Режисер: Димитар Оровчанец

Продуцент: Софија Самоиловска Јовановиќ

Сценарист: Димитар Оровчанец

Директор на фотографија: Владимир Самоилоски

Едитор: Софија Самоиловска Јовановиќ

Дизајнер на звук: Дарко Спасовски

Музика: Борко Биџовски

Кастинг: Перо Арсовски, Ѓорги Нешкоски, Ангела Димитрова, Касија Георгиева


Синопсис:

Другарот е приказна за еден гневен старец, веројатно последниот првоборец, на кого сеќавањата на годините поминати како висок функционер во бивша Југославија му се единствениот допир со поматената реалност; додека сè уште живее според старите правила и по рутина создадена низ децении на служење на еден систем кој веќе одамна не постои.


МК | 2019 | 15‘59‘‘ | 239:1 | Драма | Продукција Samojlik Film Production Ко-продукција Trice Films

samojlik.film.production@gmail.com