Пред Продукција

Пред Продукција

ВРБА

2019-01-28T09:44:20+01:00

Режија:  Милчо Манчевски Продуцент:  Милчо Манчевски, Јане Ќортошев Сценарио:  Милчо Манчевски Директор на фотографија:  Тамас Добос Музика:  Атила Паскај Главни улоги:  Наталија Теодосиева, Сара Климоска, Никола Ристески, Ненад Нацев, Камка Тоциновски Кратка содржина: Три [...]

ВРБА2019-01-28T09:44:20+01:00

Момчето кое никогаш не слушаше

2019-03-28T13:28:06+01:00

 Режисер:  Зорица ЗафировскаКратка содржина:  Момчето кое никогаш не слушаше е анимиран филм кој зборува за човечкото отуѓување и губење на нормалната комуникација помеѓу луѓето. Оваа приказна е раскажана преку главниот лик Дино 16 годишно момче. [...]

Момчето кое никогаш не слушаше2019-03-28T13:28:06+01:00

Два пати мртов

2019-01-28T12:10:16+01:00

  Режисер:  Афердита Кики Продуцент:  Заријета Јајага Извршен Продуцент:  Љумтурије Кастрати Сценарио:   Љумтурије Кастрати Главни Улоги:  Наим Велиу Кратка содржина: Наип, алиас Наим Велиу, после 42 години, целосно трауматизиран во својот живот, се враќа [...]

Два пати мртов2019-01-28T12:10:16+01:00

Мајсторот

2019-01-28T12:10:54+01:00

Режисер:  Иво Трајков Продуцент:  Симеон Дамевски, Љупчо Тодоровски - Упа Сценарио:  Љупчо Тодоровски - Упа Директор на Фотографија:  Виторио Стораро Кратка содржина: Охрабрен од Султанскиот указ за еднаквост, права и слободи за сите граѓани [...]

Мајсторот2019-01-28T12:10:54+01:00

Батко Ѓорѓија патува за Баграм

2019-01-23T11:16:14+01:00

 Режисер:  Фросина НаумовскаПродуцент:  Александар КрстевскиИзвршен Продуцент:  Елена СтанишеваСценарио:  Фросина НаумовскаКратка содржина:Бидејќи секој втор Кумановец оди на печалба во Авганистан за да се збогати, се решава да оди и Батко Сашо. Пробувајќи да ја фати Кумановската [...]

Батко Ѓорѓија патува за Баграм2019-01-23T11:16:14+01:00

Аферата Мис Стон

2019-01-25T10:41:50+01:00

Режисер:  Дарко Митревски Продуцент:  Роберт Насков, Дарко Митревски, Санмин Парк, Итан Парк Сценарио:  Дарко Митревски Кратка содржина: На 3ти септември 1901 година, американската мисионерка Мис Стон доаѓа во Македонија со цел да ја шири [...]

Аферата Мис Стон2019-01-25T10:41:50+01:00

Кукавици

2019-01-25T15:17:47+01:00

Режисер: Небојша Јовановиќ Продуцент: Сашо Павловски Сценарио: Небојша Јовановиќ Кратка содржина: Горјан е затекнат, како и цела држава со граѓанска војна. Но, тој расте со татко, кој е oфицер во војска и војник во [...]

Кукавици2019-01-25T15:17:47+01:00

Цар Самоил

2019-01-28T12:35:29+01:00

Режисер:  Антонио Митриќески Продуцент:  Дејан Милошевски, Милош Ѓукелиќ, Роб Хејдон Монтажа:  Андрија Зафрановиќ Сценарио:  Венко Андоновски, Антонио Митриќески, Оливер Ромевски, Билјана Гарванлиева Директор на Фотографија:  Јоланта Дулевска Кратка содржина: Цар Самоил“ е историски спектакл [...]

Цар Самоил2019-01-28T12:35:29+01:00

Ако утре го снема сонцето (Работен наслов: Омниблуз)

2019-01-25T10:56:13+01:00

Режисер:  Aлександар Русјаков Продуцент:  Дејан Илиев Сценарио:  Aлександар Русјаков Директор на Фотографија:  Душан Кардалевски Кратка содржина: Приказната на филмот „Ако утре го снема сонцето“, ја обработува темата трговија со луѓе. Приказната се одвива паралелно [...]

Ако утре го снема сонцето (Работен наслов: Омниблуз)2019-01-25T10:56:13+01:00

How Do You Define Arrogance!?

2019-03-28T15:33:56+01:00

  Режисер:  Небојша Илиевски Продуцент:   Александра Илоска, Небојша Илиевски Монтажа:  Бошко Столиќ, Ратомир Цениќ Сценарио:  Небојша Илиевски Директор на Фотографија:   Томислав Георгиев Музика:   Дејан Спасовиќ Кратка содржина: Професионална небрежност, инфантилна тврдоглавост и вродени, ноншалантност [...]

How Do You Define Arrogance!?2019-03-28T15:33:56+01:00