Филм: ТРИ ДЕНА ВО СЕПТЕМВРИ
Година: 2015
Времетраење: 90 мин.
Земја: Македонија, Косово
Јазик: Македонски, Албански
Режија: Даријан Пејовски
Сценарио: Даријан Пејовски, Игор Иванов
Продуцент: Томи Салковски
Копродуцент: Валон Бајгора, Јил Ука
Директор на фотографија : Димо Попов
Монтажер: Владимир Павловски
Музика: Александар Пејовски
Улоги: Ирена Ристиќ, Камка Тоциновски, Адем Карага, Милица Стојанова, Салаетин Билал

Продуцентска куќа:
Скопје Филм Студио
Славејко Арсов бр. 15
Скопје, Македонија
office@sfs.com

Ко-продуценти:
Иконе студио
32 Луан Харадинајнр бр.171
Приштина,Косово
info@ikone-studio.tv

 


Фестивали:

 • Интернационален кино фестивал ,,Славјанска приказна,, Софија / 7.9.2019
 • Цинеплекс Скопје / 16-20.09.2018
 • BalKam, Slovenska kinoteka , Љубљана / 5.11.2018
 • СоФест 2018 – Западни Балкани, Софија / 12.05.2018
 • Кинотека на Македонија / 03.2018
 • Balkan Florence Express Festival, Фиренца / 25.02.2018 – Награда за најдобар филм
 • LET’S CEE Филмски фестивал, Виена, Австрија / 21-27.03.2017
 • CinEast- Фестивал на централен и источно-европски филм, Луксембурк / 09 и 19.10. 2016
 • 25 години филм во независна Македонија, Кинотека на Македонија/ 07.09.2016
 • Филмски фестивал  на Jугоисточна Европа, Париз, Франција / 03.06.2016 – Најдобра музика
 • Филмски фестивал  на Jугоисточна Европа, Берлин,Германија/ 27.05.2016Најдобар филм, Најдобра режија, Најдобра актерка
 • Grenzland, Селб, Германија / 31.03. и 02.04.2016
 • Филмски фестивал трилер, Лиеж, Белгија / 16.04.2016
 • Меѓународен филмски фестивал – Febiofest,Прага, Чешка / 25.03.2016
 • ФЕСТ – Меѓународниот филмски фестивал, Белград, Србија / 2.03.2016
 • Интернационален филмски фестивал во Едирне, Турција / 24 и 25.11.2015
 • Интернационален филмски фестивал во Братислава, Чешка / 15 и 16.11.2015
 • Синедејс Фестивал на европски филм, 12 и 13.11.2015 – Награда за најдобро сценарио
 • Филмски фестивал во Котбус, Германија 6 и 7 ноември
 • Интернационален Филмски Фестивал во Чикаго, Соединетите Американски Држави 16, 17 и 26 октомври
 • Филмски Фестивал во Монтреал, Канада, 2 и 3.09.2015