Пред Продукција

Пред Продукција

Љубовната соба

2019-03-28T15:36:04+00:00

  Режисер:   Сузана Диневски Продуцент:  Сузана Диневски Монтажа:  Мишко Чунихин Сценарио:   Сузана Диневски Директор на Фотографија:  Димо Попов Музика:  Давор Јордановски Кратка содржина: Интимни приказни на неколку жени за нивното емотивно, социјално и психолошко [...]

Љубовната соба2019-03-28T15:36:04+00:00

Шеќерното дете

2019-01-28T12:54:15+00:00

Режисер:  Арбен Тачи Продуцент:  Арбен Тачи Монтажа:  Атанас Георгиев Сценарио:  Арбен Тачи Директор на Фотографија:  Влатко Самоиловски Музика:  Фатос Лумани Главни Улоги:  Сотирак Братко, Ева Аликај, Кејди Адеми, Сокол Хајрулај, Шекерија Бучај, Африм Мучај, [...]

Шеќерното дете2019-01-28T12:54:15+00:00

Тивката Мира

2019-03-28T13:43:45+00:00

 Режисер:  Ѓорче СтаврескиПродуцент:  Емилија ЧочковаСценарио:  Ѓорче СтаврескиКратка содржина:Рибарот Павле ја гледа тивката Мира која седи на ограда на мост и изгледа како да сака да се самоубие рипајќи во матната река. Осамениот рибар е решен [...]

Тивката Мира2019-03-28T13:43:45+00:00

Денови како домино

2019-01-25T16:34:08+00:00

Времетраење: 15' Режисер: Лавинија Софрониевска Продуцент: Дејан Крајчевски Сценарио: Горјан Милошевски Кратка содржина: “Сакаш да ти раскажам една приказна?”- младата девојка Андреа го прашува малечкото девојченце Ева, додека седат на подот во топлата, семејна [...]

Денови како домино2019-01-25T16:34:08+00:00

Бегалец

2019-01-22T15:04:03+00:00

Режисер: Душан Дракалски Сценарио: Сашо Пешев Кратка содржина: Милиони луѓе од завојуваните подрачја на Блискиот исток во последниве години доброволно или принудно го напуштиле своето огниште и тргнале на патот од Турција, Грција преку [...]

Бегалец2019-01-22T15:04:03+00:00

Жаба

2019-01-25T12:37:45+00:00

Режисер:  Елмир Јукиќ Продуцент:  Томи Салковски Сценарио:  Елмир Јукиќ, Пјер Жалица Кратка содржина: Филмот „Жаба“ е приказна за посттрауматското стресно нарушување, сила да се надминат животните пречки и да се најде оптимизам во секојдневниот [...]

Жаба2019-01-25T12:37:45+00:00

Александар

2019-01-28T13:07:03+00:00

Режисер:  Слободан Деспотовски Продуцент:  Дејан Илиев, Слободан Деспотовски Сценарио:  Слободан Деспотовски Кратка содржина: Кон крајот на 325 година пред Исус Христос, по тригодишно војување во Индија, Александар Велики со својата војска се враќа во [...]

Александар2019-01-28T13:07:03+00:00

Свеќарката

2019-01-25T12:50:23+00:00

Режисер: Светозар Ристовски Продуцент: Светозар Ристовски, Гијом де Сеј Сценарио: Грејс Леа Троје Кратка содржина: „Свеќарката“ е приказна за жена која, откако нејзиниот сопруг е неправедно приведен во полиција, врз основа на обвинение за [...]

Свеќарката2019-01-25T12:50:23+00:00

Баскет

2019-01-25T16:47:18+00:00

Режисер: Димитар Банов Продуцент: Богдан Јончевски Монтажа: Богдан Јончевски Сценарио: Димитар Банов Директор на Фотографија: Виктор Јончевски Кратка содржина: Почнува жешко скопско лето, некаде во Јуни. Распуст е, маалските кошеви се полни со деца. [...]

Баскет2019-01-25T16:47:18+00:00

Допир

2019-01-25T16:48:54+00:00

Режисер: Стојан Вујичиќ Продуцент: Огнен Антов Сценарио: Стојан Вујичиќ Кратка содржина: Како и секое друго утро, семејството Илија, Ана и малиот Алек во нивниот дом, забрзано се подготвуваат да одат на прошетка во парк, [...]

Допир2019-01-25T16:48:54+00:00