2017

Види ја ти неа

2019-04-19T15:31:45+00:00

Режисер: Горан Столевски Продуцент: Димитар Минов и Кристијан Буровски Копродуцент: Томи Салковски Сценарио: Горан Столевски Директор на фотографија: Наум Доксевски Мотажер: Горан Столевски Улоги: Сара Климоска, Пируника Киселички, Жарко Јовановиќ, Антонија Белазелкоска, Иво Антов, Виктор Арсов, Игор Ангелов, Симон Манасковски, [...]

Види ја ти неа2019-04-19T15:31:45+00:00

Avec L’amour (Работен наслов: Музејот на Дионис; Оркестар за погреби и свадби)

2019-01-23T11:12:09+00:00

 Година на објавување:  2015Режисер:  Илија Цветковски, Атанас ГеоргиевПродуцент:  Атанас ГеоргиевМонтажа:  Атанас ГеоргиевСценарио:  Маријана КотевскаДиректор на Фотографија:   Димо Попов, Самир Љума, Паковски Драган Продуцентски куќи:Трис Филмс Михаил Чаков 7а, 1/28 1000 Скопје, Македонија[email protected] BDC Bulgaria 68 Budapesta Str  [...]

Avec L’amour (Работен наслов: Музејот на Дионис; Оркестар за погреби и свадби)2019-01-23T11:12:09+00:00

Исцелител

2019-01-30T12:14:31+00:00

Режисер:  Ѓорче Ставрески Продуцент:  Ѓорче Ставрески Монтажа:  Мартин Иванов Сценарио:  Ѓорче Ставрески Директор на фотографија:  Дејан Димески Музика:  Бранислав Николов Главни улоги: Благој Веселинов, Анастас Тановски, Аксел Мехмет, Александар Микиќ, Мирослав Петковиќ, Диме Илиев, [...]

Исцелител2019-01-30T12:14:31+00:00

Амби

2019-01-25T15:03:16+00:00

Режисер: Марија Апчевска Продуцент: Блаже Дулев Монтажа: Горан Вукиќ Сценарио: Марија Апчевска Директор на Фотографија: Владимир Самоиловски Музика: Дарко Спасовски Кратка содржина: Уште една вообичаена ноќ за Дено и Сара. Татко им е пијан [...]

Амби2019-01-25T15:03:16+00:00

Правила на уметноста

2019-01-30T09:28:19+00:00

Режисер: Сабедин Селмани, Александар Русјаков Продуцент: Кујтим Шаини, Сабедин Селмани Монтажа: Латиф Хасоли Сценарио: Александар Русјаков Директор на Фотографија: Латиф Хасоли Музика: Фатос Лумани, Теута Халими Главни Улоги: Сабедин Селмани, Адриан Азири, Амернис Нокшиќи [...]

Правила на уметноста2019-01-30T09:28:19+00:00

Сведок (Работен наслов:Чекај ме)

2019-01-30T12:19:50+00:00

Режисер:  Митко Панов Продуцент:  Франсин Лисер, Џерард Мониер, Митко Панов, Игор Нола, Дејвид Колинс, Мартина Ниланд Извршен Продуцент:  Жан-Лук Ормиер Монтажа:  Димитар Грбевски, Лазар Секуловски Сценарио:  Митко Панов, Владислав Пашиковски, Дејвид Рикер Директор на [...]

Сведок (Работен наслов:Чекај ме)2019-01-30T12:19:50+00:00

Кога денот немаше име

2019-01-28T12:39:51+00:00

Режисер:  Теона Стругар Митевска Продуцент:  Лабина Митевска, Себастиен Делои, Диана Елбаум Сценарио:  Теона Стругар Митевска, Елма Татарагиќ, Данијел Хочевар Директор на Фотографија:  Ањез Годар Главни Улоги:  Леон Ристов, Ханис Багасов, Драган Мишевски, Стефан Китановиќ, [...]

Кога денот немаше име2019-01-28T12:39:51+00:00

АИДА

2019-01-25T16:11:07+00:00

Оригинален формат: Full HD 16:9 Времетраење: 20` Режисер: Сенад Абдули Продуцент: Сенад Абдули Монтажа: Блаже Дулев Сценарио: Зимбер Келменди Директор на Фотографија: Роберт Јанкуловски Музика: Бајрам Купи Кратка содржина: Арбан, дете на 12-13 годишна [...]

АИДА2019-01-25T16:11:07+00:00

Ах, љубов моја

2019-04-16T13:38:56+00:00

Времетраење:  90 мин. Режисер:  Коле Ангеловски Продуцент:  Горан Стојилковиќ Монтажа:  Блаже Дулев Сценарио:  Коле Ангеловски Директор на Фотографија:  Роберт Јанкулоски Главни Улоги:  Нина Деан, Атанас Атанасовски Кратка содржина: “Ах љубов моја” е филм за [...]

Ах, љубов моја2019-04-16T13:38:56+00:00

Железната приказна

2019-01-25T16:29:44+00:00

Времетраење: 16'17'' Режисер: Златко Калеников Продуцент: Ивана Шекуткоска Сценарио: Златко Калеников Директор на Фотографија: Дејан Димески Кратка содржина: Дејствието на краткометражниот филм “Старо железо” започнува во полициска станица во Скопје. Во тек е испрашување [...]

Железната приказна2019-01-25T16:29:44+00:00