ХОМО

БГ, МК, РС, СЛ, КО | Пост продукција | Драма |  Продукција Gala Film (БГ)
Ко-продукција Skopje Film Studio (МК), Art & Popcorn (РС), Iridium Film (СЛ), Trigger LTD (КО)

Режисер: Игор Иванов
Продуцент: Томи Салковски, Галина Тонева, Мирослав Могоровиќ, Бојан Станковиќ, Лумбард Кукај
Сценарист: Игор Иванов, Сашо Кокаланов
Директор на фотографија: Маја Радошевиќ
Едитор: Мартин Иванов
Дизајнер на звук: Борис Трајанов
Кастинг: Наташа Петровиќ, Игор Ангелов, Оливер Митковски, Мајлинда Косумовиќ, Јелана Јованова, Сашко Коцев, Сергеј Димовски, Јоана Буковски, Себастијан Кавача, Александар Амтовски, Симеон Дамевски

СИНОПСИС:

Што е тоа човек? ХОМО прикажува шест лица, шест состојби во луцидно поврзани епизоди проткаени со црн хумор.  Безнадежните ликови случајно се среќаваат во модерната метропола, при бескрајни обиди да опстанат и најдат малку среќа. Невработениот дипломец станува гробар, ужалената вдовица – монахиња, свештениците се коцкаат, а со судовите владеат гангстери.  И кога изгледа дека надежта е мртва, едно осамено момче успева да пронајде љубов.