2011

Парада

2019-03-28T13:38:19+01:00

Режисер:  Срѓан Драгоевиќ (Филмографија) Категорија: Играни Фаза: Завршени Година: 2011 Кратка содржина: Хомофобичен, средновечен поранешен српски ганстер се жртвува себеси за слободата на хомосексуалната заедница во својата земја. ПАРАДА на еден трагикомичен начин ја [...]

Парада2019-03-28T13:38:19+01:00

Ј.А.Ц.Е.

2019-01-24T12:10:19+01:00

Оригинален формат:  S16mm Година на објавување:   2011 Режисер:  Менелаос Карамагиолис (Филмографија) Продуцент:  Менелаос Карамагиолис Сценарио:  Менелаос Карамагиолис во соработка со Николас Паноусопулос Директор на Фотографија:  Гиоргос Френзос Музика:  Крис Делигианис Главни Улоги: Албан Укаj, [...]

Ј.А.Ц.Е.2019-01-24T12:10:19+01:00

Шарски зраци

2019-01-30T10:50:19+01:00

Оригинален формат:  HD Година на објавување:  2011 Времетраење:  48 мин. 54 сек. Режисер:  Арбен Тачи Продуцент:   Арбен Тачи Монтажа:  Фадил Весели Сценарио:  Арбен Тачи Директор на Фотографија:  Газменд Нела, Менан Абдулаи, Шептим Ахмети Музика:  [...]

Шарски зраци2019-01-30T10:50:19+01:00

Малиот бог на љубовта

2019-01-24T12:13:48+01:00

Оригинален формат:  2K Година на објавување:  2011 Времетраење:  90 мин. Режисер:  Жељко Сошиќ (Филмографија) Продуцент:  Жељко Сошиќ Монтажа:  Жељко Сошиќ Сценарио:  Жељко Сошиќ Директор на Фотографија:  Димитар Попов Музика:  Авро Парт, Владимир Ѓуришиќ Главни [...]

Малиот бог на љубовта2019-01-24T12:13:48+01:00

Образ

2019-01-24T18:58:56+01:00

Оригинален формат: 4:3 B/W, RED 4k Година на објавување: 2011 Времетраење: 14 мин. Режисер: Стефан Сидовски Продуцент: Александар Зиков Монтажа: Александар Зиков Сценарио: Велко Неделковски Директор на Фотографија: Илија Зоговски Главни Улоги: Александар Микик, [...]

Образ2019-01-24T18:58:56+01:00

Нашите во Стамбол

2019-01-30T10:52:12+01:00

Оригинален формат:  HD Година на објавување:  2011 Времетраење:  30 мин. Режисер:  Елизабета Конеска Продуцент:  Блаже Дулев Извршен Продуцент:   Роберт Јанкулоски Монтажа:  Блаже Дулев Сценарио:  Елизабета Конеска Директор на Фотографија:  Роберт Јанкуловски Музика:  Дарко Спасовски [...]

Нашите во Стамбол2019-01-30T10:52:12+01:00

Духот на баба Илонка

2019-01-24T12:49:12+01:00

Оригинален формат:  Arri Alexa - Digital 35 Година на објавување:  2011 Времетраење:  90 мин. Режисер:  Томислав Жаја (Филмографија) Продуцент:  Борис Димитровиќ Извршен Продуцент:  Зоран Ристевски, Кунт Огрис Монтажа:   Хрвоје Мршиќ Сценарио:  Ирена Крчелиќ Директор [...]

Духот на баба Илонка2019-01-24T12:49:12+01:00

Херојот на урнатините

2019-01-22T15:39:26+01:00

Оригинален формат:  HD Година на објавување:  2011 Времетраење:  38 мин. Режисер:  Вегим Камбери Продуцент:  Вегим Камбери Монтажа:  Газменд Адили Сценарио:  Мерита Чочоли Директор на Фотографија:  Антон Гришај, Мухамет Хазири Музика:  Наџие Бериша Главни Улоги:  [...]

Херојот на урнатините2019-01-22T15:39:26+01:00

Сеништа

2019-01-30T10:08:31+01:00

  Оригинален формат:  HD Година на објавување:  2011 Времетраење:  35 мин. Режисер:  Скендер Рауфи Продуцент:  Сание Камбери Монтажа:  Афет Мифтари Сценарио:  Скендер Рауфи Директор на Фотографија:  Афет Мифтари, Мирилинд Ашими Музика:  Наџије Бериша Кратка [...]

Сеништа2019-01-30T10:08:31+01:00

Синот

2019-01-30T08:59:27+01:00

Година на објавување: 2011 Времетраење: 15 мин Режисер: Марко Ѓоковиќ Продуцент: Васил Ѓуровски, Дејан Крајчевски Монтажа: Димитар Лазаревски Сценарио: Марко Ѓоковиќ (инспириран од расказот на Чарлс Буковски) Директор на Фотографија: Ѓорѓи Клинчаров Музика: Огнен [...]

Синот2019-01-30T08:59:27+01:00