Завршени

Завршени

Вистинската приказна за Хансел и Гретел

2019-01-30T09:14:06+00:00

Оригинален формат:  2K widescreen (2048x871) Година на објавување: 2010 Времетраење: 13 мин. Режисер: Гоце Цветановски Продуцент: Гоце Цветановски Кратка содржина: Гатање наспроти храброст.... Темна приказна која што е адаптирана на класичната приказна од Браќата Грим. [...]

Вистинската приказна за Хансел и Гретел2019-01-30T09:14:06+00:00

На изгрејсонце

2019-01-30T08:57:19+00:00

Оригинален формат: 35 mm Година на објавување: 2009 Времетраење: 19 мин. Режисер: Ѓорче Ставрески Продуцент: Ѓорче Ставрески Извршен Продуцент: Русе Арсов Монтажа: Софија Самоиловска Сценарио: Ѓорче Ставрески Директор на Фотографија: Димо Попов Музика: Огнен [...]

На изгрејсонце2019-01-30T08:57:19+00:00

Парада

2019-01-24T11:32:42+00:00

Режисер:  Срѓан Драгоевиќ (Филмографија) Категорија: Играни Фаза: Завршени Година: 2011 Кратка содржина: Хомофобичен, средновечен поранешен српски ганстер се жртвува себеси за слободата на хомосексуалната заедница во својата земја. ПАРАДА на еден трагикомичен начин ја [...]

Парада2019-01-24T11:32:42+00:00

Погледни го животот низ моите очи

2019-01-30T10:56:11+00:00

Оригинален формат:  Beta SP Година на објавување:  2008 Времетраење:  45 мин. Режисер:  Марија Џиџева Продуцент:  Синиша Јуриќиќ Сценарио:  Марија Џиџева Директор на Фотографија:  Мак Вејзовиќ, Марина Колоска, Горан Наумовски, Фејми Даут Музика:  Сеат Хаџиќ, [...]

Погледни го животот низ моите очи2019-01-30T10:56:11+00:00

Созерцание

2019-01-30T11:07:43+00:00

Оригинален формат:  35 mm Година на објавување:  2009 Времетраење:  90 мин. Режисер:  Иво Трајков Продуцент:  Јири Конецни, Роберт Јазаџиски Монтажа:  Петра Раусова Сценарио:  Иван Арсењев Музика:  Зоран Маџиров, Дуке Бојаџиев Главни Улоги:  Давид Свехлик, [...]

Созерцание2019-01-30T11:07:43+00:00

Кадаре

2019-01-22T15:33:11+00:00

  Оригинален формат:  Mini DV Година на објавување:  2010 Времетраење:  42 мин. Режисер:  Или Пепо Продуцент:  Заријета Јајага Монтажа:  Алберт Дилот Кратка содржина: „Литературата се раѓа и се развива секое време, во секој режим, [...]

Кадаре2019-01-22T15:33:11+00:00

Поинаку

2019-01-30T08:57:55+00:00

Оригинален формат: DVCPRO 720p Година на објавување: 2009 Времетраење: 12 мин. Режисер: Александар Русјаков Продуцент: Маријан Огненовски, Павле Игновски Монтажа: Филип Грчевски Сценарио: Александар Русјаков Директор на Фотографија: Бранд Феро Главни Улоги: Верица Недевска- [...]

Поинаку2019-01-30T08:57:55+00:00

Плати и жени

2019-01-30T10:43:32+00:00

Оригинален формат:  HD Година на објавување:  2009 Времетраење:  76 мин. Режисер:  Атанас Георгиев Продуцент:  Синиша Јуричиќ Извршен Продуцент:  Ралф Визер, Атанас Георгиев Монтажа:  Владимир Гојун Сценарио: Алчевски Марјан Директор на Фотографија:  Димо Попов Музика:  [...]

Плати и жени2019-01-30T10:43:32+00:00

Исток- Запад- Исток

2019-01-30T11:11:19+00:00

Оригинален формат:  35 mm Година на објавување:  2009 Времетраење:  100 мин. Режисер:  Ѓерѓ Џовани Продуцент:  Имран Фетаи Извршен Продуцент:  Имтан Фетаи, Франчески Таглиабу, Арбен Таселари Сценарио:  Ѓерѓ Џовани, Димитер Џовани, Јани Дури Директор на [...]

Исток- Запад- Исток2019-01-30T11:11:19+00:00

Мајки

2019-01-30T11:13:49+00:00

Оригинален формат:   35 мм Година на објавување:  2010 Времетраење:  123 мин. Режисер:  Милчо Манчевски Продуцент:   Кристина Калас Монтажа:  Жаклина Стојчевска Сценарио:  Милчо Манчевски Директор на Фотографија:  Владимр Самоиловски Музика:  Игор Василев Главни Улоги:  Ана [...]

Мајки2019-01-30T11:13:49+00:00