Режисер: Златко Калеников

Продуцент: Ивана Шекуткоска

Сценарист: Златко Калеников

Директор на фотографија: Наум Доксевски


Кратка содржина:

Калин, дете на 11 годишна возраст, сонува да биде комонаут. Воден од желбата за својот сон, посетува часови во “Народна техникa” школа за млади научници. На еден од часовите учат за склопување и лансирање на ракети. На крајот на часот професорот опоменува на воздржаност и да не се експриментира вон часовите. Калин под влијание на своите другари, сакајќи да бидат први од друштвото кои лансирале ракета се впуштаат во една авантура кои ги крши принципите и етиките на едукација и детска игра. Тој е вовлечен во нешто што не би го направил сам, а провокациите од типот на кукавичлук и неговата желба за ракетите ќе го победат неговиот принцип и воспитување и ќе биде вовлечен во припремите и во процесот на лансирање на ракетата без супервизија на професорот и вон часовите. Сево ова ќе доведе до кобна ситуација во која ќе биде вмешана и неговата сестрa.

МК | Пред продукција | Драма, Млади | Продукција Strymon Film (МК) Ко-продукција Minimal (МК)

www.strymonfilm.mk

office@strymonfilm.mk