Kонкурс за пријави за работилница за развој на сценарија за краток филм,која ќе се одржи во склоп на осмото издание на Меѓународниот филмски фестивал КИНЕНОВА 2023.

Ментор на работилницата ќе биде прочуениот полски филмски режисер, сценарист и продуцент Лех Мајевски, а истата ќе се одржи во период од 16 – 18ти октомври.

Потребни документи за пријавување се следите: краток синопсис, сценарио до 15 страни и кратка биографија. Синопсисот и сценариото треба да се на наглиски јазик.

Пријавите можете да ги испраќате на следните мејл адреси:

artcinemamk@gmail.com  

iffkinenova@gmail.com