ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА РАБОТИЛНИЦАТА ЗА СЦЕНАРИО НА ГАЛИЛНИК ФИЛМ ФЕСТИВАЛ ВО СОРАБОТКА СО SCRIPT CIRCLE BERLIN.

Галичник Филм Фестивал гордо ја најавува првата работилница за сценарио која ќе биде онлајн на 29-30 август 2020. Работилницата е отворена за сценаристи со сценарио за долгометражен филм од Балканскиот регион.

Работилницата ќе ја водат експертите Franz Rodenkirchen и Françoise von Roy, а истата ќе им овозможи на 4 проекти интензивно да работат на своите сценарија, предводени од едни од најдобрите консултанти во индустријата.

Краен рок за пријавување е 15 август.

Повеќе информации за Script Cicrle и туторите:

https://www.solace23.com/scriptcircle.html

За аплицирање:

Script Workshop | Galichnik Film Festival