About Zivko L

This author has not yet filled in any details.
So far Zivko L has created 24 blog entries.

АГЕНЦИЈА ЗА ФИЛМ: „Вера сонува за морето“ на Калтрина Красниќи со светска премиера на Интернационалниот филмски фестивал во Венеција

АГЕНЦИЈА ЗА ФИЛМ: „Вера сонува за морето“ на Калтрина Красниќи со светска премиера на Интернационалниот филмски фестивал во Венеција   Првиот долгометражен филм на Калтрина Красниќи е со поддршка од Агенцијата за филм на Република [...]

АГЕНЦИЈА ЗА ФИЛМ: „Вера сонува за морето“ на Калтрина Красниќи со светска премиера на Интернационалниот филмски фестивал во Венеција2021-09-06T15:07:48+00:00

„СЕСТРИ“ НА ДИНА ДУМА СО СПЕЦИЈАЛНА НАГРАДА ОД ЖИРИТО НА ПРЕСТИЖНИОТ КАРЛОВИ ВАРИ

„СЕСТРИ“ НА ДИНА ДУМА СО СПЕЦИЈАЛНА НАГРАДА ОД ЖИРИТО НА ПРЕСТИЖНИОТ КАРЛОВИ ВАРИ „Сестри“ - дебитанскиот долгометражен филм на младата режисерка Дина Дума, во продукција на Лист продукција ja освои престижната СПЕЦИЈАЛНА НАГРАДА ОД ЖИРИТО [...]

„СЕСТРИ“ НА ДИНА ДУМА СО СПЕЦИЈАЛНА НАГРАДА ОД ЖИРИТО НА ПРЕСТИЖНИОТ КАРЛОВИ ВАРИ2021-09-02T12:12:40+00:00

Светска премиера на филмот на Дина Дума – „Сестри“ на 55. Издание на фестивалот во Карлови Вари

Светска премиера на филмот на Дина Дума – „Сестри“ на 55. Издание на фестивалот во Карлови Вари   „Сестри“ - дебитанскиот долгометражен филм на младата режисерка Дина Дума, во продукција на Лист продукција ја доживеа [...]

Светска премиера на филмот на Дина Дума – „Сестри“ на 55. Издание на фестивалот во Карлови Вари2021-09-02T17:29:12+00:00

Отворен повик од „Еуримаж“ за надворешни експерти

Отворен повик од „Еуримаж“ за надворешни експерти Содржината на повикот можете да ја прегледате во делот на Активности -> Тековни Конкурси или на следниот ЛИНК

Отворен повик од „Еуримаж“ за надворешни експерти2021-08-06T13:34:49+00:00

Известување

Известување   Управниот одбор на Агенција за филм на Република Северна Македонија, на седница одржана на ден 23.07.2021 година, донесе заклучок со кој се врши измена во крајниот рок за пријава по  Конкурсот за финансирање [...]

Известување2021-07-28T08:10:31+00:00

ПРИФАТЕНИ ПРОЕКТИ ПО КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ДОЛГОМЕТРАЖЕН И КРАТКОМЕТРАЖЕН, ИГРАН, ДОКУМЕНТАРЕН И АНИМИРАН ФИЛМ ЗА 2021 ГОДИНА ВО ПРВ РОК НА ОДЛУЧУВАЊЕ

ПРИФАТЕНИ ПРОЕКТИ ПО КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ДОЛГОМЕТРАЖЕН И КРАТКОМЕТРАЖЕН, ИГРАН, ДОКУМЕНТАРЕН И АНИМИРАН ФИЛМ ЗА 2021 ГОДИНА ВО ПРВ РОК НА ОДЛУЧУВАЊЕ   Врз основа на член 21 став (1) [...]

ПРИФАТЕНИ ПРОЕКТИ ПО КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ДОЛГОМЕТРАЖЕН И КРАТКОМЕТРАЖЕН, ИГРАН, ДОКУМЕНТАРЕН И АНИМИРАН ФИЛМ ЗА 2021 ГОДИНА ВО ПРВ РОК НА ОДЛУЧУВАЊЕ2021-07-23T15:23:48+00:00

„Северен пол“ во официјална конкуранција за краткометражен игран филм на Канскиот филмски фестивал

„Северен пол“ во официјална конкуранција за краткометражен игран филм на Канскиот филмски фестивал   Краткометражниот игран филм „Северен пол” на Марија Апчевска-Петровска е селектиран во Официјалната селекција на 74. Кански филмски фестивал. „Северниот пол“ е [...]

„Северен пол“ во официјална конкуранција за краткометражен игран филм на Канскиот филмски фестивал2021-06-21T21:57:07+00:00

САРА КЛИМОСКА ОД БЕРЛИНАЛЕ СЕ ВРАЌА СО НАГРАДАТА ЗА ЕВРОПСКИ АКТЕР ВО ПОДЕМ ЗА 2021

САРА КЛИМОСКА ОД БЕРЛИНАЛЕ СЕ ВРАЌА СО НАГРАДАТА ЗА ЕВРОПСКИ АКТЕР ВО ПОДЕМ ЗА 2021   Вчеравечер EUROPEAN SHOOTING STARS за 2021 беа дел од официјалната церемонија за доделување на наградите за најдобри европски актери [...]

САРА КЛИМОСКА ОД БЕРЛИНАЛЕ СЕ ВРАЌА СО НАГРАДАТА ЗА ЕВРОПСКИ АКТЕР ВО ПОДЕМ ЗА 20212021-06-15T23:09:58+00:00

САРА КЛИМОСКА НА ОФИЦИЈАЛНАТА ЦЕРЕМОНИЈА ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА НАГРАДАТА EUROPEAN SHOOTING STARS 2021

САРА КЛИМОСКА НА ОФИЦИЈАЛНАТА ЦЕРЕМОНИЈА ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА НАГРАДАТА EUROPEAN SHOOTING STARS 2021   Сара Климоска деновиве е во Берлин, каде ќе присуствува на официјалната церемонија за доделување на наградата Shooting Stars 2021, награда за европски актери во [...]

САРА КЛИМОСКА НА ОФИЦИЈАЛНАТА ЦЕРЕМОНИЈА ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА НАГРАДАТА EUROPEAN SHOOTING STARS 20212021-06-11T12:33:08+00:00

КРЕАТИВНА ЕВРОПА – МЕДИА ДО СЕГА ВЛОЖИ НАД МИЛИОН ЕВРА ВО МАКЕДОНСКИОТ ФИЛМ, СЕ НАЈАВУВА ПРОДЛАБОЧУВАЊЕ НА ПОДДРШКАТА

КРЕАТИВНА ЕВРОПА – МЕДИА ДО СЕГА ВЛОЖИ НАД МИЛИОН ЕВРА ВО МАКЕДОНСКИОТ ФИЛМ, СЕ НАЈАВУВА ПРОДЛАБОЧУВАЊЕ НА ПОДДРШКАТА     Почнувајќи од 2016, со поддршка за 56 проекти, 2 изданија на меѓународниот филмски фестивал “Браќа [...]

КРЕАТИВНА ЕВРОПА – МЕДИА ДО СЕГА ВЛОЖИ НАД МИЛИОН ЕВРА ВО МАКЕДОНСКИОТ ФИЛМ, СЕ НАЈАВУВА ПРОДЛАБОЧУВАЊЕ НА ПОДДРШКАТА2021-06-11T12:25:06+00:00