Режисер: Андреј Илиевски-Волкашин

Продуцент: Елена Станишева

Сценарист: Андреј Илиевски-Волкашин

Директор на фотографија: Кирил Проданов

Едитор: Невелин Вулчев

Музика: Игор Василев Новоградска

Каст: Ведран Делиџаков, Габриела Петрушева, Марјан Најдовски


Синопсис:

Горчливо-слатка приказна за почетоците на пријателство помеѓу деветгодишниот јунак Марио и ексцентричниот геј дечко Борче, соочено со стравот и предрасудите на родителите на Марио, во едно зафрлено македонско гратче.

Фестивали:

  1. 26th Festival du film LGBT de Paris “Chéries Chéris” – официјална компетиција
  2. 35th Brest European Short Film Festival -официјална компетиција
  3. 15th Tel Aviv International LGBT Film Festival – официјална компетиција
  4. 21stQueer Film Festival MEZIPATRA 2020 – официјална компетиција
  5. 18th Tirana International Film Festival 2020 – Балкан компетиција
  6. 14th IRIS Prize LGBT+ Film Festival 2020 – official short film selection & nomination for Youth Award
  7. 22nd OUTshine FilmFestival 2020 – официјална компетиција
  8. 3rd Beach Film Festival 2020 – out of competition
  9. 18th Cinedays Festival of European Film 2019 – MK short program

MK, БГ | 2019 | Драма | Продукција VEDA FILM Productions Ко-продукција by EQUAL srl

elena.staniseva@gmail.com