Почетна2023-10-25T08:05:43+01:00

Karlovy Vary International Film Festival Interview with Dina Duma во режија на
Дина Дума
СЕСТРИ
во режија на
Марија Апчевска
ТРЕЈЛЕР СЕВЕРЕН ПОЛ

НОВОСТИ

МАКЕДОНСКА ФИЛМСКА СЦЕНА

НОВОСТИ

МАКЕДОНСКА ФИЛМСКА СЦЕНА

ПОВЕЌЕ НОВОСТИ

ТРЕЈЛЕРИ

МАКЕДОНСКИ ФИЛМОВИ

Медена земја Господ постои нејзиното име е Петрунија Дедо и внук Режија: Тамара Котевска, Љубомир Стефанов
Продуцентска куќа: Trice Films
Режија: Теона Стругар Митевска
Продуцентска куќа: Сестри и брат Митевски
Режија: Илија Пиперкоски
Продуцентска куќа: Pandora's Box Production
Режија: Стојан Вујичиќ
Продуцентска куќа: Dream Factory Macedonia
Стела Режија: Игор Иванов
Продуцентска куќа: Скопје Филм Студио
Хомо
Режија: Борјан Зафировски
Продуцентска куќа: Ново Македонско Видео
Ефектот на среќа Врба Режија: Милчо Манчевски
Продуцентска куќа: Банана филм
Незаборавна пролет во
заборавено село
Режија: Куштрим Бектеши
Продуцентска куќа: Мануфактура Продукција
Втора шанса Година на мајмунот Режија: Марија Џиџева
Продуцентска куќа: Small Moves
Режија: Дарко Попов
Продуцентска куќа: Панк Филм
Исцелител Режија: Теона Стругар Митевска
Продуцентска куќа: Сестри и брат Митевски
Кога денот немаше име Режија: Ѓорче Ставрески
Продуцентска куќа: Фрагмент Филм

ТРЕЈЛЕРИ

МАКЕДОНСКИ ФИЛМОВИ

Хомо Режија: Игор Иванов


Продуцентска куќа: Скопје Филм Студио
Стела Режија: Стојан Вујичиќ


Продуцентска куќа: Dream Factory Macedonia
Медена земја Режија: Тамара Котевска, Љубомир Стефанов


Продуцентска куќа: Trice Films
Господ постои нејзиното име е Петрунија Режија: Теона Стругар Митевска


Продуцентска куќа: Сестри и брат Митевски
Дедо и Внук Режија: Илија Пиперкоски


Продуцентска куќа: Pandora's Box Production
Незаборавна пролет во заборавено село Режија: Куштрим Бектеши


Продуцентска куќа: Мануфактура Продукција
Врба Режија: Милчо Манчевски


Продуцентска куќа: Банана филм
Ефектот на среќа Режија: Борјан Зафировски


Продуцентска куќа: Ново Македонско Видео
Втора шанса Режија: Марија Џиџева


Продуцентска куќа: Small Moves
Година на мајмунот Режија: Дарко Попов


Продуцентска куќа: Панк Филм
Кога денот немаше име Режија: Теона Стругар Митевска


Продуцентска куќа: Сестри и брат Митевски
Исцелител Режија: Ѓорче Ставрески


Продуцентска куќа: Фрагмент Филм