ЛОВЦИ НА ВЕШТЕРКИ

РС, МК| 2018 | 90‘ | 4K | DCP | Фамилијарна драма |
Продукција Action production (РС) Ко-продукција Dream Factory Macedonia (МК)

Режисер: Раско Миљковиќ
Продуцент: Јована Караулиќ, Огнен Антов
Сценарист: Марко Манојловиќ, Милош Кречковиќ
Директор на фотографија: Коста Глушица
Едитор: Џорџе Марковиќ
Дизајнер на звук:  Александар Протиќ
Музика: Невена Глишица
Улоги: Михајло Милавиќ, Силма Махмути, Бојан Жировиќ, Јелена Џокиќ

СИНОПСИС:

Јован, 10 годишно момче со делумна церебрална парализа, се спријателува со Милица, девоче од неговото училиште кое верува дека злобната вештерка го запоседнала нејзиниот татко.Тој е вистинскиот другар кој ке и помогне

www.dmf.mk
ognenantov@gmail.com
World Sales: Pluto Film
info@plutofilm.de