Режисер: Сергеј Ѓеоргиев

Продукција:  Дејан Димески, Корнелија Ристовска

Сценарист: Сергеј Ѓеоргиев

Директор на фотографија: Петар Коциски

Едитор: Радован Петровиќ

Дизајнер на звук: Игор Поповски

Музика: Ади и Дино Имери

Каст: Стефан Спасов, Чедомир Митевски, Мартин Мингов, Томислав Давидовски, Марија Новак, Драган Довлев, Ељеса Касо


Синопсис:

Четворица млади членови на навивачката група Комити решаваат да се одмаздат за нивниот претепан другар, со тоа што ќе го избркаат и последниот Албанец од нивното маало. За време на нивната акција, Игор наидува на информација многу пострашна од пиштолот во својата рака. Информација која ќе мора да ја скрие дури и од најдобрите другари.


МК | 2019 | Драма | Продукција Kontrast Film

kontrastfilm16@gmail.com