовски Продуцент: Панче Мижимаков Сценарио: Игор Соколовски Директор на Фотографија: Александар Карпузовски Главни Улоги: Димитар Зози, Ивана Мирков Кратка содржина: Фантастична љубов [...]

Љубовта на билбордите2019-01-30T08:59:06+01:00

Име си е име

2019-01-30T11:18:06+01:00

Оригинален формат:  HD Година на објавување:  2010 Времетраење:  48 мин. Режисер:  Сигурјон Еинарсон Продуцент:  Миливоје Ѓорѓевиќ Сценарио:  Сигурјон Еинарсон, Џејсон Мико Музика:  Мортен Харкет, Грахам Неш, Мум, Сигур Рос, Монте Негро, Кирил, Тоше Проески... [...]

Име си е име2019-01-30T11:18:06+01:00

Како да ме нема

2019-03-28T13:23:39+01:00

Оригинален формат: 35 мм Година на објавување: 2010 Времетраење: 105 мин. Режисер: Хуанита Вилсон Продуцент: Владимир Анастасов, Натали Личлентелер, Џејмс Флин, Лена Рехберг, Карен Ричардс Монтажа: Натан Нугент Сценарио: Хуанита Вилсон Директор на Фотографија: [...]

Како да ме нема2019-03-28T13:23:39+01:00