2018

Камена градина

2019-04-12T12:25:19+00:00

Режисер:  Даријан Пејовски Продуцент: Кристијан Буровски, Димитар Минов, Томи Салковски Сценарист: Даријан Пејовски Директор на фотографија:  Дејан Димоски Монтажер:  Дејан Смилески Музика:  Александар Пејовски Кратка содржина: “Камена Градина” е краток, експериментален, документарен филм, посветен на [...]

Камена градина2019-04-12T12:25:19+00:00

Враќање

2019-03-22T15:17:39+00:00

Оригинален формат:  HD Година на објавување:  2015 Времетраење:  81` Режисер:  Кастриот Абдили Продуцент:  Кастриот Абдили Монтажа:  Благоја Неделковски, Кастриот Сакипи Сценарио:  Кастриот Абдили, Иса Ќосја Директор на Фотографија:  Владимир Самоиловски Музика:  Мемли Келменди Главни [...]

Враќање2019-03-22T15:17:39+00:00

Образец 16

2019-03-28T16:07:35+00:00

Оригинален формат:  2K 16:9 Времетраење:  7` Режисер: Иван Ивановски Продуцент: Елена Станишева Монтажа: Доријан Миловановиќ Сценарио: Иван Ивановски Директор на Фотографија: Иван Ивановски Кратка содржина: Анимираниот филм XO има намера да ги прикаже апсурдите [...]

Образец 162019-03-28T16:07:35+00:00

Патот на локумот

2019-03-28T14:58:16+00:00

Oригинален формат:  Full HD Режисер:  Елизабета Конеска Продуцент:  Роберт Јанкулоски Монтажа:  Блаже Дулев Сценарио:  Елизабета Конеска Директор на Фотографија:  Роберт Јанкулоски Кратка содржина: Компаративно согледување на историскиот пат на локумот - деликатесното слатко и неговата [...]

Патот на локумот2019-03-28T14:58:16+00:00

Зошто јас?

2019-03-28T15:25:24+00:00

  Оригинален формат:  Full HD 16:9 Времетраење:  30‘ Режисер:  Сенад Абдули Продуцент:  Сенад Абдули Монтажа:  Лазар Секуловски Сценарио:  Салејдин Салихи Директор на Фотографија:  Роберт Јанкуловски Музика:  Бајрам Чупи Кратка содржина: Несреќата во Чернобил била [...]

Зошто јас?2019-03-28T15:25:24+00:00

ГОДИНА НА МАЈМУНОТ (РАБ. НАСЛОВ: СЛОБОДА ИЛИ СМРТ)

2019-04-05T16:02:27+00:00

Режисер:  Владимир Блажевски Продуцент:  Дарко Попов Монтажа:  Благоја Неделковски Сценарио:  Владимир Блажевски Кратка содржина: Сатиричен приказ за чудното пријателство помеѓу еден осамен мајмун и сиромав чувар на зоолошка градина, за превртен свет во транзиција [...]

ГОДИНА НА МАЈМУНОТ (РАБ. НАСЛОВ: СЛОБОДА ИЛИ СМРТ)2019-04-05T16:02:27+00:00

Сонот за крвта и душата (работен наслов: „Вампир“)

2019-03-28T15:53:17+00:00

Режисер: Игор Алексов Продуцент: Блаже Дулев Монтажа: Блаже Дулев Сценарио: Александар Русјаков Директор на Фотографија: Душан Кардалевски Музика: Дарко Спасовски Кратка содржина: По смртта на Најден, чудни и мистични случки почнуваат да се случуваат [...]

Сонот за крвта и душата (работен наслов: „Вампир“)2019-03-28T15:53:17+00:00

Готлиб

2019-03-28T16:09:28+00:00

Оригинален формат: 2.35:1 Режисер:  Крсте Господиновски Продуцент:  Крсте Господиновски Извршен Продуцент:  Димитар Николов Сценарио:  Крсте Господиновски, Викторија Динева, Кристина Христова-Николова Директор на Фотографија: Горан Наумовски Музика:  Горан Петровски Кратка содржина: Готлиб е благородно и [...]

Готлиб2019-03-28T16:09:28+00:00

Националност, религија или љубов (Берн Берн)

2019-03-28T14:56:19+00:00

  Режисер:  Сабедин Али Продуцент:  Сабедин Али Сценарио:  Нусрет Емурлаи Директор на Фотографија:  Роберт Јанкуловски Кратка содржина: Културолошките и религиските диверситети кај многу народи се едно од главните причини за нетолерантности и конфликти. Големите [...]

Националност, религија или љубов (Берн Берн)2019-03-28T14:56:19+00:00

Патики

2019-03-25T10:09:51+00:00

Режисер: Лидија Мојсовска Продуцент: Петар Џуровски Монтажа: Милан Јакшиќ Сценарио: Лидија Мојсовска Директор на Фотографија: Бранко Аврамовски Кратка содржина: Ова е приказна за Амир, 6 годишно детенце од албанска националност и муслиманска вероисповед, кое [...]

Патики2019-03-25T10:09:51+00:00