Продукција

Продукција

Наследство

2020-02-19T14:56:13+01:00

Режисер: Изер Алиу Продуцент: Димитар Николов Сценарист: Изер Алиу Директор на фотографија: Бенџамин Лоеб Кратка содржина: Луан (35), е ситен добродушен преварант, татко на Бенјамин (14) на кого цело време му ветува дека ќе [...]

Наследство2020-02-19T14:56:13+01:00

Можеби …

2020-02-18T11:11:19+01:00

Режисер: Кастриот Абдули Продуцент: Кастриот Абдули Сценарист: Симеон Дамевски, Том Ватерс Кратка содржина: Рефет и Висар, двајца другари од Гази Баба, во приземјето на куќата на Рефет во Турската чаршија држат спортска обложувалница. Нивниот [...]

Можеби …2020-02-18T11:11:19+01:00

Тело

2020-02-14T15:57:55+01:00

Режисер: Петра Селишкар, Бранд Феро Продуцент: Петра Селишкар, Сара Феро Сценарист: Петра Селишкар Директор на фотографија:Бранд Феро Едитор: Владимир Гојун Дизајнер на звук: Владимир Ракиќ Музика: Вилард Гранд Конспираси, Уршка Ристиќ Главни улоги:  Уршка Ристиќ, [...]

Тело2020-02-14T15:57:55+01:00

Огледало без бои

2020-02-14T15:11:21+01:00

Режисер: Бесар Илјази Продуцент: Бесар Илјази Сценарист: Бесар Илјази Директор на фотографија: Агим Илјази Едитор: Агим Илјази Дизајнер на звук: Сијхана Речи Музика: Сијхана Речи Синопсис: Една девојка, која живее внатре во рамките на [...]

Огледало без бои2020-02-14T15:11:21+01:00

Скендербег во Скопје

2020-02-14T11:58:51+01:00

Режисер: Кастриот  Абдули Продуцент: Кастриот  Абдули Сценарист: Кастриот  Абдули Едитор: Кастриот  Сакипи Музика: Мемли Келменди Синапсис: Еден настан, многу противречности, голема медиумска прашина. Припадниците на еден народ гледаат со ентузијазам на фактот дека и во [...]

Скендербег во Скопје2020-02-14T11:58:51+01:00

Човекот со две лица

2019-03-28T15:45:04+01:00

  Оригинален формат:  HD Режисер:  Марија Џиџева Продуцент:  Горан Стоилковиќ, Владимир Стојчевски Монтажа:   Блаже Дулев Сценарио:  Диме Ратајковски Директор на Фотографија:  Горан Наумовски Продуцентски куќи: Авард Филм и Видео Коста Новаковиќ 1А/32 1000 Скопје, [...]

Човекот со две лица2019-03-28T15:45:04+01:00

Кавал

2020-02-11T13:51:32+01:00

  Режисер: Саша Станишиќ Продуцент:  Вангел Мичевски Сценарио:  Јасна Николовска-Овчаровска Кратка содржина: Во едно планинско селце, едно внуче секое лето доаѓа кај баба и дедо, кадешто неговото детство се исполнува со мирисот на летото [...]

Кавал2020-02-11T13:51:32+01:00

Стара дилема, нова ера

2019-03-28T15:39:07+01:00

  Режисер:  Сабeдин Али Продуцент:  Сабeдин Али Сценарио:  Назлие Јашари Кратка содржина:  Заминати пред 40 години, со желба да се вратат уште вчера, но сето тоа е невозможно во новата ера. Продуцентски куќи: Визиони [...]

Стара дилема, нова ера2019-03-28T15:39:07+01:00