Режисер: Дина Дума

Продуцент: Марија Димитрова

Сценарист: Дина Дума

Директор на фотографија: Наум Доксевски

Едитор: Мартин Иванов

Дизајнер на звук: Сашко Потер Мицевски

Музика: Линдзи Рајт

Улоги: Ана Стојановска, Кристина Леловац

Кратка содржина:

Ана и Марта се најдобри другарки од деца. Денот пред свадбата на Ана, одлучуваат да го поминат заедно, во викенд куќата покрај езерото каде оделе кога биле мали. По неочекуваниот “пијан бакнеж” од страна на Марта, другарките се соочуваат со фактот дека нивното другарство никогаш повеќе нема да биде исто и дека некои работи е подобро засекогаш да останат не кажани.

Фестивали:

  • Festival du nouveau cinéma – Монтреал (Канада) 2018
  • International cinematographers’ film festival Manaki Brothers (С. Македонија) 2018
  • Timishort (Романија) 2018
  • Golden Eye (Бугарија) 2018 – Best Cinematography
  • Fastnet Film Festival (Ирска) 2019
  • FEST – New Directors/New Films Festival (Португалија) 2019
  • Lago Film Festival (Италија) 2019
  • Kinenova 2020 (С. Македонија)

МК | 2018 | 11’ | Драма | DCP | MP4| Продукција List Production Ко-продукција Krug Film

office@listproduction.mk