2020

18 % СИВО

2020-02-18T11:53:03+01:00

Режија: Виктор Чучков Продуценти: Борислав Чучков, Владимир Анастасов, Ангела Несторовска, Марсел Ленц, Гвиди Шваб, Невена Савиќ, Жил Деброк, Вирле Цилмекерс, Петер Бернерс Сценарио: Хилари Нориш, Долја Гавански, Захари Карабашлиев Директор на фотографија: Ненад Бороевиќ [...]

18 % СИВО2020-02-18T11:53:03+01:00

Незо

2020-02-14T16:51:49+01:00

Режисер: Мерита Коколи Продуцент: Ромир Јакупи Сценарист: Мерита Коколи Директор на фотографија: Спартак Пападхимитри “Незо” е документарен игран филм кој се основа на вистинскиот расказ на медицинската сестра Љупка Сиљјанова Ципушева, која била ангажирана во [...]

Незо2020-02-14T16:51:49+01:00

Професорот

2020-02-14T11:48:45+01:00

Режисер: Јордан Дуков Продуцент: Љубиша Арсиќ Сценарист: Јордан Дуков Директор на фотографија: Кристијан Караџовски Едитор: Доријан Миловановиќ Музика: Илија Џаџев Кастинг: Иван Беќарев Синопсис: Документарен филм за универзалниот уметнички и хуманистички подвиг на еден локален херој. Истражување [...]

Професорот2020-02-14T11:48:45+01:00