НАСЛЕДСТВО

МК | Во продукција | Фантазија, Комедија, Драма |
Продукција KT Film & Media

Режисер: Изер Алиу
Продуцент: Димитар Николов
Сценарист: Изер Алиу
Директор на фотографија: Бенџамин Лоеб

СИНОПСИС:

Луан (35), е ситен добродушен преварант, татко на Бенјамин (14) на кого цело време му ветува дека ќе збогати.  Еден ден дознава дека добива куќа која му ја оставиле неговите родители кои никогаш ги нема запознаено. Но, настанува проблем, имотото е веќе илегално разграбен од комшиите.  Бидејќи нема пари за адвокат Луан сам ги проучува законите и после една случајност дознава дека може да стане и станува власник на месечината, Но, набргу дознава дека старецот Спирос од Грција веќе тврди сопствеништво на месечината.  Настанува  проблем Луан сака да ја продаде месечината за да му приушти добар живот на син му, додека Спирос не го интересираат парите. Месечината ја има подарено на жена му Мина со која немаат деца.

www.ktfilmedia.mk
info.ktfilm@gmail.com