ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛИ

Адреса: 8 Март. Бр. 4, 1000 Скопје, Република Северна Македонија

Локација: Битола, Република Северна Македонија

Датум на одржување: 23-30 Септември 2017 | 38мо издание

Веб страна: www.manaki.com.mk

Адреса: Димитар Влахов Б.Б, 1000 скопје, Република Северна Македонија

Локација: Скопје, Република Северна Македонија

Датум на одржување: 12-21 Ноември, 2017 | 16то издание

Веб страна: www.cinedays.mk

Адреса: Кузман Јосифовски Питу Бр. 34/1, 1000 Скопје, Република Северна Македонија

Локација: Скопје, Република Северна Македонија

Датум на одржување: 20-28 Април, 2017 | 20то издание

Веб страна: www.skopjefilmfestival.com.mk

Локација: Скопје, Република Северна Македонија

Датум на одржување: 19-25 Август 2017 | 8мо издание

Веб страна:  www.makedox.mk

Локација: Скопје, Република Северна Македонија

Датум на одржување: 11-16 Октомври 2017 | 5то издание

Веб страна:  www.giffoni.mk

Адреса: Венјамин Манчуковски Бр. 17/1-1, 1000 Скопје, Република Северна Македонија

Локација: Скопје, Република Северна Македонија

Датум на одржување: 23-27 Ноември 2017 | 7мо издание

Веб страна: www.animaxskopjefest.mk

Локација: Струмица, Република Северна Македонија

Датум на одржување: 26-30 Јуни 2017 | 13то издание

Веб страна: www.asterfest.mk

Локација: Тетово, Република Северна Македонија

Датум на одржување: 03-07 Октомври 2017 | 6то издание

веб страна: https://festhome.com/f/508

Адреса: ул. Никола Русински Бр. 1, 1000 Скопје, Република Северна Македонија

Локација: Париз, Франција и Берлин, Германија

Датум на одржување: 25-28 Мај 2017 во Германија | 31 Мај-3Јуни 2017 во Франција | 7мо издание

Веб страна: www.see-ff.net / www.seeaparis.com

Адреса: ул. 376, Бр. 108, 1000 Скопје, Република Северна Македонија

Локација: Скопје, Република Северна Македонија

Датум на одржување: 03-11 Април 2017 | 15то издание

Локација: Скопје, Република Северна Македонија

Дата на одржување: Ноември 2017 | 8мо издание

Веб страна: www.mobilefestival.net

Адреса: Партизански одреди Бр. 80/1-4, 1000 Скопје, Република Северна Македонија

Локација: Скопје, Република Северна Македонија

Дата на одржување: октомври 2017 | 8мо издание

Веб страна: www.ehofilmfest.mk

Адреса: Партизанска Б.Б, 7000 Битола, Република Северна Македонија

Локација: Битола, Република Северна Македонија

Дата на одржување: Октомври 2017 | 25то издание

Веб страна: www.camera300.mk

Адреса: Партизанска Б.Б, 7000 Битола, Република Северна Македонија

Локација: Битола, Република Северна Македонија

Дата на одржување: Октомври 2017 | 25то издание

Веб страна: www.camera300.mk

Локација: Скопје, Република Северна Македонија

Дата на одржување: 14-19 Октомври 2017 | 2ро издание

Адреса: ул Ќурчиска Б.Б. (Музеј на Македонија), 1000 Скопје, Република Северна Македонија

Локација: Кратово, Република Северна Македонија

Дата на одржување: Октомври 2017 | 6то издание

веб страна: www.makedonskoetnoloskodrustvo.org

Локација: Скопје, Република Северна Македонија

Дата на одржување: 11-15 Октомври 2017 | 2ро издание

Веб страна: www.kinenova.com

Локација: Скопје, Република Северна Македонија

Дати на одржување: Декември 2017 | 2ро издание

Локација: Скопје, Република Северна Македонија

Дата на одржување: 21-28 мај 2020 /10то издание

Веб страна: www.philosophicalfilmfestival.mk

„Отворена врата“ во режија на Флоренц Папас

Фестивали на кои е прикажан:

-Балкан Филм анд Фуд Фестивал ,Поградец, Албанија, 2020


„Врба“ во режија на Милчо Манчевски

Фестивали на кои е прикажан:

– Римскиот Филмски Фестивал, Италија, 2019
– Златен коњ, Таипеи, Тајван, 2019
– Црни Ноќи, Талин, Естонија, 2019
– ФЕСТ, Белград, 2020
– Фантаспорто, Порто – недела на режисери, проекција – 06.03.2020 – Недела на режисери награда (Награда Manoel De Oliveira)
– Синеквест, Калифорнија – американска премиера – 03-15.03.2020 – Награда за драма – Најдобар раскажувачки долгометражен филм
– Istanbul international film festival, Турција, 2020
– Beijing film festival, Кина, 2020
– Moscow International Film Festival, Русија, 2020
– Wellington Independent Film Festival, Нов Зеланд, 2020 – Награда за најдобар долгометражен филм
– Transilvania Film Festival, Романија, 2020
– Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2020
– Leskovac International Film Festival, Србија, 2020
– Sofia International Film Festival, Бугарија, 2020
– Tirana International Film Festival, Албанија, 2020
– Raindance Film Festival, Лондон, Велика Британија, 2020 – Награда за најдобар режисер
– Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2020
– Mostra De Valencia, Шпанија, 2020 – Silver Palm награда
– Cineast, Луксембург, 2020
– Minsk International Film Festival Listapad, Белорусија, 2020
– European Film Academy Feature Film Selection For The 33rd European Film Awards 2020
– Finalist For European Film Commissions Network Location Award
– North Macedonian Official Oscars Entry For Best International Feature Film
– In Selection For The Hollywood Foreign Press Association Golden Globe Award For
Best Motion Picture ‐ Foreign Language
– In Selection For The Satellite Awards Hosted By The International Press Academy


“Дедо и внук“ во режија на Илија Пиперковски

Фестивали на кои е прикажан:

– European Cinematography AWARDS – Patru Paunescu – Winner of Best Europe Film Cinematography for Grandfather and Grandson
– Tagore International Film Festival (TIFF) – Награда за Најдобар Филм
– The Buddha International Film Festival – Награда за Најдобар Режисер – Илија Пиперковски
– Prishtina International Film Festival
– Sweden Film Awards – Финалист
– Asian Cinematography Awards – Winner of Best Cinematography of a Future Film – Patru Paunescu
– 4th Dimension Independent Film Festival – Илија Пиперковски – Outstanding contribution to the world of Cinema
– VALÈIFF València Indie Film Festival


“Глас“ во режија на Огнен Свиличич

Фестивали на кои е прикажан:

Busan International Film Festival, 2019-World Cinema,
Warsaw International Film Festival, 2019-Special Screenings.
Film festival Cottbus, 2019-Feature Film Competition
Cinedays, 2019-МК во ЕУ
FEST International film festival, Србија


“Летечкиот циркуз“ во режија на Фатос Бериша

Фестивали на кои е прикажан:

– Festival of Europen film – Cinedays, Скопје, 2020 – Компетиција
– Tallinn Black Nights Film Festival , 2019 – Официјална програма
– Fabrigue du Cinema , Italy, 2019 -Компетиција, Најдобар интернационален долгометражен филм
– Santa Barbara IFF, 2020 –Официјална програма, Најдобар интернационален долгометражен филм
– Cleveland International Film Festival, 2020 – Компетиција


“Господ постои, името ѝ е Петрунија“ во режија на Теона Стругар Митевска

Фестивали на кои е прикажан:
– Арт Филмскиот Фестивал , Словачка
– Сиднеј Филмски фестивал, Австралија
– Еденбург Филмскиот фестивал, Шкотска
– Брисел Интернационалниот филмски фестивал, Белгија
– Schillertage Mannheim фестивал, Германија
– Cologne International Women’s Film Festival, Келн, Германија
– Фестивал Тел Авив, Израел
– Берлин Филм Фестивал – натпреварување
– 37 Festival Cinema d’Alès, France 29 Март – 7 Април
– Истамбул Филм Фестивал 5-16 Април
– Дортмунд | Келн Интернационален Женски Филмски Фестивал 9-14 Април / натпреварување
– Go East – Интернационален Филм Фестивал 10-16 Април, Отварање на фестивал
– Crossing Europe – Филм Фестивал , Линц, Австрија 25-30 Април, Затворање на фестивал
– Тирана Филм Фестивал, Албанија
– Трансилванија Филм Фестивал, Романија ,
– Molodist – Филм Фестивал, Киев
– Art – Филм Фестивал
– Сиднеј Филм Фестивал
– Единбург Филм Фестивал
– Бриселски Интернационален Филмски Фестивал
– Schillertage – Манхајм
– EURASIA INTL. – Филм Фестивал, Казахстан, Нур- Султан
– GOLDEN APRICOT YEREVAN – Интернационален Филмски Фестивал, Ерменија 7-14 Јули
– Пула Фим Фестивал, Хрватскa
– MOTOVUN – Филм Фестивал, Хрватска, 23-17 Јули
– Новозеландски Интернационален Филмски Фестивал, 18 Јули–11 Август
– Прв Интернационален Филмски Фестивал, Ксининг, Кина, 20-28 Јули
– ODESSA – Интернационален Филмски Фестивал, 12-20 Јули
– Европски Филмски Фестивал , Палиц, Србија
– Херцег Нови Интернационален Филмски Фестивал, Црна Гора
– Венецијански Филмски Фестивал, Venice days, дел од Lux finalists награда
– Мелбурн Интернационален Филмски Фестивал
– Сараево Филм Фестивал
– Интернационален Филмски Фестивал, East & West, Оренбург, Русија
– Сеул Интернационален Женски Филмски Фестивал – Филм за отварање
– Филм и арт фестивал – TWO Riversides, Полска
– FESTIVAL WITHOUT BORDERS, Берлин
– ZUGER FILTAGE, Швајцарија
– Fünf Seen Filmfestival, Германија
– INTERNATIONAL WOMEN FILM FESTIVAL OF SALÉ, Мароко
– Интернационален Филмски Фестивал за филмска режија – Лесковац, Србија
– 22. Филмски Фестивал на Словенечки, Порторож, (FSF)
– International Adana Golden Boll Film Festival, Турција
– Рејкјавик Интернационален Филмски Фестивал
– Nuremberg International Human Rights Film Festival (NIHRFF)
– AYVALIK FILM FESTIVAL, Турција
– MACEDONIAN CINEMA DAYS FILM FESTIVAL, Австралија
– Debalie, Амстердам
– Кинески Женски Филмски Фестивал
– 34th Independent FilmFest, Оснабрук
– 60. Солунски Интернационален Филмски Фестивал
– THUSIS Cinema days, Швајцарија 3/11
– LUX Film Days , Брисел, 06/11
– Женски Филмски Фестивал, Минхен 9/11
– Dharamshala International Film Festival, Индија
– SEVILLE EUROPEAN FILM FESTIVAL, Шпанија
– Rencontres des cinémas d’Europe, Aubenas, Франција
– LUX Film Days, Луксенбург, 14/11
– EASTERN NEIGHBOURS FIL FESTIVAL, Хаг, Холандија
– Загребски Филмски Фестивал
– TAIPEI GOLDEN HORSE FILM FESTIVAL, Тајван
– Филмски Фестивал – FREE ZONE, Белград
– ARAVA INTERNATIONAL FILM FESTIVAL, Израел
– Film Festival Women’s Worlds,Тубинген, Германија https://filmfest.frauenrechte.de/index.htm
– LJUBLJANA IMTERNATIONAL FILM FESTIVAL (LIFFE), Словенија
– Каиро Интернационален Филмски Фестивал
– Торино Филм Фестивал
– European Film Forum SCANORAMA, Литванија
– 20. Тбилиси Интернационален Филмски Фестивал
– Helsinki Intl – Филмски Фестивал
– BIFF Bergen – Интернационален Филмски Фестивал
– Богота Интернационален Филмски Фестивал (BIFF)
– QCinema FF , Манила
– Oulan Bator Film Festival, Монголија
– Мумбаи Филм Фестивал
– Milwaukee – Филм Фестивал
– 50. Интернационален Филмски Фестивал на Индија, Гоа
– Stockholm European cinema days
– Festival Cinéma Méditerranéen – Брисел
– Les Arcs International Film Festival
– Arctic Open Film Festival , Русија


“Втора Шанса” во режија на Марија Џиџева

Фестивали на кои е прикажан:

– Macedonian Film Festival Toronto, Канада 2019


“Полусестра” во режија на Дамјан Козоле

Фестивали на кои е прикажан:

– Филмски фестивал , Карлови Вари
– Сараево ФФ, Босна и Херцеговина – Во фокус  (не-натпреварувачки), 16. – 23.8.2019
– Cinefest Miskolc IFF, Унгарија– за награда, 13. – 21.9.2019
– Порторож – Фестивал на словенски филмови, Словенија – за награда, 17. – 22.9.2019 – Весна награда за најдобра глумица (Liza Marijina)
– Haifa IFF, Израел– East of the West (не-натпреварувачки), 12. – 21.10.2019
– Cork FF, Ирска– Интернационален(не-натпреварувачки), 7. – 17.11.2019
– CineDays Skopje IFF, Македонија– MK & EU (не-натпреварувачки), 7. – 17.11.2019
– Vilnius – Scanorama IFF, Литванија, Crossing Europe (не-натпреварувачки), 8. – 18.11.2019
– Колката IFF, India – Cinema International (не-натпреварувачки), 8. – 15.11.2019
– Silver Spring – AFI EU Film Showcase, САД(не-натпреварувачки), 4. – 22.12.2019
– Готенбург IFF, Шведска, 24.1. – 3.2.2020
– Белград– ФЕСТ, Србија– За награда, 28.2. – 8.3.2020
– СофијаIFF, Бугарија– Балкански натпревар, 12. – 22.3.2020
– Кливленд FF, САД– За награда, 25.3. – 5.4.2020
– Lecce IFF, Италија – За награда, 6. – 11.4.2020
– Лесковац IFFD, Србија– За награда, 16. – 20.9.2020


Враќање“ во режија на Кастриот Абдили (2018)

Фестивали на кои е прикажан:

– Светска премиера “Враќање” – “Oldenburg International Film Festival “ Септември 12 – 16, 2018 – Официјална компетиција
– International Film Festival Mannheim-Heidelberg”  Ноември 15 – 25 2018
– PriFest – 2018, Приштина
– Calgary European Film Festival (Ноември 3-11, 2018), Официјална компетиција
– International Film Festival Innsburg” 2019, Официјална компетиција
– 17th Tirana International Film Festival”, 23 – 29t Септември 2019.
– “Bulgarian feature film festival”.2019, Варна.
– “14th Annual Macedonian Film Festival” Окромври 18, 19, 20, 2019
– “Balkan Film Festival”  Подгорец, 2019 победник на “Best Balkan Spirit” награда
– “18th Dhaka International Film Festival” 2020
– “MittelmeerFilmtage 2020 Festival in Munich” 2020


Година на мајмунот“ во режија на  Владимир Блажевски (2018)

Фестивали на кои е прикажан:

– Maracay International Film & Video Festival 2020
– South Film and Arts Academy Festival (Best Comedy Feature) 2020
– Celler Quatre Can Davi 2020
– Strumica Open Air, Македонија 2020
– Festival International du film indépendant SMR13 (festival postponed due Covid 19 crisis) 2020
– MICMX – Muestra Itinerante De Cine Mx 2020
– Macedonian Film Festival Toronto, Канада, 2019
– Cinema Catalunya. Ribes de Freser. (Girona province), Шпанија, 2019
– Teatre de Lloret. Cineclub Adler. Lloret de Mar (Barcelona province), Шпанија, 2019
– FILMOTECA DE CATALUNYA. Barcelona (Barcelona province), Шпанија, 2019
– Burgas Film Festival, Бугарија, 2019
– Dumbo Film Festival, New York, САД, 2019
– IFF Gulf of Naples, Италија, 2019
– BaNeFF Balkan New Film Festival, Стокхолм, Шведска, 2019
– Златна рамка – ревија на македонски филмови во МКЦ, Македонија, 2019
– Tiburon International Film Festival, Калифорнија, САД, 2019
– IFF, Софија, Бугарија, 2019
– NYC Independent Film Festival, Њу Јорк, САД, 2019
– IFF Moscow, Русија, 2018
– Skopje Film Festival, Македонија, 2018
– IFF Shanghai, Кина, 2018
– IFF Palic, Србија, 2018
– IFF Pristina, Косово, 2018
– IFF Cuidad de Mexico, Мексико – Специјално признание од жирито
– IFF Herceg Novi, Црна Гора, 2018
– IFF Trebinje, Босна, 2018
– IFF Vrnjacka Banja, Србија, 2018
– IFF Nish, Festival Glumackih Ostvarenja, Србија, 2018
– Novo Kulturno Naselje Novi Sad, Србија, 2018
– The Black Sea Film Festival, Романија, 2018 – Специјално признание од жирито
– IFF Timishort (special screening)
– IFF Nancy
– Festival Slovenskega Filma, Порторож, Словенија, 2018
– IFF Leskovac, Србија, 2018 (Grand Prix) – Grand Prix
– IFF Delhi, Индија, 2018
– IFF Bangkok Thai, Тајланд 2018
– Macedonian Film Festival, Сиднеј, Австралија, 2018
– Tirana Intеrnational Film Festival, Албанија, 2018
– IFF Cottbus, Германија, 2018
– Festival Autorskog Filma Beograd, Србија, 2018
– Festival Cinema Méditerranéen Bruxelles, Белгија, 2018
– IFF Podgorica, Црна Гора, 2018


Мајкинг Офф“ во режија на Кузман Кузмановски (2018)

Фестивали на кои е прикажан:

– First – Time Filmmaker Sessions, 2019
– The Lift Off Sessions, 2019
– Webisode Film Festival, 2019
– Slavic Fairy Tale TV & Film Festival, 2018 – Награда за најдобар режисер


Исцелител“ во режија на Ѓорче Ставрески (2017)

Фестивали на кои е прикажан:

– East-West: The Golden Arch, Москва, Руска Федерација,2019
– Festival de Cine Europeo de Puerto Rico, Порто Рико, Кариби, САД, 2019
– Phoenix Film Festival, Феникс, САД, 2019
– Balkan Tage, Минхен, Германија, 2019
– California Film Institute – For your consideration, САД, 2019
– Palm Springs International Film Festival, САД, 2019
– Chania Film Festival, Грција, Chania, 2018
– Mostar FilmFestival, Босна и Херцеговина, 2018
– ТuttiNelloStessoPiatto, 2018, Теренто, Италија
– Ljubljana FilmFestival, Словенија, 2018
– Eastern Neighbours Film Festival, Холандија, 2018
– 28th edition of FilmFestival Cottbus, Гермаина, 2018
– Tirana Film Festival, Албанија, 2018 – Награда за најдобар дебитантски филм
– Arras Film Festival, Франција, 2018
– Guwahati International Film Festival, Индија, 2018
– Devour! The Food Film Fest, Канада, 2018
– AMBRIDGE FILM FESTIVAL, Велика Британија, 2018
– Mac Film Fest, Канада, 2018 – Награда за најдобар филм
– Sao Paulo Film Festival, Вразил, 2018
– Mostra Di Valencia, Шпанија, 2018 – Награда Сребрена Палма и награда за најдобар режисер
– Golden Eye Film Festival, Бугарија, 2018
– 5th SRIFF(Xi’an), Кина, 2018
– Cineast, Луксембург, 2018
– KineNovа Skopje, Македонија, 2018
– ODA Tetovo, Македонија, 2018 – Награда за најдобра проекција
– Golden Rose Film Festival, Бугарија, 2018
– Calgary Film Festival, Канада, 2018
– AGIS lombarda, Италија, 2018
– Leskovac LIFFE, Србија, 2018
– Festival international du Film de Nancy, Франција, 2018 – Награда од публиката за најдобар филм
– Shanghai International Film Festival, Кина, 2018
– Festival European Cinema day and night, Литванија, 2018
– SEEfest, САД, 2018
– Fajr Film Festival, Иран, 2018
– Festival Eurocine, Колумбија, 2018
– Beijing International Film Festival, Кина, 2018
– Let’s CEE Film Festival, Австрија, 2018 – Награда за најдобар дебитантски филм и награда „Cineplexx Distribution“
– Minneapolis St Paul International Film Festival, САД, 2018
– Cleveland Film Festival, САД, 2018
– Central and East Europe Society, Канада, 2018
– Aubagne Film Festival, Франција, 2018 – Награда за најдобар филм
– Febiofest, Чешка Република, 2018
– Hamarama, Норвешка, 2018
– Francofilm, Festival del Film Francofono di Roma, Италија, 2018 – Посебно признание
– Bergamo Film Meeting, Италија, 2018 – Best Film Award
– Sofia Film Festival, Бугарија, 2018 – Special Mention Award
– Kosmorama, Норвешка, 2018
– 10th Bengaluru International Film Festival, Индија, 2018
– Santa Barbara Film Festival, САД, 2018 –  Награда за најдобар интернационален филм
– Tromso Film Festival, Норвешка, 2018
– 16th Pune International Film Festival, Индија, 2018
– 17° Festival du Cinéma Méditerranéen de Bruxelles, Белгија, 2017 – Специјална награда од жири за сценарио
– IFFI Goa, Индија, 2017
– Tallinn, Естонија, 2017
– Cinedays Скопје, Македонија, 2017
– Thessaloniki International Film Festival, Грција, 2017

други фестивали во Македонија на кои е прикажан: 

– Dream On, Струга
– Orevche Beach Festival, Охрид
– Д фестивал, Дојран
– „Нов град“, Кочани
– Кино на отворено, Скопје
– Струмица Open Air
– When in Krusevo, Крушево
– Ѓорче Петров „Звуците на културата”


„Жаба“ во режија на Елмир Јукиќ (2017)

Фестивали на кои е прикажан:
Sarajevo Film Festival, 2017 – Audience Award
Film Fest Kosova 2017 – Best Film and Male Reward Award
38th Manaki Brothers International Cinematographers’ Film Festival, 2017 – Bronze Camera 300 (Dejan Dimeski)
16. Cinedays Festival of European Film, 2017
Mostar FF 2017. – Prize for Best Male Role*
Florence Balkan Express Festival 2018. – special mention for male role
BHFF NYC 2018 – Best Movie and Male Reward Award
ODA – Интернационален филмски фестивал, Тетово, 2018
Пула филм фестивал 2018
Ниш филм фестивал, 2018
Филм фестивал Дунавско-панонски регион, 2018- Најдобра машка улога
Филмски Фестивал на глумци во Винковци, 2018 – Најдобар филм


Кога денот немаше име“ во режија на Теона Стругар Митевска (2017)

Фестивали на кои е прикажан:

– Berlin Film Festival, Германија, 2017
– European Film Festival, Италија, 2017 – награда Cineuropa
– Jerusalem Film Festival, Израел, 2017
– Sydney International Film Festival, Австралија, 2017


Ах, љубов моја“ во режија на Коле Ангеловски (2017)

Фестивали на кои е прикажан:

– Golden Smile IFF, Берген, Холандија, 2021
– Балкан Филм Панорама, Измир, Турција, 2020
– SEEFF à Berlin, Берлин, Германија, 2018
– IFF Love is Folly, Варна, Бугарија, 2018
– Скопје филм фестивал, Македонија, 2017
– Balkan Film & Food Festival, Албанија, 2017
– Festival of Mediterranean and European Film Trebinje, Босна и Херцеговина, 2017
– FerFilm Festival, Косово, 2017 – Најдобар Игран Филм
– Macedonian Cinema Days, Австралија, 2017
– Macedonian Film Festival, Канада, 2017


Реквием на г-ѓа Ј“ во режија на Бојан Вулетиќ (2017)

Фестивали на кои е прикажан:

Интернационален филмски фестивал во Берлин, Германија
ФЕСТ Интернационален филмски фестивал, Белград,Србија( Најдобро сценарио, Најдобра режија, Најдобра актерка)
Интернационален филмски фестивал, Софија, Бугарија (ФИПРЕСЦИ награда да најдобар филм)
Скопски филмски фестивал
Интернационален филмски фестивал, Кино Павасарис, Виниус, Литванија
GoEast Film Festival, Висбаден, Германија (Најдобар филм), Espoo Cine Film Festival, Финска
Tрансилванија Интернационален филмски фестивал, Клуж, Романија
Москва Интернационален филмски фестивал, Русијa
Лука Интернационалан филмски Фестивал, Италија
Интернационален филмски фестивал Карлови Вари, Чешка
Golden Apricot Интернационален филмски фестивал,Ераван, Ерменија
Одеса Интернационален филмски фестивал, Украина
Приштина Интернационален филмски фестивал, Косово
Палиќ Интернационален филмски фестивал, Србија
Сопот Интернационален филмски фестивал, Србија (Најдобра режија)
Сараево Филм Фестивал, БиХ
Funf Seen Филмски фестивал, Станберг, Германија
Der Neue Heimatfilm,Фрајстадт, Австрија
T-mobile New Horizons филмски фестивал, Вроцлав, Полска
Вуковар Филмски фестивал, Хрватска(Најдобар филм)
Film Screenplay Festival, Врњачка Бања, Србија(Најдобро сценарио)
Sakhalin Film Festival, Русија
Ниш филмски фестивал, Србија
Херцег Нови Филмски фестивал, Црна Гора
Otranto Film Fund Festival, Италија (Награда Златен светилник)
Central and Eastern European film festival, Луксембург
International Mediterranean Film Festival of Montpellier, Франција
Al Este Del Plata, Буенос Ариес, Аргентина (Gran Prix)
Eastern neighbours film festival, Хаг, Холандија
Копенхаген Интернационален филмски фестивал
Данска (Politiken Audience Award)
Љубљана Интернационален филмски фестивал, Словенија
Солун Интернационален филмски фестивал, Грција
Севиља Интернационален филмски фестивал, Шпанија
Филмски фестивал во Арас, Франција
Братислава Филмски фезстивал, Словачка


„Насоки“ во режија на Стефан Командарев  (2017)

Фестивали на кои е прикажан: 

– Cannes Film Festival, Франција, 2017
– Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2017 – Специјална награда од Жири


Хармс  во режија на Иван Болотников (2017)

Фестивали на кои е прикажан: 

– Shanghai Film Festival, Кина, 2017 – Најдобро сценарио и Најдобра кинематографија


Џган“ во режија на Вардан Тозија (2016)

Фестивали на кои е прикажан:

– Goteborg IFF, Шведска, 2017
– Balkan Florence Express, Италија, 2017
– Lume Festival, Бразил, 2017
– Festival Internacional de Cine de Guadalajara, Мексико, 2017
– Festival Film Policier de Liege, Белгија, 2017
– Transilvania IFF, Романија, 2017
– Shanghai IFF, Кина, 2017
– Durban IFF, Јужно Африканска Република, 2017
– Prifest Prishtina International Film Festival, Косово, 2017 – ФИПРЕСЦИ Награда
– Kitzbuhel, Австрија, 2017 – Најдобар игран филм
– DEA Open Air Festival, Албанија, 2017
– Otranto, Италија, 2017 – Најдобар игран филм
– Leskovac IFF, Србија, 2017 –  Најдобар актер, Мартин Ѓоргоски
– Beginning FF, Русија, 2017
– Ubrzaj HRIFF, Црна Гора, 2017
– Chicago International Film Festival, САД, 2016
– Braunschweig IFF, Германија, 2016  – Специјална награда за актер Мартин Ѓоргоски
– Heimspiel IFF, Германија, 2016
– Eastern Neighbours Film Festival, Холандија, 2016
– Razor Reel, Белгија, 2016
– Cinedays, Македонија, 2016
– Exground Filmfest, Германија, 2016


Златна петорка“ во режија на Горан Тренчовски (2016)

Фестивали на кои е прикажан:

– Меѓународен фестивал на нова европска кинематографија „Златна липа“, Стара Загора, 2018
– Филмски фестивал Ravno Selo, 2018
– Филмски фестивал Тримак, Луцерн, 2018
– Филмски фестивал Киненова, Скопје, 2018
– Меѓународен филмски фестивал Кардиф, 2018 – Најдобар странски долгометражен филм
– Филмски фестивал Бенгалуру, 2017
– Фестивал DetectiveFest (Law & Society), Москва , 2017 – Диплома од жири (OFFICIAL JURY DIPLOMA)
– Love Film Festival, Перуџа, 2017 – Златен Грифон – Најдобар странски филм
– Фестивал на филмови од Југоисточна Европа, South East European Film Festival (SEEFF), Берлин, 2017
– Фестивал на Југоисточен европски филм, SEE a Paris, Париз, 2017 – Најдобар филм во Југоисточна Европа, Најдобра монтажа
– Филмски фестивал Јагран, Њу Делхи/Мумбаи 2017 – Најдобар странски филм
– Balkan Film Food Festival, Подградец, 2017 – Награда BEST BALKAN SPIRIT
– Филмски фестивал Крајина, Бихач, 2017
– Фестивал Love is Folly IFF, Варна, 2017
– Фестивал на централно европски филм, Темишвар, 2017
– Меѓународен фестивал за филмска режија, Лесковац, 2017
– Балкански филмски фестивал, Брно, 2017
– Меѓународен фестивал за историски и воени филмови, Варшава, 2017 – Награда BRONZE SABER
– Филмски фестивал Њу Џерси, САД, 2018 – Најдобар долгометражен филм
– Меѓународен филмски фестивал на дебитантски филмови “Beginning”, Санкт Петерсбург, 2017 – Специјална награда“ROSSIYSKAYA GAZETA”
– Фестивал на европски и независен филм Euro-In-Film, Нови Сад, 2017
– Фестивал AWARD “St. 15 Tiberiopolian Martyrs”, 2017
– Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, 2016
– Филмски фестивал Raindance, Лондон, 2016
– Macedonian Cinema Days, Сиднеј, 2016
– Македонски филмски фестивал, Торонто, 2016


Устав на Р. Хрватска“ во режија на Рајко Грлиќ (2016)

Фестивали на кои е прикажан:

– SEEFest in Los Angeles, САД, 2017 – Гран При “Bridging the borders”
– Santa Barbara International Film Festival, САД, 2017 – Најдобар филм
– Slovenian Film Festival, Словенија, 2016 – Награда за најдобра словенска копродукција, Најдобар костим
– Leskovac International Film Festival – LIFFE, Србија, 2016 – Награда за најдобар актер, Награда за најдобра актерка
– Bratislava International Film Festival, Словачка, 2016
– Tallin Black Nights Film Festival, Естонија, 2016
– Cinedays – European Film Festival, Македонија, 2016
– Montreal World Film Festival, Канада, 2016 – Гран при


Доме слатки доме“ во режија на Фатон Бајрактари (2016)

(Косово/ Македонија)

Фестивали на кои е прикажан:

– South-Eastern European Festival, Германија, 2017 – Најдобар актер
– International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2016
– International Film Festival “Karlovy Vary”, Република Чешка, 2016


Сиераневада“ во режија на Кристи Пуиу (2016)

(Романија/ Босна и Херцеговина/ Македонија/ Хрватска/ Франција)

Фестивали на кои е прикажан:

– Cinedays – European Film Festival, Македонија, 2016
– International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2016
– Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2016


Ослободување на Скопје“ во режија на Раде Шербеџија (2016)

(Македонија/Хрватска/Финска)

Фестивали на кои е прикажан:

– Palm Springs Festival, САД, 2017
– BaNeFF (Balkan New Film Festival), Шведска, 2017
– Zagreb Film Festival, Хрватска, 2016
– Jewish Film Festival, Moscow, Русија, 2017
– FEST, Belgrade, Србија, 2017
– Tiburon Film Festival, САД, 2017
– International Film and TV Festival, Shanghai, Кина, 2017
– Ubrzaj, Festival for Human Rights, Црна Гора, 2017
– Helsinki  International Film Festival, Финска, 2016
– Pula Film Festival, Хрватска, 2016
– Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2016
– International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2016
– Mostar Film Festival, 2016 – Најдобар актер дебитант (Давид Тодосовски), Специјално признание (Раде Шербеџија)
– Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2016
– Bratislava International Film Festival, Словачка, 2016


Ноќен живот“ во режија на Дамјан Козоле (2016)

(Словенија/Македонија/Босна и Херцеговина)

Фестивали на кои е прикажан:

– Trieste FF, Италија, 2017
– Reykyjavik – Stockfish FF, Исланд, 2017
– Belgrade – FEST, Србија, 2017, Награда на критиката за најдобар филм – Небојша Џукелиќ
– Sofia IFF, Бугарија, 2017
– Ales, Франција, 2017
– Vienna – Let’s CEE FF, Австрија, 2017
– Vilnius IFF, Литванија, 2017
– Cleveland FF, САД, 2017
– Istanbul FF, Турција, 2017
– Jeonju IFF, Кореа, 2017
– Cluj – Transilvania IFF, Романија, 2017
– Karlovy Vary IFF, Чешка, 2016, Кристален глобус за најдобра режија (Дамјан Козоле)
– Motovun FF, Хрватска, 2016
– Sarajevo FF, Босна и Херцеговина, 2016
– Zadar Avvantura FF, Хрватска, 2016, Награда за најдобар режисер (Дамјан Козоле)
– Miskolc IFF, Унгарија, 2016
– Portorož – Festival of Slovenian Films, Словенија, 2016,
  – Весна Нагрда за најдобар режисер (Дамјан Козоле)
  – Весна награда за најдобра актерка (Пиа Змељиќ)
  – Весна награда за најдобри епизодни актери (Петар Арсовски, Дејан Спасиќ, Матија Вастл)
  – Весна Награда за најдобар продукциски дизанј (Душан Милавец и Нежа Зинајиќ)
– Alexandria – Mediteranean Countries FF, Египет, 2016
– Luxembourg – CinEast IFF, Луксембург, 2016
– Montpellier – Cinema Mediterraneen FF, Франција, 2016
– Arras FF, Франција – Visions de l’Est, 2016
– Cottbus FF, Германија, 2016
– Braunschweig IFF, Германија, 2016
– CineDays Skopje IFF, Македонија, 2016


Шишка делукс“ во режија на Јан Цвитковиќ (2015) 

(Словачка/Македонија/Чешка)

Фестивали на кои е прикажан: 

– Cinedays – European Film Festival, Македонија, 2015
– Filmfestival Cottbus, Германија, 2015
– „Let’s CEE Film Festival“, Виена, Австрија, 2015
– „CinEast Film Festival“, Луксембург, 2015
– Trieste Film Festival, Италија, 2015
– “FEST” International Film Festival, Белград, Србија, 2015
– Montreal World Film Festival, Канада, 2015


Жената на мојот живот“ во режија на Антони Дончев (2015)

(Бугарија/Македонија/Ирак/Романија)

Фестивали на кои е прикажан:

– SEE a Paris Film Festival, Франција, 2016
– SEE Film Festival, Берлин, Германија, 2016
– International Film Festival FEBIOFEST, Прага, Р. Чешка, 2016
– Cinemania Festival, Бугарија, 2015
– Cairo International Film Festival, Индија, 2015
– ARRAS Film Festival, Франција, 2015
– Antalya “Golden Orange” Film Festival, Турција, 2015
– Sofia International Film Festival, Бугарија, 2015
– Moscow International Film Festival, Русија, 2015
– Apollonia Art Festival, Sozopol, Бугарија, 2015
– Romania International Film Festival, Романија, 2015
– Edirne International Film Festival, Турција, 2015
– Cyprus International Film Festival, Кипар, 2015
– “Golden Rose” Feature Film Festival, Бугарија, 2015
– Mongolia International Film Festival, Монголија, 2015
– International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015


Банат“ во режија на Адриано Валерио (2015)

(Италија/Романија/Македонија/Бугарија)

Фестивали на кои е прикажан:

– International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015


Лазар“ во режија на Светозар Ристовски (2015)

(Македонија/Хрватска/Бугарија/Франција)

Фестивали на кои е прикажан: 

– Pula Film Festival, Хрватска, 2016 Награда од публика „Златна Порта на Пула“ за најдобар филм и награда за Најдобра актерска интерпретација „Златна Арена“
– Skopje Film Festival, Македонија, 2016
– International Film Festival FEBIOFEST, Прага, Чешка, 2016
– Festival of Tolerance – JFF Zagreb, Хрватска, 2016
– Brussels International Film Festival, Белгија, 2016
– Sofia International Film Festival, Бугарија, 2016
– Santa Barbara International Film Festival, САД, 2016
– Warsaw International Film Festival, Полска, 2015
– „CinEast Film Festival“, Луксембург, 2015
– Cinemed International Festival of Mediterranean Films, Монпеље, Франција 2015
– International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015


Три дена во Септември“ во режија на Даријан Пејовски (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

7.Интернационален кино фестивал ,,Славјанска приказна“, Софија, Бугарија, 2019
Цинеплекс Скопје, 2018
BalKam, Slovenska kinoteka , Љубљана, Словенија, 2018
СоФест 2018 – Западни Балкани, Софија, Бугарија, 2018
Кинотека на Македонија, 2018
Balkan Florence Express Festival, Фиренца, Италија, 2018
LET’S CEE Филмски фестивал, Виена, Австрија, 2017
CinEast- Фестивал на централен и источно-европски филм, Луксембург, Луксембург, 2016
25 години филм во независна Македонија, Кинотека на Македонија, 2016
Филмски фестивал  на Jугоисточна Европа, Париз, Франција, 2016
Филмски фестивал  на Jугоисточна Европа, Берлин,Германија, 2016
Grenzland, Селб, Германија, 2016
Филмски фестивал трилер, Лиеж, Белгија, 2016
Меѓународен филмски фестивал – Febiofest,Прага, Чешка, 2016
Меѓународен филмски фестивал ФЕСТ, Србија, 2016
Меѓународен филмски фестивал во Чикаго, САД, 2015
Меѓународен филмски фестивал во Едирне, Турција, 2015
Меѓународен филмски фестивал во Братислава, Чешка, 2015
Синедејс Фестивал на европски филм, Македонија, 2015
Филмски фестивал Котбус, Германија, 2015
Интернационален Филмски Фестивал во Чикаго, Соединетите Американски Држави, 2015
„World Film Festival“, Монтреал, Канада, 20157.Интернационален кино фестивал ,,Славјанска приказна“, Софија, Бугарија, 2019
Цинеплекс Скопје, 2018
BalKam, Slovenska kinoteka , Љубљана, Словенија, 2018
СоФест 2018 – Западни Балкани, Софија, Бугарија, 2018
Кинотека на Македонија, 2018
Balkan Florence Express Festival, Фиренца, Италија, 2018
LET’S CEE Филмски фестивал, Виена, Австрија, 2017
CinEast- Фестивал на централен и источно-европски филм, Луксембург, Луксембург, 2016
25 години филм во независна Македонија, Кинотека на Македонија, 2016
Филмски фестивал  на Jугоисточна Европа, Париз, Франција, 2016
Филмски фестивал  на Jугоисточна Европа, Берлин,Германија, 2016
Grenzland, Селб, Германија, 2016
Филмски фестивал трилер, Лиеж, Белгија, 2016
Меѓународен филмски фестивал – Febiofest,Прага, Чешка, 2016
Меѓународен филмски фестивал ФЕСТ, Србија, 2016
Меѓународен филмски фестивал во Чикаго, САД, 2015
Меѓународен филмски фестивал во Едирне, Турција, 2015
Меѓународен филмски фестивал во Братислава, Чешка, 2015
Синедејс Фестивал на европски филм, Македонија, 2015
Филмски фестивал Котбус, Германија, 2015
Интернационален Филмски Фестивал во Чикаго, Соединетите Американски Држави, 2015
„World Film Festival“, Монтреал, Канада, 2015


Татко“ во режија на Висар Морина (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

– Палм Спрингс Интернационален филмски фестивал 2016 – Award buzz section
– Angers-Premiers Plans Франција 2016
– Интернационален филм фестивал Трст, Италија 2016
– TIFF Bell Lightbox Reel Talk screening series, Канада 2016
– Гетеборг, Шведска 2016
– Goethe Institut Неапол, Италија 2016
– Florence Balkan Express, Италија 2016
– Софија Интернационален филмски фестивал, Бугарија 2016
– Хонг Конг Интернационален филмски фестивал Хонг Конг 2016
– Кливленд Интернационален филмски фестивал, САД 2016
– Минеаполис Св. Пол Интернационален филмски фестивал, САД 2016
– Стокхолм Интернаципнален филмски фестивал, Јуниор филмски фестивал Шведска 2016
– Bozar Center for fine Arts, Белгија 2016
– Crossing Europe, Линдз, Австрија 2016
– SEE Fest South East European FIlm Festival LA, САД 2016
– European Panorama FF@MoMi, САД 2016
– Miredita, Dobar den, Србија 2016
– Сантандер Интернационален филмски фестивал, Колумбија 2016
– Sinema Spazju Kreattiv, Малта 2016
– Scanorama European Film Forum, Литванија 2016
– Калгари Европски филмски фестивал, Канада 2016
– Источни соседи филмски фестивал, Холандија 2016
– SEE Film Festival, Берлин, Германија, 2016
– Filmfestival Cottbus, Германија, 2015 – Најдобар дебитантски филм
– „CinEast Film Festival“, Луксембург, 2015 – Специјална награда
– Tirana International Film Festival, Албанија, 2015 – Најдобар долгометражен филм, Media Jury Special Mention
– International Bosphorus Film Festival, Турција, 2015 – Најдобар долгометражен филм, Најдобро сценарио
– Panorama of European Cinema, Атина, Грција, 2015 – Награда од публиката
– Cinema Mediterraneen de Bruxelles, Белгија, 2015 – Prix Cineuropa
– Marrakech International Film Festival, Мароко, 2015 – Специјална награда од жирито
– Avvantura Film Festival Zadar, Хрватска, 2015 – Награда за најдобар актер
– Karlovy Vary International Film Festival, Р. Чешка, 2015 – Награда за најдобра режија
– Karlovy Vary International Film Festival, Р. Чешка, 2015 – Награда EUROPA CINEMAS LABEL
– Munich Film Festival, Германија, 2015 – “Награда „New German Cinema Talent“ за Најдобра режија, Најдобро сценарио и Најдобар актер и „One Future Prize“
– Reykjavík International Film Festival, Исланд, 2015
– Motovun Film Festival, Хрватска, 2015
– Helsinki International Film Festival – Love & Anarchy, Финска, 2015
– Busan International Film Festival, Јужна Кореја, 2015
– Adelaide Film Festival, Австралија, 2015
– BFI International Film Festival, Лондон, Велика Британија, 2015
– Filmkunsttage Saxony-Anhalt, Германија, 2015
– Osnabrück Independent Film Festival, Германија, 2015
– Film Fest Ghent, Белгија, 2015
– Hamptons International Film Festival, САД, 2015
– Cologne Conference – Internationales Film und Fernsehfestival, Келн, Германија 2015
– Haifa International Film Festival, Израел, 2015
– Mostra Internacional de Cinema, Сао Паоло, Бразил, 2015
– Thessaloniki International Film Festival, Грција, 2015
– Tallinn Black Nights Film Festival, Естонија, 2015
– International Film Festival Bratislava, Словачка, 2015
– CINEDAYS Festival of European Film, Македонија, 2015
– Seville European Film Festival, Шпанија, 2015
– Geneva International Film Festival Tous Ecrans, Швајцарија, 2015
– Cairo International Film Festival, Египет, 2015
– Cameraimage, Полска, 2015
– FILMZ – Festival des deutschen Kinos, Германија, 2015
– International Film Festival, Goa, Индија, 2015
– Around the world in 14 films, Германија, 2015


Медена ноќ“ во режија на Иво Трајков (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

– Balkan Panorama Film Festival” –Измир, Турција, 2019
– Macedonian Film Festival, Сиднеј, Австралија, 2017
– Istanbul Museum of Arts / Special Screening, Турција, 2016
– Wiosna Filmow, Варшава, Полска, 2016
– Detective Film Festival, Москва, Русија, 2016
– International Film Festival, Едирне, Турција, 2016
– Cinepolitica International Film Festival, Булурешт, Романија, 2016
– Finale Plzen, Чешка Република, 2016
– The Golden Linden, Стара Загора, Бугарија, 2016
– Prague International Film Festival, Чешка Република, 2016
– Macedonian Film Festival, Монтреал, Канада, 2015
– International Cinematographer’s Film Festival Manaki Brothers Битола, Македонија, 2015
– Thessaloniki International Film Festival, Грција, 2015
– Let’s SEE International Film Festival, Виена, Австрија, 2015
– Eastern Neighbors Film Festival, Хаг, Холандија, 2015
– Cottbus Film Festival, Германија, 2015
– Skopje International Film Festival, Македонија, 2015


Пресуда“ во режија на Стефан Командарев (2014)

(Германија/Бугарија/Македонија/Хрватска)

Фестивали на кои е прикажан:

– International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015
– Skopje Film Festival, Македонија, 2015
– SEE A Paris South-East European Film Festival, Франција, 2015
– Tallin Black Nights Film Festival, Естонија, 2014
– International Film Festival of India, Гоа, 2014
– Sofia International Film Festival, Бугарија, 2014
– Warsaw Film Festival, Полска, 2014
– Haifa International Film Festival, Израел, 2014
– CinEast Central and Eastern European Film Festival, Луксембург, 2014
– AltCine Panorama of European Cinema, Грција, 2014
– Mostra International de Cinema, Сао Пауло, Бразил, 2014
– Arras Film Festival, Франција, 2014


До балчак“ во режија на Столе Попов (2014)

Фестивали на кои е прикажан:

– International Film Festival FEBIOFEST, Прага, Р. Чешка, 2016
– Balkan New Film Festival, Шведска/Норвешка, 2016
– Balkan Days, Германија, 2016
– Nancy Lorraine International Film Festival, Франција, 2015
– Leskovac International Festival of Film Directing, Србија, 2015 – Најдобра женска улога
– Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2015
– International Cinematographers’ Film festival “Manaki Brothers”, Македонија, 2014


Деца на сонцето“ во режија на Антонио Митриќески (2014)

Фестивали на кои е прикажан:

– International Film Festival, Варна, Бугарија, 2015
– Macedonian Cinema Days – Film Festival, Хурствил, САД, 2015 – Најдобра режија
– Tetovo Film Festival, Македонија, 2015
– FEST International Film Festival, Србија, 2015
– Beijing International Film Festival, Кина, 2015
– Beloit International Film Festival, САД, 2015 (Официја конкуренција)
– Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2014 – Најдобар долгометражен филм
– Raindance Film Festival, Лондон, Велика Британија, 2014 (Официја конкуренција)
– International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Македонија, 2014


Инферно“ во режија на Винко Модерндорфер   (2014)

(Словенија/Македонија/Хрватска/Србија)

Фестивали на кои е прикажан:

– Leskovac International Festival of Film Directing, Србија, 2015 – Втората награда „Живојин Жика Павловиќ“
– International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015
– Skopje Film Festival, Македонија, 2015
– SEE A Paris South-East European Film Festival, Франција, 2015
– Tallin Black Nights Film Festival, Естонија, 2014
– Busan International Film Festival, Јужна Кореја, 2014
– Festival of Slovenian Film, Portoroz, Словенија, 2014
– CINEMED – International Mediterranean Film Festival, Монпеље, Франција, 2014


Такви се правилата“ во режија на Огњен Свиличиќ (2014)

(Хрватска/Франција/Србија/Македонија)

Фестивали на кои е прикажан:

– Leskovac International Festival of Film Directing, Србија, 2015 – Специјално признание
– Montenegro Film Festival, Херцег Нови, 2015 – „Златна мимоза“ за најдобар филм, најдобро сценарио и најдобар актер
– Instanbul Internationa Film Festival, Турција,  2015
– Minneapolis St. Paul International Film Festival, САД, 2015
– Crossing Europe Filmfestival Linz, Австрија, 2015
– IndieLisboa Film Festival, Lisbon, Португалија, 2015
– Seattle International Film Festival, САД, 2015
– Sydney International Film Festival, Австралија, 2015
– Olhar de Cinema Film Festival, Куритиба, Бразил, 2015
– Karlovy Vary International Film Festival, Република Чешка, 2015
– Pula Film Festival, Хрватска, 2015
– Skopje Film Festival, Македонија, 2015
– Palm Springs International Film Festival, САД,  2015
– Tromso International Film Festival, Норвешка, 2015
– Sofia International Film Festival, Бугарија, 2015
– Vilnius International Film Festival, Литванија, 2015
– Venice Film Festival, Италија,  2014 – Награда за најдобар актер во програма „Хоризонти“
– Busan International Film Festival, Јужна Кореја, 2014
– Haifa International Film Festival, Израел, 2014
– Warsaw Film Festival, Полска, 2014 – Најдобра режија
– Festival of Mediterranean Film – Cinemed, Montpellier, Франција, 2014
– Thessaloniki  International Film Festival, Грција, 2014
– Film Festival Cottbus, Германија, 2014 – Најдобар актер
– Stockholm Film Festival, Шведска, 2014 – Најдобра кинематографија, Најдобра женска улога и Најдобра машка улога
– Kolkata International Film Festival, Индија, 2014
– Tallinn “Black Nights” Film Festival, Естонија, 2014
– Singapore International Film Festival, Сингапур, 2014
– Dubai International Film Festival, ОАЕ, 2014
– Minsk Film Festival, Белорусија,  2014 – Најдобар актер


Споменик на Мајкл Џексон“ во режија на Дарко Лунгулов (2014)

(Србија/Германија/Хрватска/Македонија)

Фестивали на кои е прикажан:

– Cluj Film Comedy Festival, Романија, 2015
– Cairo International Film Festival, Египет, 2015
– International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015
– Indy Film Fest, Индијанаполис, САД, 2015
– VOICES Festival, Вологда, Русија, 2015 – Најдобро сценарио
– Nashville Film Festival, САД, 2015 – Награда од жири и Награда за најдобар актер
– Festival of Eastern and Central European Film, Руен, Франција, 2015  –  Награда од жири
– Monte Carlo Comedy Film Festival 2015 – Специјално признание за најдобро сценарио
– Nis Film Festival of Actors’ Achievements, Србија, 2015 – Гран при NAISA за најдобро актерско остварување, награда ФИПРЕСЦИ
– CineDays Festival of European Film, Македонија, 2015
– FEST International Film Festival, Белград, Србија, 2015
– Sofia International Film Festival, Бугарија, 2015
– Cleveland International Film Festival, САД, 2015
– Minneapolis International Film Festival, САД, 2015
– New Port Beach International Film Festival, САД, 2015
– Eastern European Film Festival, Лима, Перу, 2015
– Pune International Film Festival, Индија, 2015
– Jameson Dublin International Film Festival, Ирска, 2015
– Febiofest, Prague, Република Чешка, 2015
– Santa Barbara International Film Festival, САД, 2015  – Најдобар источноевропски филм
– Goteborg Film Festival, Шведска, 2015
– Trieste Film Festival, Италија, 2015
– Fribourg International Film Festival, Швајцарија, 2015
– International Film Festival Love & Anarchy, Хелсинки, Финска, 2014
– Raindance Film Festival, Велика Британија, 2014
– Filmfest Hamburg, Германија, 2014
– International Antalya Golden Orange Film Festival, Турција, 2014
– Minsk International Film Festival “Listapad”, Белорусија, 2014
– Arras Film Festival, Франција, 2014
– Bangalore International Film Festival, Индија, 2014
– Chennai International Film Festival, Индија, 2014
– International Film Festival of India, Гоа, 2014
– Tallin Black Nights Film Festival, Естонија, 2014
– „Eastern Neighbours“ Film Festival, Хаг, Холандија, 2014
– Let’s CEE Film Festival, Виена, Австрија, 2014 – Специјално признание на жири
– Avvantura Festival Film Forum Zadar, Хрватска, 2014
– Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2014
– Montenegro Film Festival, Херцег Нови, 2014  – „Златна мимоза„ за најдобар филм 
– Pula Film Festival, Хрватска, 2014
– Karlovy Vary International Film Festival, Република Чешка, 2014


Соба со пијано“ во режија на Игор Иванов  (2013)

Фестивали на кои е прикажан:

– SEE A Paris South-East European Film Festival, Франција, 2015
– Macedonian Film Festival, Toronto, Канада, 2014
– International Film Festival “Love Is Folly”, Варна, Бугарија, 2014
– „Eastern Neighbours“ Film Festival, Хаг, Холандија, 2014
– Chicago International Film Festival, САД, 2014
– Avvantura Festival Film Forum Zadar, Хрватска, 2014
– International Film Festival FEST Belgrade, Србија, 2014
– Sofia International Film Festival, Софија, Бугарија, 2014
– International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2013


 „Балканот не е мртов“ во режија на Александар Поповски (2012)

Фестивали на кои е прикажан:

– Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2015
– ODA – Tetovo International Film Festival, Македонија, 2014
– BaNeFF Balkan New Film Festival, Стокхолм, Шведска, 2014
– Skena Up International Students Film & Theatre Festival, Приштина, Косово,  2013
– Leskovec International Film Festival, Лесковец, Србија, 2013
– ONE Country ONE Film – Apchat International Film Festival, Франција, 2013


Трето полувреме“ во режија на Дарко Митревски (2012)

Фестивали на кои е прикажан:

– International Young Audience Film Festival Ale Kino!, Полска, 2013
– Annual Lenore Marwil Jewish Film Festival, Detroit, САД, 2013
– Charlotte Jewish Film Festival, САД, 2013
– Miami Jewish Film Festival, САД, 2013
– Atlanta Jewish Film Festival, САД, 2013
– Cinema Mundi International Film Festival, Чешка, 2013
– Toronto Jewish Film Festival, Канада, 2013
– Beijing International Film Festival, Кина, 2013
– St. Petersburg International Jewish Film Festival, Русија, 2013
– Jewish Film Festival, Calgary, Канада, 2013
– Vancouver Jewish Film Festival, Канада, 2013
– Palm Beach Jewish Film Festival, САД, 2013
– Denver Jewish Film Festival, САД, 2013
– Sarajevo Jewish Film Festival, Босна и Херцеговина, 2013
– Tiburon International Film Festival, САД, 2013
– Leskovec International Film Festival, Лесковец, Србија, 2013
– Let’s CEE Film Festival, Виена, Австрија, 2013
– Festival of Tolerance – Zagreb Jewish Film Festival, Хрватска, 2013
– Prague International Film Festival – Febiofest, Република Чешка, 2013
– Palm Springs International Film Festival, Палм Спрингс, САД, 2013
– International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012


Скопје Ремикс“ во режија на Борјан Зафировски, Огнен Димитровски, Јане Алтипармаков, Синиша Евтимов, Вардан Тозија, Даријан Пејовски, Срѓан Јaнакиевиќ, Бојан Трифуновски, Саша Станишиќ, Ѓорче Ставрески (2012)

Фестивали на кои е прикажан:

– Festival of the European and Independent Film Euro-In Film, Нови Сад, Србија, 2014
– Sound and Vision Film Festival, Мајданпек, Србија, 2013
– Balkan Film Fest, Лублин, Полска, 2013
– Balkan Food and Film Festival, Поградец, Албанија, 2013 –  Специјална награда од жири
– International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012
– Festival Diese, Дижон, Франција, 2012
– Author Film Festival, Белград, Србија, 2012


Жената што си ги избришала солзите“ во режија на Теона Митевска   (2012)   

(Македонија/ Германија/ Словенија/ Белгија)

Фестивали на кои е прикажан:

– Portoros Film Festival, Словенија, 2013
– Kaunas International Film Festival, Литванија, 2013
– Fest Film Kosova HNF, Косово, 2013
– International Film Festival of Urugay, Уругвај, 2013
– Journees du Film Mediteraneen d’Alger, Алжир,  2013
– Women Make Waves Film Festival, Тајван, 2013
– St. Petersbourg International Film Festival, Русија, 2013
– International Women’s Film Festival, 2013
– Banja Luka Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012
– Berlin International Film Festival – Berlinale, Германија, 2012
– Skopje Film Festival, Македонија, 2012
– Crossing Europe Film Festival, Линц, Австрија, 2012
– International Film Festival Cinema Jove, Валенсија, Шпанија 2012
– Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012
– Brasilia International Film Festival, Бразил, 2012
– European Film Festival, Палиќ, Србија, 2012
– Two Riversides International Film Festival, Полска, 2012
– Montenegro Film Festival, Црна Гора, 2012 – „Златна мимоза“ за најдобра камера
– Espoo Cine International Film Festival, Финска, 2012
– International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012
– Busan International Film Festival, Кореја, 2012
– Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2012
– Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012
– Trieste International Film Festival, Италија, 2012
– Festival des Arcs, Белгија, 2012
– Namur Film Festival, Белгија, 2012
– Pristina Film Festival, Косово, 2012
– Chennai International Film Festival, Индија, 2012
– Panorama of European Cinema Festival, Грција, 2012
– Muces Film Festival, Шпанија, 2012
– Kolkata International Film Festival, Индија, 2012
– Regiofun Film Festival, Полска, 2012
– Macedonian Film Festival, Канада, 2012
– Malaga Film Festival, Шпанија, 2012
– International Crime and Punishment Film Festival, Турција, 2012
– Galway Film Fleadh, Ирска, 2012
– European Film Awards, Малта, 2012


Панкот не е мртов“ во режија на Владимир Блажевски (2011)

(Македонија/ Србија)

Фестивали на кои е прикажан: 

– San Sebastian International Film Festival, Шпанија, 2014
– Salt LakeCity Film Festival, САД, 2013
– Les Arcs European Film Festival, Франција, 2013
– Аye Aye Film Festival, Франција, 2013
– Golden Linden International Film Festival, Стара Загора, Бугарија, 2013
– Asterfest,Струмица, Македонија, 2012
– Targowa Street Film & Music Festival, Лоѓ, Плска, 2012
– International Film Festival Cinema Mundi, Република Чешка, 2012 – Award
– Sofia International Film Festival, Бугарија, 2012 – Audience Award
– Monaco Charity Film Festival, Франција, 2012 – Best Screenplay
– Bruno Cinema Mundi International Film Festival, Република Чешка, 2012
– Jecheon International Music&Film Festival, Кореа, 2012
– Lille International Film Festival, Франција, 2012
– Film Festival “Mlodzi i Film”, Козалин, Полска, 2012
– Chicago International Music & Film Festival, САД, 2012
– Montevideo 30th International Film Festival, Уругвај, 2012
– Berlin Comedy Film Festival, Германија, 2012
– Kosice Film Festival, Словачка, 2012
– Monaco Charity Film Festival, Франција, 2012
– Otok, Int. Film Festival, Izola, Словенија, 2012
– Favourites Film Festival, Berlin, Германија, 2012
– Lille Film Festival, Франција, 2012
– Florence Intl. Film Festival, Италија, 2012
– Jakarta Film Festival, Jakarta, Индонезија, 2012
– Divan Film Festival, Романија, 2012
– Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012
– Macedonian Film Festival, Австралија, 2012
– Karlovy Vary International Film Festival, Република Чешка, 2011 – “Crystal Globe” Award for Best Film
–  Montenegro Film Festival, Хергег Нови, 2011 – “Golden Mimosa” for Best Male Role
– International Film Festival PriFilmFest, Kosovo, 2011 – “Golden Goddess “Special Jury Prize
– Euro-Mediterranean Film Fest, Копер, Словенија, 2011 – FEDEORA Critics Award
– International Film Festival Cottbus, Германија, 2011 – DIALOGUE Prize for Intercultural Communication
– Prizren Film Festival, Косово, 2011 – Best Actor Award
– Tirana International Film Festival, Албанија, 2011 – Best Film Award and MEDIA Award
– European Film Festival Palic, Србија, 2011
– Ferizaj film Festival, Косово, 2011
– Mojkovac Film Festival, Црна Гора, 2011
– Kragujevac Film Days, Србија, 2011
– Motovun Film Festival, Хрватска, 2011
– Film Screenplay Festival Vrnjacka Banja, Србија, 2011
– Film Meetings Festival, Nis, Србија, 2011
– Raindance Film Festival, Лондон, Велика Британија, 2011
– Thessaloniki International Film Festival, Грција, 2011
– Sligo New Music Film Festival, Ирска, 2011
– Gijon International Film Festival, Шпанија, 2011
– Kolkata Film Festival, Индија, 2011
– Leskovac International Film Festival, Србија, 2011
– Belgrade  Author’s Film Festival, Србија, 2011


Ова не е американски филм“ на Сашо Павловски (2011)

Фестивали на кои е прикажан:

– Bridge Film Fest, Косово, 2014
– Skena Up International Students Film & Theatre Festival, Приштина, Косово, 2013
– European Film Festival, Букурешт, Романија, 2012
– Balkan Film Festival, Полска, 2012
– SEE A Paris South-East European Film Festival, Франција, 2012
– Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012
– Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2012
– Banja Luka Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012
– Petaluma Film Festival, Калифорнија, САД, 2012
– Chennai International Film Festival, Tamil Nadu, Индија, 2011
– Kolkata Film Festival, Индија, 2011


Парада“ во режија на Срѓан Драгојевиќ  (2011)

(Србија / Македонија / Хрватска / Словенија)

Фестивали на кои е прикажан:

– Nancy – Lorraine International Film Festival, Франција, 2013
– Berlin International Film Festival – Berlinale, Германија, 2012  – Награда од публика во програмата Панорама, посебно признание од екуменското жири, награда Victory Column од читателското жири “Siegessäule” 
– Skopje Summer Festival, Македонија, 2012
– Vilnius International Film Festival “Kino Pasavaris”, Литванија, 2012
– Da Sodoma a Hollywood – Torino LGBT Film Festival, Италија, 2012 – Награда од публика
– Transylvania International Film Festival, Романија, 2012
– Cinema City International Film Festival, Србија, 2012 –  Награда од публика
– Galway Film Fleadh, Ирска, 2012 – Најдобар интернационален филм
– Sydney Film Festival, Австралија, 2012
– Jerusalem International Film Festival, Израел, 2012
– Monthly movie club – Tel Aviv International LGBT Film Festival, Израел, 2012
– Odessa International Film Festival, Украина, 2012
– European Film Festival, Палиќ, Србија, 2012
– Pula Film Festival, Хрватска, 2012 – „Златна Арена“ за најдобро сценарио и најдобра женска улога
– Festroia – International Film Festival Setubal, Португалија, 2012 – Награда од публика и „Златен делфин“ за најдобар филм
– MedFilm Festival of Mediterranean Cinema, Рим, Италија, 2012 – Гран при за најдобар филм
– Cinemed – Montpellier Mediterranean Film Festival, Франција, 2012  – Награда од публика
– European Film Awards, Малта, 2012
– Fribourg International Film Festival, Швајцарија, 2012 – Награда од публика
– Nis Film Festival, Србија, 2012 – Награда за најдобра машка улога
– Sofest Film festival, Sopot, Србија, 2012 – Гран при за најдобра монтажа и најдобра актерка
– Film Screenplay Festival, Врњачка Бања, Србија, 2012 – Најдобро оригинално сценарио
– Puchon International Fantastic Film festival, Јужна Кореја, 2012
– Two Riversides – Film and Art Festival, Полска, 2012


Состојба на шок“ во режија на Андреј Кошак (2011)

( Словенија / Македонија / Бугарија / Србија / Босна и Херцеговина)

Фестивали на кои е прикажан: 

– Sofia International Film Festival, Бугарија, 2012
– FEST Belgrade International Film Festival, Србија, 2012
– International Film Festival Bratislava, Словачка, 2012
– Comedy Cluj International Film Festival, Клуж, Романија, 2012
– Raindance Film Festival, Лондон, Велика Британија, 2012
– Netherlands Film Festival, Утрехт, Холандија, 2012
– Lescovac International Film Festival, Србија, 2012
– Festival of Slovenian Film, Порторож, 2012 – Специјално признание од жири
– CineDays Festival of European Film, Македонија, 2011


Духот на Баба Илонка“ во режија на Томислав Жаја  (2011) 

( Хрватска / Македонија / Австрија)

Фестивали на кои е прикажан:

– Филмски фестивал за деца и малди Giffoni Macedonia, 2013
– International Children’s Festival, Шибеник, Хрватска, 2012
– Pula Film Festival, Хрватска, 2011


Малиот Бог на Љубовта“ во режија на Жељко Сошиќ  (2011)

( Црна Гора/ Македонија / Словенија)

Фестивали на кои е прикажан:

– Vsetin Film Marathon – Cinema Montenegro, Република Чешка, 2014
– Film Fest Kosova “Goddes on the Throne”, Приштина, Косово, 2013 – Награда за Најдобра режија и  Најдобра женска споредна улога
– Balkan Florence Express Film Festival, Фиренца, Италија, 2012
– Montenegro Film Festival of the Mediterranean, Црна Гора, 2012
– Motovun Film Festival, Хрватска, 2012
– SouthEast European Film Festival, Париз, Франција, 2012
– Days of Montenegrin Cinema, Загреб, Хрватска, 2012
– Montenegro Film Festival, Херцег Нови, 2011 – Награда „Живко Николиќ“
– CineDays Festival of European Film, Скопје, Македонија, 2011


 Мајки“ во режија на Милчо Манчевски  (2010)

(Македонија / Франција / Бугарија)

 Фестивали на кои е прикажан: 

– Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2015
– Nancy – Lorraine International Film Festival, Франција, 2013
– “Europe on Screen” Film Festival, Џакарта, Индонезија, 2013
– Alpe Adria Cinema Trieste Film Festival, Италија, 2012
– Macedonian Film Festival, Австралија, 2012
– East by SouthEast Film Festival, Копенхаген, Данска, 2012
– Minsk International Film Festival Listаpad, Белорусија, 2011 – „Сребрена награда“ за филмот како уметнички феномен
– Ljubljana International Film Festival, Словенија, 2011 – Награда за режија
– FEST Belgrade International Film Festival, Србија, 2011 – Награда од критика за најдобар филм „Небојша Џукелиќ“ и специјална награда од жири во категорија “Europe ut of Europe„
– Cinema City International Film Festival, Нови Сад, Србија, 2011 – добитник на награда ФЕДЕОРА (Federation of European & Mediterranean Film Critics)
– International Film Festival Cinema Mundi, Полска, 2011
– Cleveland International Film Festival, САД, 2011
– Sofia International Film Festival, Бугарија, 2011
– Vilnius International Film Festival “Kino Pasavaris”, Латвија, 2011
– Istanbul International Film Festival, Турција, 2011
– Las Palmas de Gran Canaria International Film Festival, Шпанија, 2011
– Open City Docs Fest, Лондон, Велика Британија, 2011
– Scottsdale International Film Festival, САД, 2011
– Pula International Film Festival, Хрватска, 2011
– Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2011
– La Casa Encendida, Мадрид, Шпанија, 2011
– Transylvania International Film Festival Cluj, Сибиу, Романија, 2011
– Moscow Film Festival, Русија, 2011
– Warsaw International Film Festival, Полска, 2011
– Syracuse International Film Festival, САД, 2011
– Semana de Cinema Experimental, Мадрид, Шпанија, 2011
– International Film Festival of Индија, Гоа, 2011
– International Film Festival PriFilmFest, Приштина, Косово, 2011
– Toronto International Film Festival, Канада, 2010
– International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”,  Битола, Македонија, 2010
– Sao Paulo International Film Festival, Бразил, 2010


Војната заврши“ во режија на Митко Панов (2010)

(Македонија / Швајцарија)

Фестивали на кои е прикажан:

– Festival of the European and Independent Film Euro-In Film, Нови Сад, Србија, 2014
– Golden Linden International Film Festival, Стара Загора, Бугарија, 2013
– Innsbruck International Film Festival, Австрија, 2012
– Balkan Food and Film Festival, Албанија, 2012
– SouthEast European Film Festival, Лос Анџелес, САД, 2011 – Специјална награда
– Balkan Film Festival, Odense, Данска, 2011
– International Film Festival PriFilmFest, Приштина, 2010 – Добитник на  „МЕДИА“ награда
– Tirana International Film Festival, Албанија, 2010 – Најдобар балкански филм
– International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2010
– Solothurn Film Festival, Солотурн, Швајцарија, 2010
– Kino in der Reitschule, Берн, Швајцарија, 2010
– Gotham Screen International Film Festival, Њујорк, САД, 2010
– European Film Festival, Букурешт, Романија, 2010


Некои Поинакви Приказни“, омнибус од пет кратки филмови режирани од млади режисерки од Словенија, Србија, Босна и Херцеговина, Хрватска и Македонија-Марија Џиџева (2010)

(Хрватска/ Македонија / Србија / Словенија / Босна и Херцеговина / Ирска)

 Фестивали на кои е прикажан:

– Galway Film Fleadh, Ирска, 2011
– City of Women International Festival of Contemporary Arts, Словенија, 2011
– Pune International Film Festival, Индија, 2011
– Goteborg International Film Festival, Шведска, 2011
– Sofia International Film Festival, Бугарија, 2011
– Creteil International Woman’s Film Festival, Франција, 2011
– South East European Film Festival, Лос Анџелес, САД, 2011
– Pula Film Festival, Хрватска, 2010 – Добитник на награда ФЕДЕОРА (Federation of European & Mediterranean Film Critics)
– European Film Festival Palic, Србија, 2010 – Специјално признание
– Montenegro Film Festival, Црна Гора, 2010 – Специјална награда од жири
– Film Screenplay Festival, Vrnjacka Banja, 2010 -3то место за најдобро сценарио
– Festival of Slovenian Film, Порторож, 2010 – Награда за костимографија (за словенскиот дел од филмот)
– European Film Fest – Panorama of European Cinema, Атина, Грција, 2010 – Награда од публика
– Cinema City International Film Festival, Нови Сад, Србија, 2010
– Taormina International Film Festival, Италија, 2010
– Sopot National Festival, Србија, 2010
– Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2010
– Motovun International Film Festival, Хрватска, 2010
– National Acting Festival, Ниш, Србија, 2010
– World Film Festival, Montreal, Канада, 2010
– International Film Summerfest Durres, Албанија 2010
– National Film Fest, Мостар, Босна и Херцеговина, 2010
– National Film Fest, Мојковац, Црна Гора, 2010
– International Film Festival, Варшава, Полска, 2010
– International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2010
– Eastern Neighbours Film Festival, Утрехт, Холандија, 2010
– Valladolid International Film Festival, Шпанија, 2010
– Serbian Film Festival, Сиднеј, Мелбурн, Перт – Австралија, 2010
– Carthage Film Festival, Тунис, 2010
– Mannheim-Heidelberg International Film Festival (Art of Cinema), Германија, 2010
– Cairo International Film Festival, Каиро, Египет, 2010
– International Film Festival, Kerala, Индија, 2010
– Chennai International Film Festival, Индија, 2010


Како да ме нема“  во режија на Хуанита Вилсон   (2010)

(Ирска / Македонија / Шведска)

Фестивали на кои е прикажан: 

– Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2015
– Cinema Mundi International Film Festival, Чешка, 2012 – Прва награда
– Phoenix Film Festival, САД, 2011 – Награда за најдобар филм
– Istanbul International Film Festival, Турција, 2011 –  добитник на  “FACE” награда од Советот на Европа
– Annual Irish Film & Television Awards, 2011 – награда за најдобар режисер, најдобро сценарио и најдобар филм
– Cinema for Peace Berlin, Германија, 2011
– Palm Springs International Film Festival, САД, 2011
– Jameson Irish Film Festival, Ирска, 2011
– San Luis Obispo International Film Festival, САД, 2011
– International Film Festival Breda, Холандија, 2011
– Creteil International Women’s Film Festival, Франција, 2011
– WorldFest – Houston Independent International Film Festival, САД, 2011
– International Women’s Film Festival in Seoul, Јужна Кореја, 2011
– Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2010
– Toronto International Film Festival, Канада, 2010
– Haifa International Film Festival, Израел, 2010
– Zagreb Film Festival, Хрватска, 2010
– Cairo International Film Festival, Египет, 2010 – Добитник на „Сребрена пирамида“


Мисија Лондон“ во режија на  Димитар Митовски   (2010)

(Бугарија / Македонија / Унгарија)

 Фестивали на кои е прикажан: 

– Divan Film Festival, Романија, 2013
– Motovun Film Festival, Croatia, 2011 – Добитник на „Непоткуплива награда“
– Мoscow International Film Festival, Русија, 2010
– International Film Festival, Братислава, Словачка, 2010
– Hungarian Film Week, Унгарија, 2010
– Sofia International Film Festival, Бугарија, 2010
– CineDays Festival of European Film, Mакедонија, 2010
– “Golden Rose” Bulgarian Feature Film Festival, Варна, Бугарија, 2010


 „Татко“ во режија на Шќипе Дука (2010)

Фестивали на кои е прикажан:

– Tirana International Film Festival, Албанија, 2013


Созерцание“ во режија на Иво Трајков (2009)

(Македонија / Чешка)

Фестивали на кои е прикажан: 

– European Film Festival, Букурешт, Романија, 2010
– Macedonian Film Festival, Мелбурн, Австралија, 2010
– Karlovy Vary International Film Festival, Чешка, 2009
– Montreal World Film Festival, Канада, 2009
– Finale Plzen Film Festival, Чешка, 2009
– Durres International Film Summerfest, Албанија, 2009
– Skopje Film Festival, Македонија, 2009
– Macedonian Film Festival, Њујорк, САД, 2009


Исток Запад Исток“ во режија на Герѓ Џовани (2009)

(Македонија/ Албанија/ Италија)

Фестивали на кои е прикажан:

– International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Македонија, 2009

„Незо“ во режија на Мерита Коколи

Фестивали на кои е прикажан:

-Tetova International Film Festival Oda, Тетово, С.Македонија, 2020


„Кеиф“ во режија на Блаже Дулев

Фестивали на кои е прикажан:

-Балкан Филм анд Фуд Фестивал, Поградец, Албанија, 2020
-Док енд ритам, Белград, Србија, 2020
-Балкан Филм Панорама, Измир, Албанија, 2020


„Туста“, во режија на Андреј Коровљев

Фестивали на кои е прикажан:

-Док енд ритам, Белград, Србија, 2020


Театарот во Скупи“ во режија на Владимир Блажевски (2019)

Фестивали на кои е прикажан:

– IFF Manaki – MAKPOINT програма, 2019
– Rassegna Internazionale del Cinema Archeologico, 2019
– Firenze Archeofilm
– Cyprus Archeological, Ethnographic & Historical Film Festival
– The Archaeology Channel International Film Festival


„Медeна земја“ во режија на Тамара Котевска и Љубомир Стефанов

Фестивали на кои е прикажан:

1. Budapest IDF 2020 – Будимпешта, Унгарија
2. FIPADOC Biarritz 2020 – Парис, Гранција
3. MUSOC Asturias 2020, Шпанија
4. Cinéma Vérité – Техеран, Иран
5. Camerimage – Лоџ, Полска
6. Tulum IFF – Плаја дел Кармен, Мексико
7. Tahoe Film Fest – Tahoe CA, USA
8. IDFA – Амстердам, Холандија
9. CINEUROPA Film Festival – Сантиаго де компостела, Шпанија
10. AJYAL Film Festival – Доха, Катар
11. Los Cabos International Film Festival – Лос Кабос, Мексико
12. Glimmerglass Film Days – Куперстовн, NY, САД
13. VIENNALE – Viena International Film Festival – Виена, Австрија
14. DOK Leipzig – Лајпциг, Германија
15. 41 North Film Festival – Хјутон MI, САД
16. Ji.hlava International Documentary Film Festival – Јихлава, Чешка
17. ÂNÛÛ-RÛ ÂBORO International Documentary Film Festival – Канаки, Нова Каледонија – Grand Prix
18. Mostra Internacional de Cinema – Сао Паоло, Бразил
19. Minsk International Film Festival – Минск, Белорусија
20. CINEMED Festival Cinéma Méditerranéen – Монтеплер, Франција
21. Valladolid International Film Festival – Семини, Шпанија – „Espiga Verde“ Award
22. Tallinn Black Nights FF – Талин, Естониа
23. Mumbai Film Festival – Бомбај, Индија –  Golden Gateway Award
24. Astra Film Festival – Сибил, Романија
25. Film Festival Келн
26. Palm Springs International Film Festival
27. West Lake International Documentary Festival – Xiangshan, Hangzhou, Кина – Special Mention Award
28. Salt Spring Film Festival – Британска Колумбија, Канада
29. CinEast Festival – Луксембург – Награда од публика
30. Athens International Film Festival – Грција – Најдобар документарен филм
31. IDA Documentary Screening Series – Л.A. Калифорнија, САД
32. Darwin International Film Festival – Дарвин, NT Австралија
33. Flahertiana IFF – Перм, Русија –  “Silver Nanook”, Award for Original Artistic Solution
34. M2M, Санкт Петерзбург – Русија – The Centaur Prize for  Best Debut Documentary; Bellona Law Organization’s Prize
35. SOUTHEAST EUROPEAN FUTURE FESTIVAL – Лондон, UK
36. UMFF, Ulju Mountain, Јужна Кореа
37. FIFNL, Нанс – Франција
38. Lessinia Mountain FF, Bosco Chiesanuova – Италија – Најдобар режисер
39. MAKEDOX – Скопје, Македонија – Best Debut Film 
40. MIFF – Мелбурн, Австралија
41. ESB EIDF, Гојанг – Јужна Кореа – Награда за најдобар документарен филм
42. MACAO IDF – Кина
43. Детроит – САД
44. SARAJEVO FF – БиХ
45. Њу Јорк – САД
46. Лос Анџелес – САД
47. Stronger Than Fiction – Канбера, Австралија
48. Icedocs FF – Исланд
49. Fort Colins, CO, – САД
50. Shanghai IFF – Кина
51. Doc Edge Festival – Нов Зеланд
52. Sydney Film Festival – Австралија
53. Etonnants Voyageurs, Сант Мало – Гранција
54. Oslo Pix Festival – Норвешка
55. Шефилд, Велика Британија
56. Berkshire International Film Festival, USA – Награда за најдобар документарен филм
57. DocAviv – Тел Авив / Израел – Награда за најдобар документарен филм
58. Krakow Film Festival – Полска
59. FICMEC, Тенерифе, Канарските острови
60. Seattle International Film Festival – САД
61. Барселона, Шпанија, – Doc Barcelona
62. DOK.fest Минхен, Германија
63. Тибилси, Грузија, Cinedoc Film Festival – strong> Специјална награда од жирито
64. Docs Against Gravity – Полска – Grand prix Award,  Мoney prize,Mayor of Gdynia Award, The Silesian Grand Prix Award, Bydgoszcz ART.DOC Award
Lower Silesia Grand Prix

65. Montclair Film Festival, Њу Јорк, САД – Награда за најдобар документарен филм
66. IsReal Film Festival – Сардинија, Италија
67. HOT DOCS, Торонто, Канада
68. Pleasantville Ну Јорк, САД
69. Москва, IFF
70. Сан Франциско, CA, САД – SFFILM festival
71. Сарасота, FL, САД – Sarasota Film Festival – Special Jury Award
72. Лондон, Велика Британија – Frames of Representation
73. Белград, Србија– 7 Magnificent
74. Нион, Швајцарија – Visions du Reel
75. Њу јорк CITY NF / ND Festival
76. HONG KONG HKIFF 43, Хон Конг
77. SUNDANCE, Park City, Јута, САД (Јануари 28, 2019 – Светска премиера) – the Grand Jury Prize for Best Documentary Film, the Best Cinematography Award, Special Jury Award for Impact for Change


Господа од современа“ во режија на Ана Алексовска

Фестивали на кои е прикажан:
Makedox (Северна Македонија) 2019
Winter Apricots International Film Festival (Северна Македонија) 2020
HotDocs (Канада) 2020
FeKK Ljubljana Short Film Festival (Словенија) 2020 –  Grand Prix
BelDocs (Србија) 2020
Moscow Shorts ISFF (Русија) 2020


Писмото ми го донесе шампионот“ во режија на Александар Манасиев, Мирко Трајановски

Фестивали на кои е прикажан:

ИФФК „Браќа Манаки“ (Битола, 14 – 21.09.2019) – Трета награда на програмата „Мак поинт“
Фестивал „Луѓе како нас 2019“ (Скопје, 05.12.2019 година)


Камена градина во режија на Даријан Пејовски

Фестивали на кои е прикажан:

ИФФК Браќа Манаки, Македонија, 2018


Караван во режија на Виктор Соколовски и Жарко Иванов (2018)

Фестивали на кои е прикажан:

Ismailia Film Festival, Египет, 2019
Ake Dikhea, Германија, 2018
Doc’n Roll, Велика Британија, 2018
TIFF ODA, Македонија, 2018
Balkan Florence Express, Италија, 2018
Kinenova, Македонија, 2017


Avec L’Amour” во режија на Илија Цветковски (2017)

Фестивали на кои е прикажан:

CineDOC, Тбилиси, Грузија, 2018
Zagreb Dox, Хрватска, 2018
Let CEE, Виена, Австија 2018
Hot Docs, Канада, 2017
Dok.fest Минхен, Германија, 2017
Sarajevo Film Festiva, Босна и Херцеговина, 2017
MakeDox, Македонија, 2017
INFF Den Haag, Холандија, 2017
LISTAPAD, Минск, Белорусија, 2017


Дода“ во режија на Висар Вишка (2016)

Фестивали на кои е прикажан:

International Filmmaker Festival of New York 2019


Мојот превртен свет“ во режија на Петра Селишкар (2016) 

Фестивали на кои е прикажан:

DOK’N’RITAM 2018, Белград, Србија – Награда за најдобар интернационален документарен филм
Cinema Verite – Iran International Documentary Film Festival, Иран – 2017
Near Nazareth Festival ( NNF), Израел – 2017
Calcutta International Cult Film Festival (CICFF), Калкута, Индија – октомври 2017
„Браќа Манаки“ Интернационален Филмски Фестивал за Кинематографија, Битола, Македонија – 2017
Liburniafilmfestival, Опатија, Хрватска – 2017
FESTIVAL OF DOCUMENTARY FILM ‘KON’C AVGUSTA’ 7, Церкница, Словенија – 2017
Docudoc, Марибор, Словенија – 2017
Kranjska Gora International Film Festival, Словенија – 2017
Mediterranean Film Festival, Сплит, Хрватска – 2017
CALCUTTA INTERNATIONAL CULT FILM FESTIVAL, Калкута, Индија – мај 2017
Festival Sanje Medana, Словенија – 2017
SEE Fest, Лос Анџелес, САД, 2017 – Награда за најдобар документарен филм и најдобра кинематографија во документарен филм
LIFFE, Ljubljana international film festival, Словенија – 2016
FSF Festival of Sloveanian Film, Порторож, Сковенија – 2016
Makedox creative documentary festival, Скопје, Македонија –  2016


Осветлената темнина“ во режија на Арсим Фазлија (2016) 

Фестивали на кои е прикажан:

International festival WE CARE in New Delhi, Индија, 2017


Глас од Букурешт” во режија на Леотрим Идризи (2016)

Фестивали на кои е прикажан:

Albanian Film Week, Њујорк, САД, 2016


Песна за бекташотво режија на Гоце Цветановски (2016)

Фестивали на кои е прикажан:

International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2016


Вања Лазарова (со маки сум се родила)во режија на Синиша Ефтимов (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

Star Doc Film Festival, Лос Анџелес, САД, 2016
„Roma Cinema Doc“, Италија, 2015
„All Seas Film Festival“, САД, 2015
London Shows International Film Festival, Велика Британија
International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015


Последниот Македонец  – Патот кон истребувањево режија на Илија Пиперковски (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015


TAT-Транзициона еуфорија или национална измама во режија на Сашо Миленковски (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015


Кајмово режија на Александар Зиков (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015


“Опера” во режија на Бајрам Бајрами (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015


Последниот отпор на старецот во режија на Арбен Тачи (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015


Пожарникарот Муци во режија на Саша Станишиќ (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015


Детето во светотво режија на Гоце Цветановски (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015


Осветлената темнина во режија на Арсим Фазлија (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

ASTERFEST International Film Festival, 2016, Македонија – „Сребрена потковица“
International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015


Децата на мојот татково режија на Бесфорт Имами (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

Docu TIFF 2015, Tirana International Film Festival, Тирана, Албанија
FerFilm Festival, Uroshevac, Косово, 2015
Balkan Film& Food Festival, Pogradec, Албанија, 2015
International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015
Tirana Documentary Film Festival, Албанија, 2015
Tetovo Film Festival, Македонија, 2015
Golden Sun Short Film Festival, Малта, 2015


„Денот да е радосен“ во режија на Љубица Поповска (2014)

Фестивали на кои е прикажан:

Dok’N’Ritam, Белград, Србија, 2017
FerFilm Festival, Феризај(Урошевац), Косово, 2016
dokuMfest, Зеница, Босна и Херцеговина, 2016
Balkan Film & Food Festival, Подгорец, Албанија, 2016
Manaki Brothers Film Festival, Битола, Македонија, 2015
Skopje Cinema City, Скопје, Македонија, 2015
Festival of Documentary Rock Film – DORF, Осјек, Хрватска, 2015
Festival of Documentary Rock Film – DORF, Винковци, Хрватска
Cinedays – Festival of European Film, Скопје, Македонија, 2014


Бродот што никогаш не поминаво режија на Александар Спасовски (2014)

Фестивали на кои е прикажан:

Watch Out! Tetovo Film Festival, Македонија, 2015
MakeDox Creative Documentary Film Festival, Македонија, 2015


Не чепкај со валкани раце“ во режија на Венцислав Ристов (2014)

Фестивали на кои е прикажан:

International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Македонија, 2014


Другата страна на планината во режија на Мерита Чочоли (2014)

Фестивали на кои е прикажан:

Albanian Film Week, Њујорк, САД, 2015 – Најдобар документарен филм
DOKU Tirana International Film Festival, Албанија, 2016
International Documentary and short Film Festival Dokufest, Призрен, Косово, 2016


Меѓу два света“ во режија на Сабидин Али (2013)

Фестивали на кои е прикажан:

Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2014
International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Македонија, 2014
International Documentary and Short Film Festival DokuFest, Призрен, Косово, 2014
International Festival of Dоcumentary Films on Human Rights ONE WORLD, Косово, 2013


Барајќи ја среќата“ во режија на Марија Џиџева (2013)

Фестивали на кои е прикажан:

Eurorama Trento, Италија, 2016
Belgrade Docuematray and Short Film Festival, Србија, 2015
Festival of the European and Independent Film Euro-In Film, Нови Сад, Србија, 2014
Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2014 – Најдобар документарен филм
Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2014
Ex Ponto International Performing Arts Festival, Љубљана, Словенија, 2014
Balkan Film & Food  Festival, Поградец, Албанија, 2014 – Најдобар документарен филм
FerFilm International Film Festival, Косово, 2014  – Најдобар документарен филм
Underhill Fest, Подгорица, Црна Гора, 2014
South East European Film Festival – SEE a Paris, Париз, Франција, 2014 – Најдобар документарен филм во Југоисточна Европа
ZagrebDox – International Documentary Film Festival, Хрватска, 2014
Festival of European Film – Cinedays, Скопје, Македонија, 2013
International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2013


Дисидент“ во режија на Петар Џуровски (2013)

Фестивали на кои е прикажан:

International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2013
Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2014


Мама Европа“ во режија на Петра Селишкар (2013)

Фестивали на кои е прикажан:

Brussels Film Festival, Брисел, Белгија, 2014
LSFS, Шипањ, Хрватска, 2014
Film Wekend of the European Cooperation Day, Виена, Австрија, 2014
Festival du Cinema Mediteraneen, Брисел, Франција, 2014
Festival Intergalactique de L`Image Alternative, Брест, Франција, 2014
Balkan Florence Express, Фиренца, Италија, 2014
Festival of the European and Independent Film Euro-In Film, Нови Сад, Србија, 2014
Balkantage Munchen, Германија, 2014
Neisse Film Festival, Германија, 2014
London International Documentary Festival, Велика Британија, 2014
Gothenburg Independent Film Festival, Шведска, 2014 – Награда за најдобра режија
Festival Intergalactique de l’image alternative, Франција, 2014
International Mediterranean Film Festival, Франција, 2014
Balkan Florence Express, Италија, 2014
Rotterdam International Film Festival, Холандија, 2014
Trieste Film Festival, Италија, 2014
Zagrebdox – International Documentary Film Festival, Хрватска, 2014
Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2013
Free Zone Film Festival, Belgrade, Србија, 2013
LIFE – Ljubljana International Film Festival, Словенија, 2013
International Documentary and Short Film Festival DokuFest, Призрен, Косово, 2013
Festival of Slovenian Film, Порторож, Словенија, 2013
Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2013 – Најдобар документарен филм
Let’s CEE Film Festival, Виена, Австрија,  2013
International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2013
Makedox – International Creative Documentary Film Festival, Македонија, 2013
Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2013


Трагачи по звук“ во режија на Сузана Диневски (2013)

Фестивали на кои е прикажан: 

Kocevje Film Autumn Film Festival, Словенија, 2014
Festival of the European and Independent Film Euro-In Film, Нови Сад, Србија, 2014
South East European Film Festival – SEE a Paris, Париз, Франција, 2014
Cannes Corporate Media& TV Awards, Кан, Франција, 2013
Balkan Food and Film Festival, Поградец, Албанија, 2013 – Најдобар документарен филм
Jecheon International Music and Film Festival, Јужна Кореја, 2013
Tehran International Short Film Festival, Техеран, Иран, 2013
Jahorina Film Festival, Пале, Босна и Херцеговина, 2013 – Специјална награда од жири


Музејот – сеќавања на македонската борба“ во режија на Маја Младеновска (2012)

Фестивали на кои е прикажан: 

International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012


Луѓе без земја“ во режија на Марко Ѓоковиќ (2011)

 Фестивали на кои е прикажан: 

Festival of the European and Independent Film Euro-In Film, Нови Сад, Србија, 2014
International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012
Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2012
CineDays Festival of European Film, Скопје, Македонија, 2011


Нашите во Стамбол“ во режија на Елизабета Конеска  (2011)

 Фестивали на кои е прикажан:

Festival of the European and Independent Film Euro-In Film, Нови Сад, Србија, 2014
Меѓународен филмски фестивал Јахорина, Пале, Босна и Херцеговина, 2013
Cannes Corporate Media& TV Awards, Кан, Франција, 2013
TISFEST – Teen International Shorts Festival, Истанбул, Турција, 2013
Asterfest – International Short Film Festival, Струмица, Македонија, 2013 – Награда „Ацо Алексов“
Меѓународен фестивал на етнографски филм, Кратово, Македонија, 2012
Медитерански филмски фестивал на жени автори, Марсеј, Франција, 2012
Days of Ethnographic Film Festival, Љубљана, Словенија, 2012
SEE a Paris South East-European Film Festival, Франција, 2012
Trento Film Festival, Италија, 2012
Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012
Balkan Food and Film Festival, Албанија, 2012
International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012
Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2012
European Film Festival, Букурешт, Романија, 2011
International Festival of Ethnographic Film, Србија, 2011
Film Festival Days of Ethnographic Cinema, Москва,  Русија, 2011


Шарски зраци“ во режија на Арбен Тачи (2011)

Фестивали на кои е прикажан:

Festival of the European and Independent Film Euro-In Film, Нови Сад, Србија, 2014
Cannes Corporate Media& TV Awards, Кан, Франција, 2013
European Film Festival, Букурешт, Романија, 2012


Шнајдерки“ во режија на Билјана Гарванлиева (2010)

Фестивали на кои е прикажан:

Festival of the European and Independent Film Euro-In Film, Нови Сад, Србија, 2014
Divan Film Festival, Романија, 2013
Balkan Film Festival, Оденсе, Данска, 2011
European Film Festival, Букурешт, Романија, 2011
Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2010 – Гран при „Срцето на Сараево“ за најдобар документарен филм
FIPA Biarritz – International Festival of Audiovisual Programs, Франција, 2010
Jihlava International Documentary Film Festival, Чешка, 2010
Free Zone International Documentary Film Festival, Белград, Србија, 2010
Montenegro Film Festival, Црна Гора
International Women’s Film Festival, Дортмунд, Германија
Kassel Documentary Film and Video Festival, Германија
Dokumentarist – International Documentary Film Festival, Истанбул, Турција
Dok.Fest International Documentary Film Festival, Минхен, Германија


Име си е име“ во режија на  Согурјон Еинарссон  (2010)

 Фестивали на кои е прикажан:

Global Wake Up Film Festival, Чикаго, САД, 2011 – Награда од публика
Jewish Community Center, Вашингтон, САД, 2010
Macedonian Film Festival, Мелбурн, Австралија, 2010
Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2009


Горчина” во режија на Сенад Абдули  (2010)

 Фестивали на кои е прикажан:

International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2013


Плати и жени“ во режија на Атанас Георгиев (2009)

Фестивали на кои е прикажан:

Macedonian Film Festival, Мелбурн, Австралија, 2010
Docudays International Human Rights Documentary Film Festival, Киев, 2010  – Специјална награда од жири и награда „Андреј Матросов“
MakeDox Creative Documentary Film Festival, Македонија, 2010 – Специјална награда од жири
Kansas International Film Festival, САД, 2010
Balkan Trafik Film Festival, Белгија, 2010
Cleveland International Film Festival, САД, 2010
Hot Docs, Canadian International Documentary Festival, Торонто, 2009
DOK Leipzig, Internationales Leipziger Festival für Dokumentar– und Animationsfilm, Германија, 2009
Mumbai Film Festival, Mumbai Academy of Moving Arts, Индија, 2009
Golden Apricot / Yerevan International Film Festival, 2009
4 Screens European Festival, Париз, Франција, 2009
International Bursa Silk Road Film Festival, Турција, 2009
Diagonale, Festival of Austrian Film, Грац, Австрија, 2009
Filmhuis Den Haag, Холандија, 2009
International Documentary Film Festival “Flahertiana” Perm, Русија, 2009
International Women Film Festival, New Delhi, Индија, 2009
Kasseler Dokumentarfilm- und videofest, Германија, 2009
Prizren Dokufest,  International Doumentary&Short Film Festival, Косово, 2009
This Human World, International Human Rights Film Festival, Австрија, 2009
Independent Film and Visual Art Festival, 4 Tuned Cities, Приштина, Амстердам, Скопје, Сараево, 2009
Film Festival Free Zone, Белград, Србија, 2009
Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2009  – 3то место награда од публика
Visions du Reel International Documentary Film Festival, Нион, Швајцарија, 2009 – Награда „Regards Neufs“
ZagrebDox International Documentary Film Festival, Хрватска, 2009 –  Специјално признание од жири
Liburnia Film Festival, Хрватска, 2009 –  Награда од публика и специјална награда од жири
European Film Festival, Букурешт, Романија, 2009
European Festival, Париз, Франција, 2009
Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2009


Волшебниот рид“ во режија на Петар Џуровски  (2009)

Фестивали на кои е прикажан:

Festival of the European and Independent Film Euro-In Film, Нови Сад, Србија, 2014
Jahorina Film Festival, Пале, Босна и Херцеговина, 2013 – Бронзена боровинка
European Film Festival, Букурешт, Романија, 2011
I’ve Seen Films International Film Festival, Милано, Италија, 2011
International Festival of Archaeological Film, Роверто, Италија, 2010
Macedonian Film Festival, Мелбурн, Австралија, 2010


Чедо“ во режија на Аљоша Симјановски (2009)

Фестивали на кои е прикажан:

Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2010
Asterfest International Short Film Festival, Струмица, Македонија, 2009 – Специјална награда
International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2009


Крв за крв“ во режија на Астрид Омери (2009)

Фестивали на кои е прикажан:

International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2009


Погледни го животот низ моите очи“ во режија на Марија Џиџева (2008)

Фестивали на кои е прикажан:

Underhill, Podgorica, Црна Гора, 2010  – Гран При
Beldox, Белград, Србија, 2009 – Специјално признание
International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2009
One World Festival, Приштина, Косово, 2009
Pravo Ljudski, Сараево, Босна и Херцеговина, 2009
Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2009
Astra Film Festival, Сибиу, Романија, 2009
International Documentary Festival “Cronograf”, Молдавија, 2009
International Short Film Festival Asterfest, Струмица, Македонија, 2009
Zagrebdox, Загреб, Хрватска, 2009
IDFA International Festival, Амстердам, Холандија, 2008


„Писмото ми го донесе шампионот“ – Александар Манасиев, Мирко ТрајановскиАлександар Манасиев, Мирко Трајановски

Фестивали на кои е прикажан:

International Cinematographers Film Festival “Manaki Brothers”, 2019 Битола, Северна Македонија
“People like us” Mountain Run Film Festival, 2019 Скопје, Северна Македонија

„Conversation on Life“ во режија на Агим Абдула 

Фестивали на кои е прикажан:

Rome Film Awards (Best Jury Award) Рим, Италија
Malta Film Festival (Best Short About Life Award) Валета, Малта
Cinema NY Film Festival (Best History Film Award) Њујорк, САД
Palermo Film Festival (Best Real Life Short Film Award) Палермо, Италија
Kiyv Film Festival (Best Biographical Short Award) Киев, Украина


„Decision “ во режија на Агим Абдула 

Фестивали на кои е прикажан:

World Film Fair (Best Crime Short People’s Choice Award) Отава, Канада
Austria International Film Festival (Best Crime Short People’s Choice Award) Виена, Австрија
Palermo Film Festival (Best Drama Short Film Award) Палермо, Италија


„The Beginning “ во режија на Агим Абдула 

Фестивали на кои е прикажан:

Madrid Film Festival (Best Film in a Foreign Language) Мадрид, Шпанија
Palermo Film Festival (Best Philosophical Short Film Award) Палермо, Италија


„Налепница“ во режија на Георги М. Унковски (2019)

Фестивали на кои е прикажан:

– Dublin international short film and music festival, Ирска, 2020
– International Short film festival – Film front, Србија, 2020
– Cinedays, Северна Македонија 2020
– Foyle Film Festival, Северна Ирска, 2020
– Blue Danube Film Festival, Австрија/Унгарија, 2020
– Sundance Film Festival, САД, 2020
– Festival du Cinéma européen de Lille, Франција
– Medina del Campo Film Festival, Шпанија, 2020
– Bull City International Film Festival, САД, 2020
– Annual Copenhagen Film Festival, Данска, 2020
– Akbank Short Film Festival, Турција, 2020
– Cap Spartel Film Festival, Мороко, 2020
– Vilnius Film Festival – Kino Pavasaris, Литванија
– Mecal Pro – 22º Festival Internacional de Cortometrajes y Anim, Шпанија, 2020
– [Online] Cleveland Int. Film Fest, SAD, 2020
– Martovski Festival, Србија, 2020
– San Francisco International Film Festival, САД, 2020
– Florida Film Festival, САД, 2020
– [Postponed] Brussels Short Film Festival, Белгија, 2020
– Košice International Monthly Film Festival, Словачка, 2020
– [Postponed] Festival Plein La Bobine, Франција, 2020
– Brooklyn Film Festival, САД, 2020
– Fear No Film, САД, 2020
– Literally Short Film Festival, САД, 2020
– Festival Internacional de Cine de Huesca, Шпанија, 2020
– Palm Springs Short Fest, САД, 2020
– Pyeongchang International Peace Film Festival, Јужна Кореа, 2020
– EuropeNow Festival, Исланд, 2020
– Andaras Traveling Film Festival, Италија, 2020
– USA Film Festival, САД, 2020
– International Alexandria Short Film Festival, Грција, 2020
– ONE Country ONE Film, Франција, 2020
– Rural Film Festival, Шпанија, 2020
– Psarokokalo International Short Film Festival, Грција
– Vinarós Agustí Comes International Short Film Festival, Шпанија, 2020
– Shanghai International Film Festival, Кина, 2020
– Stony Brook Film Festival, САД, 2020
– Festival Internacional de Cine Independiente de Elche, Италија, 2020
– Social World Film Festival, Италија, 2020
– Cerdanya Film Festival, Шпанија, 2020
– New Directors New Films, Португалија, 2020
– Molise Cinema, Италија, 2020
– The Wrap’s ShortList Film Festival, САД, 2020
– Apulia Film Fest, Италија, 2020
– La Guarimba, Италија, 2020
– DokuFest, Косово, 2020
– Alpinale Short Film Festival, Австрија, 2020
– Les Percéides, Канада, 2020
– Kimera Film Festival, Италија, 2020
– Mostremp, Cinema Rural al Pallars, Шпанија, 2020
– Salute Your Shorts Festival, САД, 2020
– Karlovci Film Festival, Срија, 2020
– Fresco International Festival, Арменија, 2020
– Riurau Film Festival, Шпанија, 2020
– Lago Film Festival, Италија, 2020
– Cisterna Film Festival, Италија, 2020
– Not Film Fest, Италија, 2020
– FILMAY international short film festival Kumanovo, Македонија, 2020
– Salento Int’l Film Festival 2020, Италија
– Le Court Nous Tient, Франција, 2020
– Daroca Prison Film Fest, Шпанија, 2020
– BuSho, Унгарија, 2020
– Koszaliński Festiwal Debiutów Filmowych „Młodzi i Film”, Полска, 2020
– Betina Film Festival, Хрватска, 2020
– Shorts Mexico, Мексико, 2020
– Off-Courts Trouville, Франција, 2020
– Live at Heart, Шведска, 2020
– KO:SH Film Festival, Албанија, 2020
– [Online] Martha’s Vineyard International Film Festival, САД, 2020
– Princeton Independent Film Festival, САД, 2020
– Loundoun Arts Film Festival, САД, 2020
– Skyline Indie Film Festival, САД, 2020
– Longless Film Festival, Италија, 2020
– Figari Film Festival, Италија, 2020
– In The Palace International Short Film Festival, Бугарија, 2020
– Oldenburg Film Festival, Германија, 2020
– FIN Atlantic International Film Festival, Канада, 2020
– Hexagon Film Festival, Италија, 2020
– Indie Street Film Festival, САД, 2020
– Festival Européen du Film Fanntastique de Strasbourg, Франција, 2020
– Indie For You Film Festival, САД, 2020
– Life after oil Film Festival, Италија, 2020
– Tirana International Film Festival, Албанија, 2020
– Prague International Indie Film Festival, Чешка Република
– Short Focus Film Festival, Обединето Кралство, 2020
– Charlotte Film Festival, САД, 2020
– Alexander Valley Film Festival, САД, 2020
– Port townsend Film Festival, САД, 2020
– Manhattan Short Film Festival, САД, 2020
– Calgary International Film Festival, Канада, 2020
– Adriatic Film Festival, Италија, 2020
– Girona Film Festival, Шпанија, 2020
– Moscow International Film Festival, Русија, 2020
– [Online] Nashville Film Festival, САД, 2020
– Edmonton International Film Festival, Канада, 2020
– Edinburgh Short Film Festival, ВБ, 2020
– Kinenova, Македонија, 2020
– Sedicorto, Италија, 2020
– TIFF ODA, Македонија, 2020
– WoFF Glasgow, ВБ, 2020
– Best of International Short Film Festival, Франција, 2020
– Balkans Beyond Borders Short Film Festival, Грција, 2020
– CinEast, Луксембург, 2020
– Festival Curt’Arruda, Португалија, 2020
– Satisfied Eye International Film Festival, ВБ, 2020
– San Francisco Independent Short Film Festival, САД, 2020
– Courts-Bouillon, Франција, 2020
– Pacific Meridian: Vladivostok Int. Film Fest., Русија, 2020
– Kaohsiung Film Festival, Тајван, 2020
– Voghera Film Festival, Италија, 2020
– Santa Fe Independent Film Festival, САД, 2020
– Shnit Worldwide Shortfilmfestival, Швајцарија, 2020
– Chicago International Film Festival, САД, 2020
– THE ARTISTS FORUM FESTIVAL OF THE MOVING IMAGE, 2020
– San Diego International Kids’ Film Festival, 2020
– OC Film Fiesta, САД, 2020
– El Paso Film Festival, САД, 2020
– Tallgrass Film Festival, САД, 2020
– Festival du film espagnol et français, Франција, 2020
– Bolton International Film Festival, ВБ, 2020
– Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca – FICVI, Шпанија, 2020
– Fano Int. Film Fest., Италија, 2020
– Chicago Southland International Film Festival, САД, 2020
– Hof International Film Festival, Германија, 2020
– Naples International Film Festival (NIFF), САД, 2020
– San Jose International Short Film Festival, САД, 2020
– Vevey International Funny Film Festival, Швајцарија, 2002
– El Gouna FIlm Festival, Египет, 2020
– Hobnobben Film Festival, САД, 2020
– Annual Copenhagen Film Festival, Данска, 2020
– OVERCOME FILM FESTIVAL, САД, 2020
– Tehran International Short Film Festival, Иран, 2020
– Kraljevski Filmski Festival, Србија, 2020
– Fenêtre sur Courts-Métrages Dijon, Франција, 2020
– Sulmona International Film Festival, Италија, 2020
– Eastern Neighbours Film Festival, 2020
– Cinemaforum, САД, 2020
– Arlington International Film Festival, САД, 2020
– Thessaloniki International Film Festival, Грција, 2020
– Images en Vue Film Festival, Канада, 2020
– Festival Ecran Libre, Франција, 2020
– Tacoma Film Festival, САД, 2020
– Cornwall Film Festival, ВБ, 2020
– HollyShorts Film Festival, САД, 2020
– Brest European Short Film Festival, Франција, 2020
– International Short Film Festival Hayah, Панама, 2020
– Festival du Film Court de Villeurbanne, Франција, 2020
– Pittsburgh Shorts, САД, 2020
– Soria International Short Film Festival, Шпанија, 2020
– Linz ISFF, Австрија, 2020
– Baku International Short Film Festival, Азербеџан, 2020
– Festival Du grain à moudre, Франција, 2020
– IKUSKA Muestra de cortometraje de Pasaia, Шпанија, 2020
– Court en Scène, Франција, 2020
– Loft Short Film Festival, САД, 2020
– Soho London Independent Film Festival, ВБ, 2020
– Buzeau International Film Festival, Романија, 2020
– Funcinema, Аргентина, 2020
– Lublin Film Festival, Полска, 2020
– Visioni corte international short film festival, Италија, 2020
– CINEMAMED, Белгија, 2020
– Changing Face IFF, Австралија, 2020
– Benalmadena Int. Short Film Festival, Шпанија, 2020
– Macau International Short Film Festival, Макао, 2020
– Aix Festival Tous Courts, Франција, 2020
– Mostra of Tan Vila de Noia, Шпанија, 2020
– Lobo Fest, Бразил, 2020
– RAVAC International Film Festival, Молдовија, 2020
– Gimpo International Youth Film Festival, Јужна Кореа, 2020
– Bogoshorts, Колумбија, 2020
– Les Arcs Film Festival, Франција, 2020
– International Usak Winged Seahorse Short Film Festival, Турција, 2020
– Punto di vista Film Festival, Италија, 2020
– Lecce Film Festival, Италија, 2021
– Un poing c’est court, Франција, 2021
– Beirut Shorts International Film Festival, Лебанон, 2021
– Dhaka International Film Festival, Бангладеш, 2021
– Courtoujours Lannion, Франција, 2020
– Sydney Short Film Festival, Австралија, 2021
– Destiny City Film Festival, САД, 2021
– Zoom – Zblizenia: Int. Film Fest., Полска, 2021
– La Nuit Brève, Франција,
– Festival International Cinéma en Liberté, Франција
– Rangkarmi International Short Film Festival, Индија
– Budapest Independent Film Festival, Унгарија
– Tdhe Quarantine Film Festival, Булгарија


„Една“ во режија на Вук Митевски

Фестивали на кои е прикажан:

Краков Филмскот Фестивал


„Скаут“ во режија на Алекс Цветков

Фестивали на кои е прикажан:

фестивалот „Л.А. Шортс“


Вера“ во режија на Верица Недеска

Фестивали на кои е прикажан:

– IFF Manaki, 2019
– Torino Short Film Market, 2019
– Dream Short, 2019
– Winter Apricot, 2019
– Fastnet Film Festival, 2020
– Pokhara International Film Festival, 2020
– Karlovci Film Festival, 2020
– Balkan Panorama Film Festival, 2020


„Магнолија“ во режија на Ана Опачиќ (2018)

Фестивали на кои е прикажан:

– Tetova International Film Festival ODA
– Mozi Motion Film Festival
– DRIM short film festival
– Златна рамка – Денови на македонски филм 2019
– ZOOM MACEDONIA in Budapest 2019
– Aasha international film festival
– Dadasaheb Phalke International Film Festival 2019
– Inshort Film Festival 2019
– The Lift-Off Online Film Festivals
– TIFF Tirana International Film Festival
– Festival of European Film Cinedays
– Winter Apricots – Prilep International Film Festival – BEST MACEDONIAN FILM


„Без љубов“ во режија на Дина Дума (2018)

Фестивали на кои е прикажан:
Festival du nouveau cinéma – Монтреал (Канада) 2018
International cinematographers’ film festival Manaki Brothers (С. Македонија) 2018
Timishort (Романија) 2018
Golden Eye (Бугарија) 2018 – Best Cinematography
Fastnet Film Festival (Ирска) 2019
FEST – New Directors/New Films Festival (Португалија) 2019
Lago Film Festival (Италија) 2019
Kinenova 2020 (С. Македонија)


„Љубовникот“ во режија на Игор Иванов (2018)

Фестивали на кои е прикажан:

International Short Film Festival- Interfilm, Германија 9.11.2019
Eastern Neighbours Film Festival, Холандија 7-9.11.2019
Cinedays 8.11, Македонија
ICFF Brothers Manaki, Македонија 22.09.2018
Fastnet Short FF, Ирска


„Јов“ во режија на Александар Андоноски (2018)

Фестивали на кои е прикажан:

International short film festival in Drama- Официјална селекција
Toronto Lift Off Film festival – Официјална селекција
Short Film Factory – Добитник на награда
ИФФК „Браќа Манаки“, програма „Макпоинт“
Beach Film Festival – Официјална селекција
Tetovo Film Festival – Официјална селекција
CineDays ( 2019) – Мк кратки


Железната приказна” во режија на Златко Калеников (2017)

Фестивали на кои е прикажан:

Fastnet Film Festival, Корк, Ирска, 2019
Cinedays Festival of European Film, Македонија, 2018
Nancy International Film Festival, Франција, 2018
Greek short film festival, Драма, Грција, 2018
Balkan Film Food Festival, Поградец, Албанија, 2018
Balkan Panorama, Balkan Film Festival, Измир, Турција, 2018
New Wave Film Festival, Софија, Бугарија, 2018, Награда за најдобра режија
Children’s Film Society Bangladesh Film Festival 2018, Дака, Бангладеш, 2018
Olympia International Film Festival for Children and Young People, Пиргос, Грција, 2017
KINOdiseea, International Children’s Film Festival, Букурешт, Романија, 2017
Izmir Kisa Film Festival, International Izmir Short Film Festival, Измир, Турција, 2017
NDU International Film Festival, Бејрут, Либан, 2017
Tirana International Film Festival, Тирана, Албанија, 2017
Tuzla Film Festival, Тузла, Босна и Херцеговина, 2017 – Најдобар краткометражен филм
Macedonia Cinema Days, Сиднеј, Австралија, 2017
Schlingel International Festival for Children and Young Audience, Chemnitz, Германија, 2017
Manaki Brothers International Cinematography Film Festival, Битола, Македонија, 2017


Види ја ти неа” во режија на Горан Столевски (2017)

Фестивали на кои е прикажан:

XPOSED International Queer Film Festival, Берлин, Германија (2019)
Melbourne Queer Film Festival, Австралија (2019)
Zinegoak. Bilbao international LGTB film and performing arts, Шпанија (2019)
Festival international Signes de Nuit (Signs of the Night), Берлин, Германија (2019)
Festival international Signes de Nuit (Signs of the Night), Лисабон, Португалија (2019)
International Festival Bosnia-Herzegovina Looks Around, Bottrop, Германија (2018) – Награда ( The Future Award)
BalKam 2018 – Slovenia’s first Cinematographer’s Film Festival, Словенија (2018)
Tenerife International Short Film Festival, Шпанија (2018)
International Short Film Festival ZUBROFFKA, Полска
QFF Mezipatra, Прага, Брно, Чешка (2018)
Chéries-Chéris film festival, Франција (2018)
International Thessaloniki Film Festival, Грција (2018)
International short film festival – Film Front, Нови Сад, Србија (2018)
Kurzfilmfestival Köln, Германија (2018)
Séquence International Short Film Festival, Тулуз, Франција (2018)
QUEER Filmfest Weiterstadt, Германија (2018)
New East Cinema UK – Barbican, Англија (2018)
Manchester HOME, Англија (2018)
Side by Side International Film Festival, Русија (2018) – Награда од публиката
International Short Film Competition Short, Рига, Летонија (2018)
New fest-New York LGBT film festival, САД (2018)
Die Lesbisch Schwulen Filmtage Hamburg  ,International Queer Film Festival, Германија (2018)
Fano International Film Festival, Италија (2018)
Indy Shorts International Film Fest (2018)
Hamptons International Film Festival, САД (2018)
Helsinki International Film Festival – Love & Anarchy, САД (2018)
UNSEEN Cavtat,  mini film festival, Хрватска (2018)
Encounters Film Festival, Велика Британија (2018)
Queer Lisboa – International Queer Film Festival, Лисабон, Португалија (2018)
BUEU INTERNATIONAL Short FF, Шпанија (2018)
Concorto Film Festival,Италија (2018)
Odense International Film Festival, Данска (2018)
Lviv International Short Film Festival Wiz-Art, Украина (2018)
Pluck de Nacht, Open Air Film Festival, Холандија (2018)
Flickers’ Rhode Island International Film Festival,САД (2018)
Интернационален филмски фестивал Мелбурн, Австралија (2018)
Пула Филм Фестивал, Хрватска (2018)
Palm Springs International Short Fest, САД (2018)
Frameline42 Internacional LGBTQ film festival, Сан Франциско, САД (2018)
Outfest Los Angeles LGBTQ Film Festival, САД (2018)
Филмски фестивал во Сиднеј, Австралија (2018)
Provincetown Film Festival, САД (2018)
TLVFest – Tel Aviv Интернационален  LGBT филмски фестивал, Израел (2018)
LET’S CEE филмски фестивал, Виена, Австрија (2018) – Награда (Urania Award)
Мартовски фестивал-Белградски фестивал на документарен и краток филм, Србија (2018) – Grand Prix Награда
Интернационален филмски фестивал во Вилниус, Кино Павасарис, Литванија (2018)
Клермон-Феран Фестивал на краток филм, Франција (2018)
Филмски Фестивал Санденс, Јута, САД (2018) – Награда (International Fiction)
Интернационалниот фестивал на филмската камера “Браќа Манаки“ Битола, Македонија (2019) –  Мала Златна Камера 300


“Колива” во режија на Андреј Волкашин (2017) 

Фестивали на кои е прикажан:

CEE Онлајн Балкан Филм Фестивал, Македонија Скопје – Селекција во најдобар краток филм(2019)
MAC Торонто FF Канада, Торонто-  официјална селекција во најдобар краток филм
Клермонт-Ферaнт ШИФФ , Франција, Клермонт Франција (2019)
Винтер Априкот ФФ: Прилепск иинтернационален филмски фестивал, Македонија (2018)
СЕЕ Онлајн Филм Фестивал, Македонија (2018)
Промофест ИФФ (онлајн фестивал), Шпанија(2018) – Short of the year – Special Jury Mention
Торино ШФИИ , Италија(2018)
Истерн Нејборс ФФ , Хаг, Холандија
16 Тирана ИФФ, Албанија(2018)
16 ИФФ – Film front, Нови Сад, Србија(2018)
ЛИНЦ Шорт ИФ, Линц, Австрија(2018)
Провинцијале Филм Фест Еберсвалд, Еберсвалд, Данска(2018)
Дрим Шорт, Струга, Македонија(2018)
Киненова ИФФ, Струга, Македонија(2018)
39 MANAKI BROTHERS ИФФК, Битола, Македонија(2018)
ФеКК Љубљана ШФФ, Љубљана, Словенија (2018)
Регина ИФФ, Регина, Канада (2018)
Тонеинс ИФФ, Тонеинс, Франција (2018) – Best short international
In the Palace ИФФ, Балчик, Бугарија(2018)
Huesca international short film festival, Хуеска, Шпанија(2018)
Синедејс 2017 Европски филмови, Скопје, Македонија(2017)
Златна роза Бугарски ФФ, Бугарија(2017)
Торино ШФИИ, Италија, Торино (2017)


„Амби“, во режија на Марија Апчевска (2017) 

Фестивали на кои е прикажан:

Zsigmond Vilmos International Film Festival, Унгарија, 2019
Mecal – Barcelona International Short and Animation Film Festival, Шпанија, 2019
Pendance Film Festival, Канада,2019
Short Waves International Film Festival, Полска, 2018
BUFF International Film Festival, Шведска, 2018
Tallgrass International Short Film Festival, САД, 2018
Fest New Directors/New Films Festival, Португалија, 2017
Hollyshorts Film Festival, САД, 2017
Manaki Brothers – International Cinematographers Festival, Македонија, 2017
Kinenova International Film Festival, Македонија, 2017
Timishort Film Festival, Романија, 2017
Free Zone Film Festival, Србија, 2017
Tirana International Film Festival, Албанија, 2017
Torino Film Festival TSFM, Италија, 2017


Допир“ во режија на Стојан Вујичиќ (2017)

Фестивали на кои е прикажан:

Tianchana Fest, Мексико, 2018
Euregion Film Fest, Холандија, 2018
Findecoin – Independent International Short Film festival “The Day is short”, Венецуела, 2018
SIFF – Switzerland International Film Festival, Швајцарија, 2017
Lamezia Film Fest, Италија, 2017
Cinedays – Festival of European Film, Македонија, 2017
Near Nazareth Festival, Израел, 2017
Short and sweat Film Festival, САД, 2017
Asia South-East Short Film Festival, Индија, 2017 –  Honorable mention award
AltFF Alternative Film Festival, Канада, 2017
Out of the can Film Festival, Велика Британија, 2017
Nottingham International Microfilm Festival, Велика Британија, 2017


Последните камбани“ во режија на Николче Поповски (2017)

Фестивали на кои е прикажан:

Филмски фестивал, Силхет, Бангладеш, 2018
Меѓународен фестивал на нем филм Глоуб, Медисон, САД, 2018
Филмски фестивал Фастнет, Шул Ирска, 2018
Скопски филмски фестивал, Скопје, Македонија, 2018
Меѓународен филмски фестивал, Сент Петерсбург, Русија, 2018 – ПОБЕДНИК на фестивалот
Фестивал Light for World, Јарославл, Русија, 2018 – Награда за најдобра кинематографија и второт место во Натпреварувачка програма на краткометражни играни
Фестивал Balkan Film Food Festival, Подградец, Албанија, 2018 – Специјална награда од жири
Меѓународен филмски фестивал Тонеин, Франција, 2018 – Почесна награда
Краљевски филмски фестивал, Краљево, Србија, 2018
Дримшорт, Струга, Македонија, 2018
Фестивал Macedonian Cinema Days, Сиднеј, Австралија, 2018
Македонски филмски фестивал, Торонто, Канада, 2018 – Најдобар краткометражен филм
Меѓународен филмски фестивал Forteca – Пераст, Црна Гора, 2018
Меѓународен филмски фестивал– ОДА, Тетово, Македонија, 2018
Меѓународен филмски фестивал Нанси, Франција, 2018
Фестивал на медитерански и европски филм, Требиње, БиХ, 2018
Интернационален фестивал за филмска камера „Браќа Манаки“, 2018
Филмски фестивал UNSEEN Mini Film Festival, Цавтат, Хрватска, 2018
Култиватор, Скопје, Македонија, 2018
Меѓународен фестивал Signs de Nuit, Париз, Франција
Меѓународен филмски фестивал Bosnia-Herzegovina Looks Around Festival, Ботроп, Германија, 2018
Меѓународен филмски фестивал, Тирана, Албанија, 2018
Фестивал FICMA, Саламанка, Шпанија, 2018
Меѓународен фестивал VGIK, Москва, Русија, 2018
Светски филмски фестивал, Монтреал, Канада, 2017– Награда: Краткометражни филмови 1-во место
Меѓународен фестивал на краткометражни филмови, Драма, Грција, 2017
Киненова, Скопје, Македонија, 2017
Синедејс, Скопје, Македонија, 2017
Меѓународен фестивал на краткометражен филм, Лувен, Белгија, 2017


48“, во режија на Владимир Митревски (2017)

Фестивали на кои е прикажан:

Gozo Film Festival, Малта, 2017
BEAST International Film Festival, Португалија, 2017
Nida Short Film Festival, Литванија, 2017
Goa Short Film Festival, Индија, 2017
Los Angeles CineFest, САД, 2017
Manaki Brothers – International Cinematographers Festival, Македонија, 2017
International Short Film Festival ‘Film Front”, Србија, 2017
MED Film Festival, Италија, 2017
Mud Film Awards, Cinema Miseriocordia, Италија, 2017
Montevideo Fantastico, Уругвај, 2017
Independent Days International Film Festival, Германија, 2017
The FINDECOIN – Independent International Short Film Festival “The day is short”, Венецуела, 2017
Cinema of the World, Индија, 2017
Largo Film Award, Швајцарија, 2017 – Добитник на Гранд При


Разговор за животот“ во режија на Агим Абдула (2017)

Фестивали на кои е прикажан: 

PriFilmFest, Косово, 2017
AM Egypt Film Festival Cairo, Египет, 2017
Miami Epic Film Festival, САД, 2017
Link International Film Festival, Велика Британија, 2017
Balkan Film and Food Festival, Албанија, 2017
Delhi Shorts, Индија, 2017
AFC Global Fest, Индија, 2017
Mumbai Shorts, Индија, 2017
Balkan Can Kino Film Festival, Грција, 2017


„Исклучиво жолти лалињa“ во режија на Кузман Кузмановски (2016)

Фестивали на кои е прикажан:

First – Time Filmmaker Sessions, 2018, Велика Британија
Winter Apricot 2018
Lisbone Film Rendezvouz 2018 (Finalist), Лисабон, Португалија
Viva Film Festival 2018
Ouarzazate International Film Festival 2017
Kinenova Official Selecion 2017
Cinedays (Official Selection)
Move me Productions 2017
Manaki Brothers (Makpoint) 2017, Битола, Македонија
Macedonian Film Festival  Toronto 2017, Торонто, Канада


Борба за смрт“ во режија на Елеонора Венинова (2016)

Фестивали на кои е прикажан:

Филмски фестивал Фастнет, Шул, Ирска, 2018
Фестивал Aaretaler Kurzfilmfestival, Минсинген, Шварјцарија, 2018
Меѓународен филмски фестивал Линк, Вирџинија Вотер, Велика Британија, 2018
Меѓународен фестивал на краткометражен филм Киносмена, Минск, Белорусија, 2018
Aaretaler Kurzfilmtage, Швајцарија, 2018
Недела на краткометражни филмови, Регенсбург, Германија 2017 (Официјална селекција)
Филмски Фестивал Кино Павасарис, Вилниус, Литванија 2017 (Официјална селекција)
Синедејс, Скопје, Македонија, 2017
Источноевропски филмски фестивал, Лос Анџелес, САД, 2017 (Официјална селекција)
Balkan Film Food Festival, Подградец, Албанија, 2017 – Награда за најдобра комедија
Филмски фестивал во Пула, Хрватска, 2017
Фестивал SEE A PARIS, Париз, Франција, 2017
Филмски фестивал Диван, Цетате, Романија, 2017
Фестивал ОДА, Тетово, Македонија, 2017 – Награда за најдобра монтажа
Македонски филмски фестивал, Торонто, Канада, 2017 – Најдобар краткометражен филм
Фестивал на Медитерански и Европски филм, Требиње, БиХ, 2017
Медитерански фестивал на краткометражен филм, Танџир, Мароко, 2017 – Специјална награда
Меѓународен фестивал на краткометражен филм Jinzan Hancheng, Ханченг, Кина, 2017
Меѓународен филмски фестивал Sedicorto, Форли, Италија, 2017
Култиватор фестивал, Скопје, Македонија, 2017
Меѓународен босфорски филмски фестивал, Истанбул, Турција, 2017
Прилепски меѓународен филмски фестивал Winter Apricots, Прилеп, Македонија – Награда за најдобра кинематографија
Фестивал Авифест, Подгорица, Црна Гора, 2017
Рестл Фест, Белград, Србија, 2017
Меѓународен фестивал за краткометражни филмови, Измир, Турција, 2016 – Награда за втор најдобар филм: Golden Cat Award for second best international film
Меѓународен филмски фестивал, Драма, Грција, 2016 – Специјална награда за Најдобра машка улога: Special Award for Best Male Acting
Светски филмски фестивал, Монтреал, Канада, 2016 (Официјална селекција – Фокус на светската кинематографија)
Encounters Фестивал за краткометражен и анимиран филм, Бристол, Велика Британија, 2016 (Официјална селекција)
Меѓународен филмски фестивал, Атина, Охајо, САД, 2016 (Официјална селекција)
Киненова Скопје, Македонија, 2016 (Официјална селекција)
Меѓународен фестивал Certamen Internacional de Cortos Ciudad de Soria, Spain, 2016 (Официјална селекција)
Фестивал Bogotashorts, Богота, Колумбија, 2016 (Официјална селекција)
Фестивал Goa Arts and Literature Festival, Индија, 2016 (Официјална селекција)
Охридски филмски фестивал, Охрид, Македонија, 2016 (Официјална селекција)
Филмски Фронт Фестивал, Нови Сад, Србија, 2016 (Официјална селекција)
Меѓународен филмски фестивал, Тирана, Албанија, 2016 (Официјална селекција)
Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Македонија, 2016 (Официјална селекција)
Фестивал Linea d’Ombra – Festival Culture Giovani, Салерно, Италија, 2016 (Официјална селекција)
Филмски фестивал ЈАГРАН, Индија, 2016 (Официјална селекција)
Меѓународен филмски фестивал, Тузла, Босна и Херцеговина, 2016 (Официјална селекција)
Фестивал Live at Heart Festival, Оребро, Шведска, 2016 (Официјална селекција)
Скопски филмски фестивал, Скопје, Македонија, 2016 (Официјална селекција)
Macedonian Cinema Days, Сиднеј, Австралија, 2016 (Официјална селекција)


Брат за еден ден“ во режија на Стојан Вујичиќ (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

Children’s Film Festival, Bangladesh, 2017
The New Classic Cinema Film Festival, САД , 2016
Los Angeles CineFest, Los Angeles, САД, 2016
SILA FESTIVAL 2016, Италија, 2016
Fisheye Film Festival, Велика Британија, 2016
Arroios Film Festival, Португалија, 2016
TIF Video Challenge, Nicosia, Cyprus, 2016
Manaki Brothers international film festival, Македонија, 2016
5th Delhi Shorts International Film Festival, Индија, 2016
Balkans Beyond Borders (BBB), Sofia, Бугарија, 2016
Cinedays, Македонија, 2015


Роденден“ во режија на Косара Митиќ (2015) 

Фестивали на кои е прикажан:

International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2016
The Budapest Short International Film Festival, 2016
KIN International Women’s Film Festival, Јереван, Ерменија, 2016


Пепи и Муто” во режија на Ѓорѓи Унковски (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

SEE Film Festival, Нингбо, Кина, 2016
La Guarimba Film Festival, Италија, 2016
ContraVision Filmfestival, Германија, 2016
International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015
Cinedays – European Film Festival, Македонија, 2015


Долу од рајот” во режија на Саша Станишиќ (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

Kinosmena Short Film Festival, Белорусија, 2016
Cyprus Short Film Festival, Кипар, 2016
Tirana Film Festival, Албанија, 2016
Euroshorts, Полска, 2016
International short & independent film festival (ISIFF), Бангладеш, 2016
FreeNetWorld, Србија, 2016
International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015


Карма” во режија на Владимир Митревски (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

Southampton International Film Festival, Велика Британија, 2016
ASTERFEST International Film Festival, Македонија, 2016
HollyShorts, САД, 2015
Shortz! Film Festival, САД, 2015 – Прво место од жирито
Los Angeles Cine Fest, САД, 2015
12 Months Film Festival, Романија, 2015
Film Festival herceg Novi, Црна Гора, 2015
Trenton Film Festival, САД, 2015
Indie Film Festival, USA, 2015
Roma Cinema Doc, Италија, 2015 – Најдобар интернационален краток филм
Blackbird Film Fest, САД, 2015 – Најдобар наративен краток филм
Shortest International, Малта, 2015
Cinedays – European Film Festival, Македонија, 2015
Southway Film Fest, Украина, 2015
Manchester Film Festival, Велика Британија, 2015
Broke Knuckle Film Festival, САД, 2015
Skopje Film Festival, Македонија, 2015
International Cinematograpers’ Film Festival Manaki Brothers, Македонија, 2015


Убаво време за умирање“ во режија на Сенад Абдули

Фестивали на кои е прикажан:

Sound and Visions Festival, Србија, 2015
Watch Out! Tetovo Film Festival, Македонија, 2015
International and Animation Short Film Festival Mecal Pro, Barcelona, Spain, 2015, Барселона, Шпанија, 2015
Tirana Film Festival, Албанија, 2014
“Eastern Neighbours” Film Festival, Хаг, Холандија, 2014
Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2014
Albanian Film Week, Њујорк, САД, 2014
Bridge Film Fest, Косово, 2014
“Nine Eleven” Film Festival, Косово, 2014 – Награда за најдобра актерка
International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Македонија, 2014
International Short Film Festival – ASTERFEST, Струмица, Македонија, 2014 – Награда „Ацо Алексов“ за најдобар автор
South East European Film Festival – SEE a Paris, Париз, Франција, 2014


Пештерата“ во режија на Ахмед Гонеими  (2014)

(Египет/ Македонија) 

Фестивали на кои е прикажан:

ASTERFEST International Film Festival, Струмица, Македонија, 2015 – Специјална награда „Старозлатен проектор“
International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Македонија, 2014
Rotterdam International Film Festival, Холандија, 2014
Santa Barbara International Film Festival, САД, 2014


Намини бар еднаш“ во режија на Косара Митиќ (2013)

Фестивали на кои е прикажан:

Odense International Film Festival, Данска, 2015
ContraVision Film Festival, Германија, 2015
Short Film Festival Leuven, Белгија, 2014
CinEast International Film Festival, Луксембург, 2014
Ozu Film Festival, Болоња, Италија, 2014
Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2014
Other Movie Lugano Film Festival, Швајцарија, 2014
International Documentary and Short Film Festival DokuFest, Призрен, Косово, 2014
Hamburg International Short Film Festival, Германија, 2014
International Short Film Festival – ASTERFEST, Струмица, Македонија, 2014
Belgrade Short and Documentary Film Festival, Белград, Србија, 2014
Euroshorts- International Short Film Festival, Полска, 2013
Film Front – International Short Film Festival, Нови Сад, Србија, 2013
International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2013
Cinema da Mare Film Festival, Италија, 2013
Montenegro Film Festival, Herceg Novi, Црна Гора, 2013
Awantura Festival – Film Forum Zadar, Хрватска, 2013


Влакна“ во режија на Елеонора Венинова (2013)

Фестивали на кои е прикажан:

Canada International Film Festival, 2016 – Најдобар трилер
Auteur Film Festival, Белград, Србија, 2015
Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2014
Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2014
International Short Film Festival, Драма, Грција, 2014
Other Movie Lugano Film Festival, Швајцарија, 2014
Southeast European Film Festival, Лос Анџелес, САД, 2014
North Hollywood CineFest, Лос Анџелес, САД, 2014
Worldfest-Houston Film Festival, САД, 2014 – Златно реми во категорија краткометражен трилер/мистерија
International Short Film Festival – ASTERFEST, Струмица, Македонија, 2014
Festival of European Film – Cinedays, Скопје, Македонија, 2013
International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2013


409“ во режија на Даријан Пејовски (2013)

Фестивали на кои е прикажан:

Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2014
International Short Film Festival – ASTERFEST, Струмица, Македонија, 2014
IBAFF Festival Internacional de Cine de Murcia, 2014
International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2013


Игра и спас“ во режија на Горан Тренчовски (2013)

Фестивали на кои е прикажан:

Tracce Cinematographiche Film Fest, Nettuno, Рим, Италија, 2014
Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2014
Kosice Film Fest, Словачка, 2014
Other Movie, Luagno Film Festival, Швајцарија, 2013
Shortz Video/Film Festival, Нови Сад, Србија, 2013
International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2013
Short Film Festival “I See God”, Москва, Русија, 2013
SEE a Paris South-East European Film Festival, Париз, Франција, 2013
Belgrade Documentary and Short Film Festival, Србија, 2013
Skopje Film Festival, Македонија, 2013


Материјал за аудиција“ во режија на Ѓорче Ставрески (2013)

Фестивали на кои е прикажан:

Four River Film Festival, Хрватска, 2015
SEE A Paris South-East European Film Festival, Франција, 2015
Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2014 – Најдобар краткометражен филм
Other Movie Lugano Film Festival, Швајцарија, 2014
International Short Film Festival – ASTERFEST, Струмица, Македонија, 2014
Bogoshorts, Bogota Short Film Festival, Колумбија, 2013 – Најдобар краткометражеен филм
Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2013
International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2013
Balkan Food and Film Festival, Поградец, Албанија, 2013


Човекот со чудна навика да ме удира со чадор по глава“ во режија на Вардан Тозија (2012)

Фестивали на кои е прикажан:

Short Film Festival of Grenoble, Франција, 2016
Giffoni Experience Film Festival, Италија, 2015
Four River Film Festival, Хрватска, 2015
International Short Film Festival – ASTERFEST, Струмица, Македонија, 2014
CAM Festival for short films, Каиро, Египет, 2013 – 3то место
Филмски фестивал за деца и малди Giffoni Macedonia, 2013
ONE Country ONE Film Apchat International Film Festival, Франција, 2013
Innsbruck International Film Festival, Австрија, 2013
Divan Film Festival, Романија, 2013
International Children’s Film Festival „Giffoni Experience“, Италија, 2013
Motovun Film Festival, Хрватска, 2013
SEE a Paris South-East European Film Festival, Париз, Франција, 2013 – Најдобар краткометражен филм
Luxor Egyptian and European Film Festival, Египет, 2012 – Награда „Сребрен Џед“
International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012
Seminci-Valladolid International Film Festival, Шпанија, 2012 – Гран при за најдобар краткометражен филм
Festival of European Film – CineDays, Скопје, Македонија, 2012
Tirana International Film Festival, Албанија, 2012
FESTROIA International Film Festival, Сетубал, Португалија, 2012
Gulf Film Festival, Дубаи, ОАЕ


Шумарот“ во режија на Изер Алиу (2012)
(Норвешка/ Македонија)

Фестивали на кои е прикажан:

Short Film Festival of Grenoble, Франција, 2016
Premiers Plans Film Festival, Франција, 2014 –  Награда на жирито за филм на европскте школи и Награда од студентите на Анжер – филмови на европскте школи
Festival ZUBROFFKA, Полска, 2013 – Награда за најдобра камера
Poznan International Young Audience Film Festival Ale Kino, Полска, 2013
Rencontres Henri Langlois Festival International des Ecoles de Cinema, Poitiers, Франција, 2013 – Награда од студентско жири and Специјална награда од жири
The Golden Elephant – International Children’s Film Festival, Индија, 2013
Alcine – Alcala de Henares Film Festival, Шпанија, 2013
Chicago International Children’s Film Festival, САД, 2013 – Најдобар краткометражен игран филм
International Festival Signes de Nuit, Париз, Франција, 2013
Central and Eastern European Film Festival “CinEast”, Луксембург, 2013 – Награда од публика за најдобар краток игран филм
International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2013
Dokufest – International Documentary and Short Film Festival, Призрен, Косово, 2013
Big Sur International Short Film Screening Series, Калифорнија, САД,  2013
Love&Anarchy – Helsinki International Film Festival, Финска, 2013
Norwegian Short Film Festival, Норвешка, 2013 – Награда за најдобар краток филм и Награда „Песочен часовник“ за најдобро сценарио од Здружение на писатели на Норвешка
Roshd International Educational Film Festival, Техеран, Иран, 2013
Tetova International Film Festival (ODA), Тетово, Македонија, 2013 – Најдобра режија
Asterfest – International Short Film Festival, Струмица, Македонија, 2013 – Најдобар краткометражен филм
Skopje Film Festival, Македонија, 2013
Minimalen Short Film Festival, Норвешка, 2013 – Почесно признание
Norwegian International Film Festival, Норвешка, 2012 – АМАНДА награда за најдобар краткометражен филм
Bergen International Film Festival , Норвешка, 2012 – Најдобар краткометражен филм
Verdal International Film and Theatre Festival, Норвешка, 2012
Den norske studentfilmfestival, Норвешка, 2012 – Најдобра камера 
Norwegian Short Film Festival, Гримштад, Норвешка 2012


Недовршена приказна“ во режија на Наум Михајловски (2012)

Фестивали на кои е прикажан:

Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2013
Skopje Film Festival, Македонија, 2012
Monaco Charity Film Festival, Франција, 2012 – Специјална награда од жири
International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012
Festival of European Film – CineDays, Скопје, Македонија, 2012
Famu Fest – Prague, Република Чешка, 2012


Бардо“ во режија на Марија Апчевска (2012)

Фестивали на кои е прикажан:

Short Film Festival of Grenoble, Франција, 2016
Four River Film Festival, Хрватска, 2015
ShorTS-International Film Festival, Трст, Италија, 2015
Children’s India,Меѓународен филмски фестивал за деца, Индија, 2014
Children’s Film Festival Seattle, Вашингтон, САД, 2014
Филмски фестивал за деца и малди Giffoni Macedonia, 2013
International Children’s Film Festival „Giffoni Experience“, Италија, 2013
Berlin International Film Festival – Berlinale, Германија, 2012
International Film Festival “Dream Fest Cinema”, Слатина, Романија, 2012  – Најдобар краткометражен филм
Asterfest International Short Film Festival, Струмица, Македонија, 2012 – Најдобар краткометражен филм во програма Глобална фикција; „Ацо Алексов“ награда за најдобар млад автор
Irish Film Institute Family Festival, Ирска, 2012
Adana Golden Boll Film Festival, Tурција, 2012
Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012 –  Најдобар краткометражен филм 
International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012 – Мала Златна Камера 300 – специјална награда за кинематографија
Cinemed – Montpellier Mediterranean Film Festival, Франција, 2012 – Награда ‘Cinecourts’ 
Festival of European Film – CineDays, Скопје, Македонија, 2012


Митот за Сара“ во режија на Саша Станишиќ (2011)

Фестивали на кои е прикажан:

TISFEST – Teen International Shorts Festival, Истанбул, Турција, 2013
SEE a Paris South – East European Film Festival, Франција, 2012
IN THE PALACE International Short Film Festival, Бугарија, 2012
Divan Film Festival, Романија, 2012
Balkan Food and Film Festival, Албанија, 2012
Eastern Neighbours Film Festival, Утрехт, Холандија, 2012
International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2011
CineDays Festival of European Film, Скопје, Македонија, 2011


Г-ѓа Рубин“ во режија на Костадин Анастасов  (2011)

Фестивали на кои е прикажан:

Alternato Milano Film Festival, Италија, 2012
Филмски фестивал во Тузла, Босна и Херцеговина, 2012
Меѓународен фестивал на филмска камера “Браќа Манаки”, Битола, Македонија, 2012
Festival of European Film – CineDays, Скопје, Македонија, 2012


Жарче“ во режија на Томислав Алексов (2011)

Фестивали на кои е прикажан: 

Children’s India,Меѓународен филмски фестивал за деца, Индија, 2014
Children’s Film Festival Seattle, Вашингтон, САД, 2014
International Children’s Film Festival „Giffoni Experience“, Италија, 2013
Cairo International Film Festival for Children, Египет, 2012
Divan Film Festival, Романија, 2012
International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012
VREVA – Street Festival of Activism, Србија, 2012
Asterfest International Short Film Festival, Струмица, Македонија, 2010 – Special Jury Mention


Епизодист“ во режија на Игор Алексов (2011)      

Фестивали на кои е прикажан: 

TISFEST – Teen International Shorts Festival, Истанбул, Турција, 2013
Asterfest International Short Film festival, Струмица, Македонија, 2012
Riverside International Film Festival, Los Angeles
Riverside International Film Festival, Лос Анџелес, САД, 2012
IN THE PALACE International Short Film Festival, Бугарија, 2012
Divan Film Festival, Романија, 2012
HollyShorts Film Festival, Лос Анџелес, САД, 2012 – Најдобар меѓународен краткометражен филм
Healdsburg International Short Film Festival, Калифорнија, САД, 2012
Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012
International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012
Macedonian Film Festival, Австралија, 2012
Silent River Film Festival, Ирвајн/Калифорнија, САД, 2012 – Награда “River Pearl” за најдобра женска улога
Los Angeles International Underground Film Festival, Лос Анџелес, САД – Најдобар наративен краткометражен филм & Награда за најдобра режија
Festival of European Film – CineDays, Скопје, Македонија, 2012
Mаcedonian Film Festival, Мелбурн, Австралија, 2012
Fenetre Sur Courts, Дижон, Франција, 2012
Alexandria Film Festival, Александрија, САД, 2012
Macedonian Film Festival, Tоронто, Канада, 2011
Skopje Film Festival, Македонија, 2011 – Гран при во компетиција на краткометражен филм


Oбраз“ во режија на Стефан Сидовски (2011)

 Фестивали на кои е прикажан:

Balkan Film & Food  Festival, Поградец, Албанија, 2014
Children’s Film Festival Seattle, Вашингтон, САД, 2014
San Gio Verona Video Festival, Италија, 2013 –  Најдобро сценарио и специјална награда „Солидарета“
International Crime and Punishment Film Festival, Истанбул, Турција, 2013
International Children’s Film Festival „Giffoni Experience“, Италија, 2013
TISFEST – Teen International Shorts Festival, Истанбул, Турција, 2013
IN THE PALACE International Short Film Festival, Бугарија, 2012
ISMAILIA International Festival for Documentary and Short Film, Египет, 2012
Divan Film Festival, Романија, 2012
International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012
VREVA – Street Festival of Activism, Србија, 2012
CineDays Festival of European Film, Mакедонија, 2011


Девојчето со кибритчињата“ во режија на Филип Матевски (2011)

 Фестивали на кои е прикажан:

Children’s Film Festival Seattle, Вашингтон, САД, 2014
Children’s India,Меѓународен филмски фестивал за деца, Индија, 2014 –  Најдобар краткометражен филм
Филмски фестивал за деца и млади Giffoni Macedonia, 2013
International Children’s Film Festival „Giffoni Experience“, Италија, 2013
„Бош“ Мултимедијален Арт Фестивал, Гевгелија, Македонија, 2013
Cairo International Film Festival for Children, Eгипет, 2012
IN THE PALACE  International Short Film Festival, Бугарија, 2012
Sound and Vision Multimedia Festival, Белград, Србија, 2012
International Film Festival “Dream Fest Cinema”, Слатина, Романија, 2012
Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012
Balkan Food and Film Festival, Поградец, Албанија, 2012
International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012
VREVA – Street Festival of Activism, Србија, 2012
Macedonian Film Festival, Австралија, 2012
CineDays Festival of European Film, Mакедонија, 2011


Магдалена“ во режија на Андреј Цветановски (2011)

 Фестивали на кои е прикажан:

International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012
Skopje Film Festival, Macedonia, 2011


Синот“ во режија на Марко Ѓоковиќ (2011) 

Фестивали на кои е прикажан:

International Short Film Festival – ASTERFEST, Струмица, Македонија, 2014
International Crime and Punishment Film Festival, Истанбул, Турција, 2013
International Children’s Film Festival „Giffoni Experience“, Италија, 2013
TISFEST – Teen International Shorts Festival, Истанбул, Турција, 2013
Festival of Central and Eastern European Film GO EAST, Визбаден, Германија, 2012
IN THE PALACE International Short Film Festival, Бугарија, 2012
Montenegro Film Festival, Херцег Нови, 2012
Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012
International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012
VREVA Film Festival, Србија, 2012


Крајот на Светот“ во режија на Јани Бојаџи  (2011)

Фестивали на кои е прикажан:

Divan Film Festival, Романија, 2013
Balkan Food and Film Festival, Поградец, Албанија, 2013
Belgrade Documentary and Short Film Festival, Србија, 2012
Regensburg Short Film Festival, Германија, 2012
International Film and Music Festival Kustendorf, Србија, 2012
Skopje Film Festival, Македонија, 2012
IN THE PALACE International Short Film Festival, Бугарија, 2012
ISMAILIA International Festival for Documentary and Short Film, Eгипет, 2012
Sapporo Short Fest, Jапонија, 2012
One Country One Film, Франција, 2012
International Film Festival Kratkofil Plus, Босна и Херцеговина, 2012
Tabor Film Festival, Хрватска, 2012
Ischia Film Festival, Италија, 2012
Targowa Street Film & Music Festival, Лоџ, Полска, 2012
Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012
International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012
International Short Film Festival in Drama, Грција, 2012
Eastern Neighbours Film Festival, Утрехт, Холандија, 2012
Thess International Short Film Festival, Солун, Грција, 2012
International Short Film Festival – Asterfest, Струмица, Македонија, 2010


На изгрејсонце“ во режија на Ѓорче Ставрески  (2009)

Фестивали на кои е прикажан: 

Macedonian Film Festival, Торонто, Канада, 2012
International Short Film Festival Clermont-Ferrand, Франција, 2010
MEDFILM Festival, Рим, Италија, 2010
BELEF Belgrade Summer Film Festival, Србија, 2010
CINEFIESTA International Short Film Festival, Порторико, 2010
Cinema Jove International Film Festival, Валенсија, Шпанија, 2010
Asterfest International Short Film Festival, Струмица, Македонија, 2009 – Награда “Aцо Алексов”
French Film Festival, Охрид, 2009 – „Златна маска“ за најдобар краткометражен филм


Еден“ во режија на Вардан Тозија (2009)

Фестивали на кои е прикажан: 

BELEF – Belgrade Summer Festival, Србија, 2010
Balkan Film Festival (in organization of Middle East Technical University METU), Турција, 2010
International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Македонија, 2009 – Награда МОСФИЛМ
Skopje Film Festival, Македонија, 2009 – Најдобар краткометражен филм на Балканот
Asterfest International Short Film Festival, Македонија, 2009 – Најдобар краткометражен филм
Bucharest International Short Film Festival, Романија, 2009
Prague Short Film Festival, Чешка, 2009
CineDays – International European Film Festival, Скопје, Македонија, 2009


Поинаку “ во режија на Александар Русјаков  (2009)

Фестивали на кои е прикажан:

Balkan Film Festival (in organization of Middle East Technical University METU), Турција, 2010
BELEF – Belgrade Summer Festival, Србија, 2010


Зад темнината“во режија на Арбен Тачи  (2007)

Фестивали на кои е прикажан:

Филмски фестивал 9/11,  Приштина, Косово, 2008 – Најдобра монтажа
Меѓународен фестивал на филм & видео, Њујорк, САД
Меѓународен филмски фестивал, Тирана, Албанија

Кавал“ во режија на Саша Станишиќ (2020)

Фестивали на кои е прикажан / ќе се прикажува:

Flipbook Film Festival, С.Македонија, 07.08. – 09.08.2020
SEE Online Film Festival, С.Македонија, 02-2021 – Laurel (special_mention_A)
11th Pune Short Film Festival, Индија, 05.06. – 06.06.2021, Laurel (official selection)
2nd ALIBAG SHORT FILM FESTIVAL, Индија, 25.01. – 31.01.2022
8th GOA SHORT FILM FESTIVAL, Индија, 12.11. – 14.11.2021
1st KERALA SHORT FILM FESTIVAL, Индија, 13.11. – 14.11.2021
T-Short Animated film Online Festival, Германија, 07.04. – 30.04.2021 – Laurel (official selection)
Direct Monthly Online Film Festival, САД, 04.03.2021 – Laurel (Winner of the month DMOFF)
Screen Power Film Festival, Велика Британија, 25.07.2021 – Laurel (Best animated film)
Aporia International vilage film festival, Кореја, 01-30.12.2021
Film Leben Festival, Германија, 08.07 – 11.07.2021
Cult Shorts Film Festival, С.Македонија, 09.2021
Nukhufest, САД, 09.10.2021 – Laurel (curated by nuchu)
SHINE Online International Film Festival, канада, 01.04.2021
Inter (International) Short Film Festival 2021, Украина, 04.04.2021 – Laurel (quarter-finalist)
KINO PLEME / Live Soundtrack Season 6 – Official Selection, Србија, 30.04 – 01.05.2021
Anim!Arte – International Student Animation Festival of Brazil, Бразил, 24.05 – 13.06.2021, – Laurel (official selection)
Fillum International Storical & Short Film Festival (FISSF), САД, 19.04 – 23.05.2021
Osaka International Film Festival (OIFF), Јапонија, 18.09.2021
Light of the world, Русија, 12.05 – 15.05.2021, – Laurel (official selection)
Philosophical Film Festival 2021, С.Македонија, 27.05 – 03.06.2021, – Laurel (official selection)
Fillum International Storical and Short Film Festival ( FISSF), САД, 23.04 – 23.05.2021
Film and Folklore Festival 2021, Тринидад и Тобаго, 27.05 – 31.05.2021, – Laurel (official selection)
Tracce Cinematografiche Film Fest, Италија, 28.06.2021
Gutterbliss Temporary Festival, САД, 14.05. – 15.05.2021
DANE MAKEDONSKE KULTURE U BEOGRADU, Србија, 14.05. – 15.05.2021
SEE Film Festival, Франција, 02.06. – 07.06.2021 – official selection
DFRM (MFPA) – „Златна рамка“, С.Македонија, 25.06. – 27.06.2021
Flatness Film Awards, Интернационален, 20.06. – 30.06.2021
Kinosaray – Positive Film Festival, Украина, 25.06. – 28.06.2021 – official selection
Cinestesya Festival, Португалија, 01.01 – 15.01.2022 – official selection
Busan Inter-City Film Festival, Јужна Кореја, 01.01 – 15.01.2022 – official selection
Redmoon (International film competition), Интернационален, 01.07. – 07.07.2021 – Laurel (official selection)
Sendependa International Film Festival, Шпанија, 10.07.2021 – Award for best animation
Galichnik Film Festival, С. Македонија, 05.08. – 08.08.2021 – Оfficial selection
DokuFest, Косово, 06.08. – 14.08.2021 – Оfficial selection
Mosaic World Film Festival, САД, 17.09. – 19.09.2021 – Laurel (official selection)
Festival VicFilm, Мексико, 21.08. – 28.08.2021 – Laurel (official selection)
Hobnobben Film Festival, САД, 15.10. – 17.10.2021 – Оofficial selection
Sedicicorto Forlì International Film Festival, Италија, 01.10. – 10.10.2021 – Laurel (official selection)
Carpathian Mountain International Film Festival, Украина, 07.09. – 12.09.2021 – Оfficial selection
The continental film festival, Германија, 17.09. – 19.09.2021 – Оfficial selection
SacFilmChallenge, САД, 24.09. – 26.09.2021 – Оfficial selection
MAAC-24FPS INTERNATIONAL ANIMATION AWARDS Оfficial selection, finalist
FEST – New Directors/New Films Festival Оfficial selection
Animare Cartoon Film Festival, Италија, 01.10. – 10.10.2021 – Оfficial selection
Marcellus Mini Movie Family Film Festival, САД, 23.10.2021 – Оfficial selection
International Film Festival KineNova 2021, С.Македонија, 11.10. – 16.10.2021 – Оfficial selection
5th Slemani International Film Festival, Ирак – Оfficial selection
Swallow Film Festival, Русија, 30.10. – 07.11.2021 – Award for best animation
Festival internacional de Cine Austral, Аргентина, 04.12. – 11.12.2021 – Оfficial selection
Slemani International Film Festival, Ирак, 11.11. – 17.11.2021 – Оfficial selection
International Film and Video Festival «Catharsis», Русија, 10.12. – 19.12.2021 – Оfficial selection
CALI WEB FEST, Колумбија, 26.11. – 28.11.2021 – Оfficial selection
Link International Film Festival, Велика Британија, 03.12. – 05.12.2021 – Semi-Finalist
Tempus Film Festival, Белорусија, 20.11.2021 – Оfficial selection
Nartugan Film Festivali, Турција, 19.12. – 21.12.2021 – Оfficial selection
HACER una escuela de Cine Comunitario, Аргентина, 09.12.2021 – Оfficial selection
The NEXT International Short Film Festival 2022, Индија, 15.12.2022 – Оfficial selection
Madras Independent Film Festival, Индија, 12.2021 – Оfficial selection, Winner award
SENSUS Film Festival, Русија, 10.03 – 13.03.2022 – Оfficial selection
Bizarrya Short Film Festival, Португалија, 28.02 – 15.02.2022 – Оfficial selection
The Standalone Film Fest & Award, САД, 28.02 – 27.05.2022 – Оfficial selection
Rome Outcast Independent Film Award, Италија, 02.04.2022 – Оfficial selection, Finalist
Lisbon Film Rendezvous, Португалија, 02.04.2022 – Оfficial selection, Semi-Finalist
Imaginary Mind Film Contest, Онлиајн Фестивал, 25.02.2022 – Оfficial selection
Clapperboard Golden Festival, Бразил, 09.03.2022 – Оfficial selection, Winner Award
The International Gullah Film Festival, САД, 01.04 – 15.04.2022 – Оfficial selection, Finalist
One Earth Awards, Indija, 31.03.2022 – Оfficial selection
AVANCA GIGANTES, Португалија, 02.05 – 06.05.2022 – Оfficial selection
Hilltop Film Festival of Diversity and Inclusion, САД, 07.04 – 13.04.2022 – Оfficial selection
Ceylon International Film Festival (CEYIFF), САД, 10.06 – 12.06.2022 – Оfficial selection
Cinemaking International Film Festival, Бандгладеш, 23.12 – 26.12.2022 – Оfficial selection


Кружно патување на монахот“ во режија на Жарко Иванов (2018)

Фестивали на кои е прикажан:

Macedonian Film Festival, Канада, 2019
Cinema and You, Украина, 2019
Lucania Film Festival, Италија, 2019
Ulju Film Festival, Јужна Кореа, 2019
Aleste Film Festival, Перу, 2019 (Официјална селекција)
AsterFest, Македонија, 2019 (Официјална селекција)
SEE Film Festival, Франција, 2019 (Официјална селекција)
Santiago del Estero Film Festival, Аргентина, 2019 (Официјална селекција)
Ismailia Film Festival, Египет, 2019 (Официјална селекција)
Short Waves, Полска, 2019 (Официјална селекција)
Kustendorf, Србија, 2019 (Официјална селекција)
Меѓународен фестивал на анимиран филм, Хирошима, Јапонија, 2018 (Animation of the world)
Меѓународен фестивал на анимиран филм Insomnia, Русија, 2018 (Официјална селекција)
Фестивал Animakom, Шпанија, 2018 (Официјална селекција)
Фестивал Cartoon Club, Италија, 2018 (Panorama)
Beach Film Festival, Македонија, 2018 – Најдобар анимиран филм
Divan Film Festival, Романија, 2018 (Официјална селекција)
Филмски фестивал Whakapapa, Италија, 2018 (Официјална селекција)
Balkan Film Food Festival, Албанија, 2018 – Најдобар анимиран филм
Anibar, Косово, 2018  – Специјално признание од жирито
FeKK, Словенија, 2018 (Официјална селекција)
Timishorts, Романија, 2018 (Официјална селекција)
Anim’est, Романија, 2018 (Официјална селекција)
Меѓународен фестивал на анимиран филм Бања Лука, Босна, 2018 (Panorama)
Fer Film Festival, Косово, 2018 –Најдобар анимиран филм
Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, 2018 (Panorama)
Меѓународен филмски фестивал Мармарис, Турција, 2018 (Официјална селекција)
Фестивал Киненова, Македонија, 2018 – Best Macedonian Film
Lublin Film Festival, Полска, 2018 (Официјална селекција)
Cinanima, Португалија, 2018 (Официјална селекција)
Tuzla Film Festival, Босна, 2018 (Официјална селекција)
Animateka, Словенија, 2018 (Панорама)
Animax, Македонија, 2018 – Специјално признание од жирито


Човекот што не сакаше да умре“ во режија на Гоце Цветановски (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

ASTERFEST International Film Festival, 2016, Македонија
Clujshorts, Романија, 2016
International Film Festival ASTERFEST, Струмица, Македонија, 2016
Prokuplje Film Festival, Србија,  2016 – Златно магаренце за најдобар анимиран филм
Skopje Film Festival, Македонија, 2016
Louisiana International Film Festival, САД, 2016
Anilogue International Animation Festival, Будимпешта, Унгарија, 2015
Animateka International Animated Film Festival, Љубљана, Словенија, 2015
Hrizantema Horror and Fantasy Film Festival, Србија, 2015 – Најдобар анимиран филм
Euroshorts 2015 International Contest, Варшава/ Гдањск/ Катовице,  Полска, 2015
Animax Skopje Animation Fest, Македонија, 2015
Balkanima, Белград, Србија, 2015
Filmski Front, Нови Сад, Србија, 2015
International Animation Film Festival ANIMACURSED, Рио де Женеиро, Бразил, 2015
Cartoon Club-International Festival of Animation Cinema and Comics, Римини, Италија, 2015


Девојка што паѓа“ во режија на Владимир Лукаш (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

Balkan Film & Food Festival, Албанија, 2017 – Награда за Најдобар анимиран филм
Trieste Film Festival, Италија, 2017
Video Babel, Перу, 2016
Post Mortem, Мексико, 2016
L’Acquila Film Festival, Италија, 2016
Animateka, Словенија, 2016
Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2016
Balkanima, Србија, 2016
Bosh Festival, Македонија, 2016
Stop Trik Film Festival, Словенија и Полска, 2016
Drimon, Македонија, 2016
CEE Ningbo, Кина, 2016
Skopje Film Festival, Македонија, 2016
Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2016
Asterfest, Македонија, 2016
Animax, Македонија, 2015, Специјално признание
Cinedays, Македонија, 2015
Manaki Film Festival, Македонија, 2015


Кружно патување на Марето“ во режија на Жарко Иванов  (2015)

Фестивали на кои е прикажан:

Anim!Arte, Бразил, 2017
CineLebu, Чиле, 2017
CIAF Cairo International Animation Forum, Египет, 2017
Corfu Animated Film Festival, Грција, 2017
Animacam, Шпанија, 2017
DebateCine, Аргентина, 2016
Ateneo Ferrolan, Шпанија, 2016
Istanbul Short FF, Турција, 2016
BaNeFF, Шведска, 2016
Animateka, Словенија, 2016
Balkans Beyond Borders, Бугарија, 2016
Animaevka, Белорусија, 2016
Corto Corrente, Италија, 2016
KineNova, Македонија, 2016, Награда за најдобра Анимација
Detour On The Wheels Film Festival, Италија, 2016
Cinetoro, Колумбија, 2016
Cinanima, Португал, 2016
Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2016
Tofuzi, Грузија, 2016
Film Lab Festival, Италија, 2016
Adana Mediterranean Film Festival, Турција, 2016
Timishort, Романија, 2016
Short of the year, Шпанија, 2016
Banja Luka Film Festival, Босна и Херцеговина, 2016
Best Shorts Competition, САД, 2016, Посебно признание
Bosh Festival, Македонија, 2016
Jahorina FF, Босна и Херцеговина, 2016
Anim’est, Романија, 2016
FeKK, Словенија, 2016
Drimon, Македонија, 2016
Golden Dragonfly, Доминиканска Република, 2016
Minikino, Индонезија, 2016
Macedonian FF Canada, Канада, 2016
Festival de Cine de Madrid, Шпанија, 2016
Kolkata Short FF, ИНдија, 2016
Grenoble Short FF, Франција, 2016
CEE Ningbo, Кина, 2016, Награда за Најдобра Анимација
Ohrid Film Fest, Македонија, 2016
Supertoon festival, Хрватска, 2016
Balkan Film Food Festival, Албанија, 2016
Skopje Film Festival, Македонија, 2016
Golden Kuker, Бугарија, 2016
Asterfest, Македонија, 2016, Награда Златен Проектор
Holland Animation Film Festival, Холандија, 2016
Animax, Македонија, 2015, Награда Сребрена Тула 
Cinedays, Македонија, 2015
Manaki Film Festival, Македонија, 2015


Алерик“ во режија на Вук Митевски (2013)

Фестивали на кои е прикажан:

Short Film Festival of Grenoble, Франција, 2016
SEE A Paris South-East European Film Festival, Франција, 2015
L’ Aquila International Film Festival, Италија, 2014 – Најдобар анимиран филм
„Eastern Neighbours“ Film Festival, Хаг, Холандија, 2014
Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2014 – Награда „Вила“ за најдобар анимиран филм
Trieste Film Festival, Италија, 2014
Les Arcs European Film Festival, Франција, 2013
Alpe Adria Cinema – Trieste Film Festival, Италија, 2013
Filmini International Short Film Festival, Бугарија, 2013
Bogazici International Film Festival, Турција, 2013
International Festival of animated film “Animax Skopje Fest”, Македонија, 2013
International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2013
Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2013


Кружно патување на сенката“ во режија на Жарко Иванов (2013)

Фестивали на кои е прикажан:

Festival des cinemas du sud est europeen “See a Paris”, Франција, 2014
International Festival of animated film “Animax Skopje Fest”, Македонија, 2013
Balkanima – European Animated Film Festival, Белград, Србија, 2013
Balkan Food and Film Festival, Поградец, Албанија, 2013
Skopje Film Festival, Македонија, 2013
Asterfest – International Short Film Festival, Струмица, Македонија, 2013 – Специјално признание за анимиран филм


Играта заврши“ во режија на Зоран Мишевски (2012)

Фестивали на кои е прикажан:

Giffoni Experience Film Festival, Италија, 2015
BAMKids Film Festival, Њујорк, САД, 2014
Children’s Film Festival Seattle, Вашингтон, САД, 2014
CAM Festival for short films, Каиро, Египет, 2013
Balkan Food and Film Festival, Поградец, Албанија, 2013
Cairo International Film Festival for Children, Египет, 2012
ArtMuse – Media Art Festival, Битола, Македонија, 2012
International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012
Eastern Neighbours Film Festival, Утрехт, Холандија, 2012
Festival of European Film – CineDays, Скопје, Македонија, 2012


Народен Фронт 12“ во режија на Иван Ивановски  (2012)

Фестивали на кои е прикажан:

SUPERTOON International Animation Film Festival, Хрватска, 2015
O!PLA Polish Animation Film Festival, Полска, 2014
DreamON Festival for Processing Culture, Струга, Македонија, 2013
International Short Film Festival SHORTFORM, Горни Милановац, Србија, 2013
Animateka – International Animated Film Festival, Љубљана, Словенија, 2012
AnimaxSkopje Fest – International Festival for Animated Film, Скопје, Македонија, 2012
Notfall – International Film Festival, Леуварден, Холандија, 2012
Primanima – World Festival of Animated Film,Будаорс, Унгарија, 2012
Banjaluka– International Animation Film Festival,Бања Лука, Босна и Херцеговина, 2012
Anim’est– International Animation Film Festival, Букурешт, Романија, 2012
European Animated Film Festival BALKANIMA, Белград, Србија, 2012
Stoptrik International Film Festival,Неиполомице, Полска, 2012
Stoptrik International Film Festival, Марибор, Словенија, 2012
Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина, 2012
Balkan Food and Film Festival, Албанија, 2012
International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2012
Eastern Neighbours Film Festival, Утрехт, Холандија, 2012
Festival of European Film – CineDays, Скопје, Македонија, 2012
Short Film Festival Fenetres Sur Courts, Дижон, Франција, 2012


Вистинската приказна за Хансел и Гретел“ во режија на Гоце Цветановски (2010)

Фестивали на кои е прикажан:

Giffoni Experience Film Festival, Италија, 2015
In the Palace Меѓународен фестивал на краткометражен филм, Бугарија, 2012
АСТЕРФЕСТ Меѓународен фестивал на краткометражен филм, Струмица, Македонија, 2011 – Специјална диплома од жири
See a Paris – Фестивал на југоисточен европски филм, Париз, Франција, 2011
Скопски Филм Фестивал, Македонија, 2011
KАН Фестивал Вроцлав, Полска, 2011
Детриот Индепендент Филм Фестивал, Мичиген, САД, 2011
Фестивал на чудесниот филм, Париз, Франција, 2011
Фестивал „Од другата страна на огледалото“, Св. Етјен де Шињи, 2011
„Една минута“ Филмски Фестивал, Аарау, Швајцарија, 2011
Бош Фестивал, Гевгелија, Македонија 2011
„Анибар анимација“ Филмски Фестивал, Косово, 2011
„Анимакурсд“ Хорор Филм Фестивал, Рио де Женеиро, Бразил, 2011
„Голден Kукер – Софија“ Фестивал за анимација, Софија, Бугарија, 2011
„Анимест“ Филмски Фестивал, Букурешт, Романија, 2011
Бања Луканима Филмски Фестивал, Бања Лука, БиХ, 2011
Македонски Филмски Фестивал, Торонто, Канада, 2011
Анимакс Скопје Фест, Скопје, Македонија, 2011
„Dead by dawn“ Фестивал на хорор филм, Единбург, Шкотска, 2011
БАЛКАНИМА Европски фестивал на анимиран филм, Белград, Србија, 2010- Диплома ASIFA Србија 

Анима Мунди, Рио де Женеиро и Сао Паоло, Бразил, 2010
Картун Клуб Римини, Италија, 2010
Фантастик Филм Фестивал Лунд, Шведска, 2010
МотелX Лисабон – Меѓународен Хорор Филм Фестивал, Португалија, 2010
Фестивал на македонски филм, Мелбурн, Австралија, 2010
Tрст „Наука и Фикција“ Филмски Фестивал, Италија, 2010
Aниматека – Меѓународен Фестивал за анимација, Љубљана, Словенија, 2010
Истанбул Фестивал за анимиран филм, Турција, 2010


 Внатре“ во режија на Иван Ивановски (2009)

Фестивали на кои е прикажан: 

Giffoni Experience Film Festival, Италија, 2015
Stoptrik International Film Festival, Кошице, Словачка, 2012
Detroit Independent Film Festival, САД, 2011
Stoptrik International Film Festival, Марибор, Словенија, 2011
Animax Skopje Fest, Скопје, Македонија, 2011
Adana Golden Boll Mediterranean Short Film Festival, Турција, 2010
Asterfest International Short Film Festival, Струмица, Македонија, 2010 – Специјално признание од жири
San Giò – Verona Video Festival, Италија, 2010
BELEF – Belgrade Summer Festival, Србија, 2010
4Tuned Cities Independent Film and Visual Arts Festival –Приштина/Косово, Амстердам/Холандија, Сараево/ БиХ and Скопје/Македонија, 2010
Yasujiro Ozu International Short Film Festival, Сасуоло, Модена, Италија 2010
Kriterion Cinema Club Movies Meetings, Sarajevo, Bosnia and Herzegovina, 2009  – Најдобар анимиран филм
Animateka – International Animated Film Festival, Ljubljana, Slovenia, 2009 – Специјално признание од член на жири Мати Хагелберг
Balkan Snapshots Film Festival, Амстердам, Холандија, 2009
Balkanima European Animated Film Festival, Белград, Србија, 2009
Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина, 2009
KLIK! Amsterdam Animation Festival, Холандија, 2009
International Cinematographers’ Film Festival “Manaki Brothers”, Битола, Македонија, 2009
DOT Online International Film Festival, 2009

Име на фестивалГрадДржаваДетали
Flickerfest International Short Film FestivalСиднејАвстралијаДокументарни, Анимирани, Експериментални филмови
Eleventh Dustbin Film FestivalВелика Британија16mm Филмови, документарни
QuickFlick LondonЛондонВелика Британија180 сек. краток филм
Solothurn Film FestivalСолоторнВелика БританијаДолгометражни, документарни, анимирани
HorrorthonДаблинИрскаФилмски Фестивал за хорор филм
Pontino Short Film FestivalЛатинаИталијаФилмски фестивал за краток филм
Trieste Film Festival - Alpe Adria CinemaТрстИталијаЗа филмови од Централна и Источна Европа
Canada International Film FestivalВанкуверКанадаСите видови на жанрови
Giggleshorts Int. Comedy Short Film festivalТоронтоКанадаКратки комедии, документарни
Changchun Film FestivalЧанг ЧунКинаДолгометражни филмови (мин. Времетраење 70 мин)
Prague Short Film Festival ПрагаРепублика ЧешкаФестивал за краток филм
Festivus Film FestivalДенверСАДНезависни филмови
The Magnificent SevenБелградСрбијаФестивал за долгометражни документарни филмови
World Film Festival of BangkokБанкокТајландКратки, експериментални, анимирани, документарни
DocpointХелсинкиФинскаФилмски Фестивал за документарен филм
Premiers PlansАнжеФранцијаЕвропски филмови
International Festival of Audiovisual ProgramsБиарицФранцијаПосебен интерес
Fantastic'ArtsЖерардмерФранцијаХорор и фантастичен филм
Festival International du Premier FilmАнонеФранција
Gothenburg Film FestivalГетеборгШведска
Geneva International Short Film Festival,ЖеневаШвајцаријаФилмски фестивал за краток филм
IBAFF(Ibn Arabi Film Festival)МурсијаШпанијаФестивал за документарни и анимирани филмови
Име на фестивалГрадДржаваДетали
Adelaide Film Festival Adelaide FeaturesАделаидаАвстралијаДокументарни, кратки, анимиран
Stinkwater! International Short Film Festival СиднејАвстралијаФестивал за краток филм
Tropfest Sydney  Shorts АделаидаАвстралијаМаксимална должина на филм седум минути
International Love Film Festival of MonsМонсБелгија
Ffresh - Student Moving ImageВелика Британија
CineMagicБелфастВелика БританијаДетски филмски фестивал
SEE Documentary FestivalБрингтонВелика БританијаФестивал за документарен филм
Glasgow Youth Film FestivalГлазговВелика БританијаДетски филмски фестивал
Animated ExeterЕксетерВелика БританијаФестивал за анимиран филм
Keswick Film FestivalКесвикВелика Британија
Food on Film FestivalКингсиВелика БританијаФестивал за кратки играни и кратки документарки филмови
Valentine Film FestivalЛондонВелика БританијаФестивал за краток филм
Edge of the City Film FestivalЛондонВелика БританијаФестивал за краток филм
AnimexМидлзбороВелика БританијаФестивал за анимиран филм
REDDITCH FILM FESTIVALРедичВелика Британија
Berlinale International Film FestivalБерлинГерманија
Radical Frame Film FestivalБерлинГерманијаСите жанрови
Transmediale International Media Art FestivalБерлинГерманија
International Short Film Festival PsarokokaloАтинаГрцијаФестивал за краток филм
Transmediale International Media Art FestivalТехеранИранФестивал за долгометражни и документарни филмови
 Jameson Dublin International Film FestivalДаблинИрска
Dublin International Film FestivalДаблинИрска
International Guerrilla FestivalДаблинИрска
Wee Adventure Film FestivalДаблинИрскаФестивал за авантуристички филм
Le Trottoir in cortoМиланоИталија
Human Rights Watch Film Festival TorontoТоронтоКанадаДолгометражни и документарни
World of Comedy International Film FestivalТоронтоКанадаКомедии
Cartagena International Film FestivalКартагенаКолумбија
Fantasporto - Oporto International Film FestivalПортоПортугалијаДолгометражни, експериментални, аматерски
The Boulder International Film FestivalБолдерСАД
Miami International Film FestivalМајамиСАДДолгометражни, документарни и анимирани филмови
Portland International Film FestivalСАДДолгометражни, документарни, кратки експериментални филмови
International Children's Film FestivalЊу ЈоркСАД
Savannah International Animation FestivalСаванаСАД
San Joaquin International Film FestivalСтоктонСАД
Atlanta Jewish Film FestivalАтлантаСАДНаративни долгометражни, документарни
Serbia FestБелградСрбија
AFM International Independent Film FestivalИстамбулТурцијаНезависен филм
Clermont-Ferrand International Short Film FestivalКлермонт-ФерардФранцијаФестивал за краток филм
International Enviromental  Film FestivalПаризФранцијаФестивал за документарен и краток филм
Cinema Junior Film Festival of Young AudiencesДолината на МарнаФранција
ZagrebDoxЗагребХрватскаФилмски фестивал за документарен филм
DocsBarcelonaБарселонаШпанијаФестивал за документарен филм
OVNI – observatori de video no identificatБарселонаШпанијаДокументарен филм
Festival Premis TirantВаленсијаШпанијаДокументарни, анимирани, кратки
Animac - Catalunya InternationalЛеидаШпанијаФестивал за анимиран филм
Punto de Vista
-Documentary film festival of Navarra-
ШпанијаФестивал за документарен филм
Име на фестивалГрадДржаваДетали
A Night of Horror International Film FestivalСиднејАвстралијаДолгометражни, Кратки, Анимирани
Clare Valley Film FestivalАвстралијаФестивал за краток филм
Heart of Gold International Film FestivalЏимпиАвстралија
Warrambeen Film FestivalШелфордАвстралијаФестивал за краток филм
Byron Bay International Film FestivalБарјон БејАвстралијаДокументарен, Краткометражен, Експериментален, Анимиран...
Mittelamerikanisches Film FestivalВиенаАвстрија
Tricky Women - International Animation FestivalВиенаАвстрија
COURTisane FestivalГентБелгијаФестивал за кратки и анимирани филмови
International Health Film FestivalЛиежБелгија
AnimaБелгијаФестивал за цртан и анимиран филм
It's All TrueСао ПаолоБразилФестивал за документарен филм
Sofia International Film FestivalСофијаБугарија
Belfast Film FestivalБелфастВелика Британија
Flatpack Film FestivalБирмингемВелика Британија
Bradford International Film FestivalБрадфорВелика БританијаФестивал за долгометражен, документарен и краток филм
Short Cuts Film FestivalБакингемширВелика БританијаФестивал за краток, документарен и аминиран филм
Zoom's International Young People's Film FestivalВелсВелика Британија
Meniscus Film FestivalГримсбиВелика Британија
CCMT Christian Film FestivalКембриџВелика БританијаФестивал за краток студентски филм
Watersprite: International Student Film FestivalКембриџВелика БританијаФестивал за краток студентски филм
Llanberis Mountain Film FestivalЛамберисВелика Британија
Pennine Film FestivalЛанкаширВелика БританијаФестивал за краток и анимиран филм
Langsett Independent Film FestivalЛенгсетВелика БританијаФестивал за краток, документарен филм
Birds Eye ViewЛондонВелика БританијаФестивал за филмови во режија на жени
Reel Islington Screenings Summer FestivalЛондонВелика БританијаФестивал за етнографски филм
Screentest; The National Student Film FestivalЛондонВелика БританијаФестивал за краток филм
Wood Green International Short Film FestivalЛондонВелика БританијаФестивал за краток филм
SHORTCUTZ LONDONЛондонВелика БританијаФестивал за краток филм
London Australian Film FestivalЛондонВелика БританијаСите жанрови
OptronicaЛондонВелика БританијаФестивал за долгометражни, документарни и кратки филмови
Puppets on FilmЛондонВелика БританијаМјузикли, анимирани и експериментални филмови
The Birds Eye View FestivalЛондонВелика Британија
Tongues On FireЛондонВелика БританијаФестивал за документарни, кратки и неми филмови
Human Rights Watch International Film FestivalЛондонВелика Британија
¡Viva! Spanish & Latin American Film FestivalМанчестерВелика БританијаФестивал за долгометражен, документарен и краток филм
Northern Lights Film FestivalВелика БританијаФестивал за долгометражен и краток филм
Fantasy FilmfestБерлинГерманијаФестивал за научно-фантастичен и хорор филм
Delphic Art Movie Award  - DAMAБерлинГерманија
Toura d'Or - Film Contest for Sustainable TourismБерлинГерманија
Filmfestival Türkei - DeutschlandНирнбергГерманија
Das goldene Stadttor / The
Golden City Gate
БерлинГерманијаФестивал на туристички филмови
Toura d'Or FestivalБерлинГерманијаФестивал на туристички филмови
Athens AnimfestАтинаГрцијаФестивал за анимиран филм
Artfools Video FestivalЛарисаГрција
Thessaloniki Documentary FestivalСолунГрцијаФестивал за документарен филм
60seconds Short Film Festival in the Copenhagen MetroКопенхагенДанскаФестивал за краток филм
Worldfilm. Tartu Festival of Visual CultureТартуЕстонијаФестивал за документарен и археолошки филм
Fresh Film FestivalЛимерикИрскаФестивал за филмови од млади автори
Corto in StabiaКастеламареИталијаФестивал за краток филм
European Short Film FestivalПескараИталијаФестивал за краток филм
Roma Independent Film FestivalРимИталија
International Festival of Films on ArtМонтреалКанада
International Film Festival Kino PavasarisВилнусЛитванијаФестивал за независен филм
Riga International Fantasy Film FestivalРигаЛатвија
Skopje International Film FestivalСкопјеМакедонија
Eco Film FestivalМексико СитиМексикоФестивал на краткометражен филм
International Film Festival BredaБредаПортугалија
MONSTRA|Lisbon Animated Film FestivalЛисабонПортугалијаФестивал за анимиран, краток, долгометражен филм
B-EST International Film FestivalБукурештРоманијаФестивал за фантастичен филм
Faces of LoveМоскваРусијаФестивал за роментичен филм
Ann Arbor Film FestivalЕн АрборСАДФестивал за независен филм
Cleveland International Film FestivalКливлендСАДФестивал за долгометражен филм
Best Shorts CompetitionСАДФестивал за краток филм
Awaken! САД
Miami Int. film FestivalМајамиСАД
New Directors/New FilmsЊу ЈоркСАД
Sacramento International Film FestivalСакраментоСАД
Valley International Film FestivalСАД
Cinequest Film FestivalСан ХосеСАДФестивал за студентски филм
San Luis Obispo International Film FestivalСан Луис ОбиспоСАДФестивал за независен филм
Tiburon International Film FestivalТибуронСАДФилм од сите жанрови
International Family Film FestivalХоливудСАД
Los Angeles Women's International Film FestivalХоливудСАДКратки, анимирани и документарни филмови
Reelabilities:NY Disabilities Film FestivalЊујоркСАД
Belgrade Documentary and Short Film FestivalБелградСрбијаФестивал за краток, документарен, анимиран филм
It's idea that matters!НишСрбија
Ankara International Film FestivalАнкараТурцијаФестивал за долгометражен, анимиран и краток филм
FilmmorИстамбулТурцијаЖенски филмски фестивал
International Izmir Animation Festival  ИзмирТурцијаФестивал за анимиран фил
Titanic Film Festival BudapestБудимпештаУнгарија
Tampere Film FestivalТампереФинскаФестивал за краток филм
Créteil International Women's Film FestivalКретелФранцијаФестивал за филмови во режија на жени
Festival Cine RailЛилФранцијаМобилен фестивал
Etrange Festival LyonЛионФранцијаФестивал за хорор и фантастичен филм
Mamers En Mars, European Films FestivalМамерсФранцијаФестивал за долгометражен филм
Sunny Side of the DocМарселФранцијаДокументарен маркет
Aubagne International Film FestivalОбањФранција
Cinéma du réelПаризФранцијаФестивал за документарен филм
Go ShortНијмегенХоландијаФестивал за краток филм
ANIMABASAURI-ANIMABASQUEШведскаФестивал за анимиран фил
BUFF (Malmö Film Festival)МалмеШведска
SFV-festivalenСтокхолмШведскаСите жанрови
GSTAADFILMШвајцаријаФестивал за краток филм-мах. Времетраење 10мин
Energy Film Festival LausanneЛозанаШвајцаријаФестивал за краток филм
Geneva International Jewish Film FestivalЖеневаШвајцаријаФилмски и телевизиски фестивал
Audiovisual Festival ZEMOS98СевиљаШпанијаФестивал за краток филм
Име на фестивалГрадДржаваДетали
Australian Int.Experimental Film FestivalМелбурнАвстралијаФестивал за експериментален филм
Crossing EuropeЛинцАвстрија
Internationale WirtschaftsfilmtageВиенаАвстријаФестивал за корпоративен филм
Buenos Aires Int. Festival of Independent FilmsБуенос АиресАргентина
Brussels Short Film FestivalБриселБелгија
Brussels International Festival of Fantasy FilmБриселБелгијаФестивал за хорор, трилер и фикционен филм
CineramabcБразилФестивал за долгометражен и краток филм
International Tourism Film Festival of
Bulgaria “On the East Coast of Europe”
Велико ТрновоБугаријаФестивал на туристички филм
OneWayTheatreБрајтонВелика БританијаФестивал за краток филм
From Page To ScreenВелика БританијаФестивал за долгометражен и краток филм
Cambridge Interntional Super8 FestivalКембриџВелика БританијаФестивал за краток филм
Dead by DawnЕдинбургВелика БританијаФестивал за долгометражен и краток хорор филм
GlimmerХулВелика БританијаФестивал за краток филм
MovesЛиверпулВелика Британија
East End Film FestivalЛондонВелика БританијаФестивал за независен филм
London Independent Film FestivalЛондонВелика Британија
MOFILMЛондонВелика БританијаФестивал за независен филм
SCI-FI LONDONЛондонВелика БританијаФестивал за научно-фантастичен филм
2 Days LaughterМаргејтВелика БританијаФестивал за краток комичен филм
Kinofilm, Manchester International Film FestivalМанчестерВелика БританијаФестивал за краток филм
Oxdox Int. Documentary Film FestivalОксфордВелика БританијаФестивал за документарен филм
Isle Of Wight Int. Film FestivalВелика БританијаФестивал за акционен филм
2 Weeks To Make ItШефилдВелика Британија
No Limits Film FestivalШефилдВелика Британија
SensoriaШефилдВелика Британија
Stamford Short Film FestivalСтамфордВелика БританијаФестивал за краток филм
Celtic Media FestivalСторнвејВелика Британија
Augsburg Children's Film FestivalАугсбургГерманија
Augsburg Short Film FestivalАугсбургГерманијаФестивал за краток филм
Days of Independent FilmАугсбургГерманија
Internationales contravision filmfestivalБерлинГерманијаФестивал за краток филм
VideonaleБонГерманијаПосебен интерес
International Women's Film FestivalДортмунд, КелнГерманијаФестивал за филм од женски режисери
Filmfest DresdenДрездренГерманијаФестивал за краток и анимиран филм
Göttingen Int. Ethnographic Film FestivalГетингенГерманијаФестивал за документарен филм
AmbulartХамбургГерманијаАудиовизуелна уметност
CPH PIXКопенхагенДанскаФестивал за долгометражен филм
Haapsalu Horror and Fantasy Film FestivalХапсалуЕстонија
Skepto International Film Festival КаљариИталија
Festival del cinema europeoЛечеИталија
Video Festival ImperiaИмпериаИталија
CortoonsРимИталијаФестивал за краток и анимиран филм
International Mountain Film FestivalТрентоИталија
Trento Film FestivalТрентоИталијаФестивал за докуменатрен филм
Torino GLBT Film FestivalТориноИталија
Udine Far East Film FestivalУдинеИталија
Rome Independent Film FestivalРимИталијаФестивал за независен филм
Dawson City Int. Short Film FestivalДавсон СитиКанадаФестивал за краток филм
REAL LIFE Film Festival du cinéma C'EST LA VIEСадбериКанадаФестивал за долгометражен, документарен и краток филм
ReelWorld Film FestivalТоронтоКанада
Toronto International Film FestivalТоронтоКанадаФестивал за културолошки филм
Cyprus International Short Film FestivalНикозијаКипар
PriFilmFestПриштинаКосово
Tourfilm RigaРигаЛатвијаФестивал на туристички филм
Kosmorama Trondheim Film FestivalНорвешка
ReAnimacjaПолскаФестивал за анимиран филм
Off Plus CameraКраковПолска
Indie Lisboa International Independent Film FestivalЛисабонПортугалија
Madeira Film FestivalМадеираПортугалија
Academia Film OlomoucОломуцРепублика Чешка
NexT Film FestivalБукурештРоманијаФестивал за краток филм
Spune pe scurtБукурештРоманијаOnline фестивал за краток филм
Timishort International Film FestivalТемишварРоманија
DetectiveFESTМоскваРусија
Aspen ShortsfestАспенСАДФестивал за краток филм
Atlanta Film FestivalAтлантаСАДФестивал за независен филм
Independent Film Festival of BostonБостонСАДФестивал за независен филм
Cedar Rapids Independent Film FestivalСАДФестивал за независен филм
Movieside Film FestivalЧикагоСАДФестивал за краток филм
The DeltaКливлендСАД
Spirit Quest Film FestivalИриСАД
WorldFest ХјустонСАД
Docfest Њу ЈоркСАДФестивал за документарен филм
San Francisco International Film FestivalСан ФранцискоСАД
Syracuse International Film FestivalСАДФестивал за долгометражен и краток филм
Washington DC International Film FestivalВашингтонСАД
RiverRun International Film FestivalВинстонСАД
Newport Beach Film FestivalЊупорт БичСАДФестивал за независен филм
Sonoma International Film FestivalСономаСАДДолгометражен, документарен, краткометражен, студентски филм
Florida Film FestivalФлоридаСАДДолгометражен, документарен, краткометражен, анимиран
Nashville Film FestivalНешвилСАДДолгометражен, краткометражен, документарен
Ivy Film FestivalПровиденсСАДФестивал за студентски филм
Tribeca Film FestivalЊујоркСАДНезависен, документарен, долгометражен, краткометражен
Charleston International Film FestivalЧарлстонСАД
Tiburon International Film FestivalТибуронСАДФестивал за независен долгометражен и краткометражен филм
International Mountain Film FestivalДомжалеСловенија
Istanbul International Film FestivalИстамбулТурција
Titanic Film Festival BudapestБугимпештаУнгарија
Artichoke Film FestivalХелсинкиФинска
Brive Festival of Medium Length FilmsБривФранција
Plein la BobineФранција
Festival du Cinema EuropeenЛилФранцијаФестивал за краток филм
CinemondesЛилФранцијаФестивал за независен филм
Deauville Green Awards Film FestivalДовилФранцијаФестивал на туристички филм
Ciné-Jeune de l’Aisne International Film FestivalСен КентенФранција
Libertas Film FestivalДубровникХрватска
VAFIВараждинХрватскаДетски филмски фестивал
Amsterdam Fantastic Film FestivalАмстердамХоландијаФестивал за фантастичен, анимиран и хорор  филм
San Sebastian Human Rights Film FestivalСан СебестијанШпанијаПосебен интерес
REC. Tarragona International Film FestivalТарагонаШпанијаФестивал за дебитантски краток и долгометражен филм
Visions du réelНионШвајцаријаФестивал за документарен филм
Име на фестивалГрадДржаваДетали
Human Rights Arts and Film FestivalМелбурнАвстралијаФестивал за долгометражен и краток филм
Over The Fence Comedy Film FestivalПертАвстралија
HumfestСиднејАвстралијаФестивал за краток филм
Australian Int. Animation Festival (AIAF)СиднејАвстралија
Vienna Independent ShortsВиенаАвстријаФестивал за краток филм
DocvilleЛувенБелгијаФестивал за документарен филм
Brussels Short Film FestivalБриселБелгијаФестивал за краткометражен и анимиран филм
BLIFF - Banja Luka International Film FestivalБања ЛукаБосна и Херцеговина
Stortford Film FestivalВелика БританијаФестивал за филм од сите жанрови
The Full Moon Soup CinemaБристолВелика Британија
Mid Ulster Film FestivalВелика БританијаФестивал за долгометражен, документарен и краток филм
Electric SilentsХарвичВелика БританијаФестивал за нем филм
LOCH NESS FILM FESTIVALИнвернесВелика БританијаФестивал за краток филм
Showncomotion Yung People’s Film FestivalШефилдВелика БританијаДетски филмски фестивал
Black International Cinema BerlinБерлинГерманија
International Videofestival BochumБохумГерманија
Independent Days FilmfestКарлсруеГерманијаФестивал за краток филм
DOK.FESTМинхенГерманијаФестивал за документарен филм
International Short Film Festival OberhausenОберхаузенГерманија
Crank Cookie KurzfilmtageГерманијаФестивал за краток филм
Athens Video Art FestivalАтинаГрцијаВидео арт Фестивал
MIFF - Milano International Film FestivalМиланоИталија
DOXA ВанкуверКанадаФестивал за документарен филм
2ANNAS International Short Film FestivalЛатвија
AsterfestСтрумицаМакедонија
KAN Film FestivalВроцлавПолскаПосебен интерес
Planete Doc Film FestivalВаршаваПолска
Film Art & Tourism
Festival "FilmAT"
ВаршаваПолскаФестивал на туристички филм
IndieLisboaЛисабонПортугалијаФестивал за независен филм
International Festival of Animated Films AniFestТеплисРепублика Чешка
Zlín Int. Film Festival for Children and YouthЗлинРепублика Чешка
TimishortТемишварРоманијаФестивал за краток филм
Volgograd International video festival Forward»2018ВолгоградРусијаФестивал за краток, анимиран и документарен филм
Twin Rivers Media FestivalЕшвилСАД
SkyFest Film & Script FestivalЕшвилСАД
Spirit Quest Film FestivalСАД
Seattle International Film FestivalСителСАД
Santa Cruz Film FestivalСанта КрузСАД
The Los Angeles Asian Pacific Film FestivalЛос АнџелесСАД
Amsterdam Film FestivalЊујоркСАДДолгометражни, кратки, документарни, студентски, анимирани, музички видеа, сценарија
New York International Short Film FestivalЊујоркСАДФестивал за краткометражни филмови
Srem Film FestСремСрбијаФестивал на туристички филм
Ankara Flying Broom Women's Film FestivalАнкараТурцијаСпецијален интерес
Cannes Film FestivalКанФранција
International Festival of Short Films on the Theme of DisabilityФранција
Croatian Minute Movie CupПожегаХрватска
AnimafestЗагребХрватскаСпецијален интерес
Amsterdam Film FestivalАмстердамХоландија
VideoexЦирихШвајцерија
Festival internacional de Cine y Medio AmbienteСарагосаШпанијаФестивал за долгометражни и кратки филмови
Curtocircuito Short Film FestivalСантијаго де КомпостелаШпанијаФестивал за краток филм
Име на фестивалГрадДржаваДетали
Melbourne International Animation FestivalМелбурнАвстралијаФестивал за анимиран филм
Sydney Film FestivalСиднејАвстралијаФестивал за долгометраже, документарен и краток филм
Festival der NationenЛинцАвстрија
Brussels European Film FestivalБриселБелгија
NAFF - Neum Animated Film FestivalНеумБосна и ХерцеговинаСпецијален интерес
FicaГојашБразилФестивал за еколошки филм
IN THE PALACEБалчикБугаријаФестивал за краток филм
Sofia International Film FestivalСофијаБугарија
Appledore Visual Arts FestivalAppledoreВелика БританијаФестивал за краток и анимиран филм
Fantastic Films WeekendБрадфортВелика БританијаФестивал за хорор и научно фантастичен филм
Strawberry ShortsКембриџВелика БританијаФестивал за независен филм
Cambridge Film FestivalКембриџВелика БританијаФестивал за краток и експериментален филм
Cambridge Film FestivalЕдинбургВелика Британија
Edinburgh Int. Film FestivalЛондонВелика БританијаФестивал за краток филм
Reel Islington Screenings Summer FestivalЛондонВелика БританијаФестивал за краток филм
Rob Knox Film FestivalЛондонВелика Британија
Showcomotion Young People's Film FestivalШефилдВелика БританијаДетски филмски фестивал
Doc/FestШефилдВелика БританијаФестивал за докуменатерн филм
Heart of England International Film FestivalТамуортВелика Британија
BLaStВест МидлендсВелика БританијаФестивал за анимиран филм
Wimbledon ShortsВимблондВелика БританијаФестивал за краток филм
Doku.artsБерлинГерманијаФестивал за докуменатерен филм
Kaliber 35 Munihc InternationalБерлинГерманијаФестивал за краток филм
International Videofestival BochumБохумГерманијаФестивал за видеа
Emden International Film FestivalЕмденГерманија
Cork Youth Film video arts FestivalКоркИрскаФестивал за филм и видео арт
Stranger than FictionДаблинИрскаФестивал за документарен филм
Biografilm FestivalБолоњаИталија
Napoli Film FestivalНаполиИталија
SICILIA QUEER filmfestПалермоИталија
Flaiano Film FestivalПескараИталија
Pesaro Film FestivalПезароИталија
A Corto di DonneПозулиИталијаФестивал за краток филм од жени режисери
ArcipelagoРимИталија
Fanta FestivalРимИталијаФестивал за краток филм
Festival Alto VicentinoSantorsoИталија
CinemambienteТориноИталијаФестивал за еколошки филм
International Tourfilm FestivalЛечеИталијаФестивал на туристички филм
Il Cinema RitrovatoБолоњаИталија
Dreamspeakers International Film FestivalЕдмонтонКанада
Shanghai Television FestivalШангајКинаФестивал за долгометражен и документарен филм
MakeDoxСкопјеMaкедонијаФестивал за креативен документарен филм
Monte Carlo Television FestivalМонте КарлоМонако
Festiwal Polskich Filmow FabularnychlGdyniaПолскаФестивал за долгометражен, независен и студенски филм
Film, Art & TourismПлокПолска
TOFIFESTТорунПолскаФестивал за долгометражен и краток филм
FESTEspinhoПортугалијаФестивал за млади автори
Festróia Tróia International Film FestivalSetúbalПортугалија
Transilvania International Film FestivalКлуж НапокаРоманија
IPIFFКонстанцаРоманија
Festival of FestivalsСанкт  ПетербургРусија
Message to ManСанкт  ПетербургРусијаФестивал за документарен, анимиран и краток филм
Moscow International film FestivalМоскваРусија
Brooklyn International Film FestivalБруклинСАД
KidsfilmfestБруклинСАДДетски филмски фестивал
US International Film and Video FestivalЛос АнгелесСАД
Human Rights Watch Int. Film FestivalЊу ЈоркСАДФестивал за филм од сите жанрови
Palm Springs International Festival of Short FilmsПалм СпрингсСАДФестивал за краток филм
AFI Docs Documentary Film FestivalВашингтонСАДФестивал за документарен филм
AnimofestБратиславаСловачка
Art Film FestСловачка
Kino OtokИзолаСловенија
Adana Golden BollАданаТурција
ART BY CHANCEИстамбулТурцијаФестивал за краток филм
Budapest PrideБудимпештаУнгарија
Kecskemet Animation Film FestivalУнгаријаСпецијален интерес
Guth GafaGortahorkУнгаријаФестивал за документарен филм
Mediawave 'Another Connection'SzombathelyУнгаријаФестивал за музика и филм
Midnight Sun Film FestivalSodankyläФинска
Annecy International Animated Film FestivalАнесиФранцијаСпецијален интерес
Cabourg Festival FilmCabourgФранција
La Rochelle International Film FestivalLa RochelleФранција
Festival Pocket FilmПаризФранцијаФестивал за филм снимен на мобилен телефон
Festival du Film MerveilleuxПаризФранција
Tabor film festivalЗабокХрватскаФестивал за краток филм
World Animation Film Festival - AnimafestЗагребХрватскаФестивал на анимиран филм
Филмска ревија на млади / Four River Film FestivalКарловацХрватскаФилмови од млади на 14-20 годишна возраст
Karlovy Vary International Film FestivalКарлови ВариЧешкаДолгометражен, документарен, независен филм...
Barcelona Environmental Film FestivalБарселонаШпанијаФестивал за долгометражен,краток и документарен филм
Young ValuesБарселонаШпанијаФестивал за краток филм
Cines del SurГранадаШпанија
Festival de Cine de HuescaХуескаШпанија
Actúa Short Film FestivalМадридШпанијаФестивал за краток, документарен, фантастичен филм
Tenerife International Film FestivalТенерифеШпанијаФестивал за долгометражен, документарен, краток филм
Festival dei FestivalЛуганоШвајцаријаФестивал за планински филмови
Име на фестивалГрадДржаваДетали
Melbourne International Animation FestivalМелбурнАвстралијаФестивал за анимиран филм
Sydney Film FestivalСиднејАвстралијаФестивал за долгометраже, документарен и краток филм
Festival der NationenЛинцАвстрија
Brussels European Film FestivalБриселБелгија
NAFF - Neum Animated Film FestivalНеумБосна и ХерцеговинаСпецијален интерес
FicaГојашБразилФестивал за еколошки филм
IN THE PALACEБалчикБугаријаФестивал за краток филм
Sofia International Film FestivalСофијаБугарија
Appledore Visual Arts FestivalAppledoreВелика БританијаФестивал за краток и анимиран филм
Fantastic Films WeekendБрадфортВелика БританијаФестивал за хорор и научно фантастичен филм
Strawberry ShortsКембриџВелика БританијаФестивал за независен филм
Cambridge Film FestivalКембриџВелика БританијаФестивал за краток и експериментален филм
Cambridge Film FestivalЕдинбургВелика Британија
Edinburgh Int. Film FestivalЛондонВелика БританијаФестивал за краток филм
Reel Islington Screenings Summer FestivalЛондонВелика БританијаФестивал за краток филм
Rob Knox Film FestivalЛондонВелика Британија
Showcomotion Young People's Film FestivalШефилдВелика БританијаДетски филмски фестивал
Doc/FestШефилдВелика БританијаФестивал за докуменатерн филм
Heart of England International Film FestivalТамуортВелика Британија
BLaStВест МидлендсВелика БританијаФестивал за анимиран филм
Wimbledon ShortsВимблондВелика БританијаФестивал за краток филм
Doku.artsБерлинГерманијаФестивал за докуменатерен филм
Kaliber 35 Munihc InternationalБерлинГерманијаФестивал за краток филм
International Videofestival BochumБохумГерманијаФестивал за видеа
Emden International Film FestivalЕмденГерманија
Cork Youth Film video arts FestivalКоркИрскаФестивал за филм и видео арт
Stranger than FictionДаблинИрскаФестивал за документарен филм
Biografilm FestivalБолоњаИталија
Napoli Film FestivalНаполиИталија
SICILIA QUEER filmfestПалермоИталија
Flaiano Film FestivalПескараИталија
Pesaro Film FestivalПезароИталија
A Corto di DonneПозулиИталијаФестивал за краток филм од жени режисери
ArcipelagoРимИталија
Fanta FestivalРимИталијаФестивал за краток филм
Festival Alto VicentinoSantorsoИталија
CinemambienteТориноИталијаФестивал за еколошки филм
International Tourfilm FestivalЛечеИталијаФестивал на туристички филм
Il Cinema RitrovatoБолоњаИталија
Dreamspeakers International Film FestivalЕдмонтонКанада
Shanghai Television FestivalШангајКинаФестивал за долгометражен и документарен филм
MakeDoxСкопјеMaкедонијаФестивал за креативен документарен филм
Monte Carlo Television FestivalМонте КарлоМонако
Festiwal Polskich Filmow FabularnychlGdyniaПолскаФестивал за долгометражен, независен и студенски филм
Film, Art & TourismПлокПолска
TOFIFESTТорунПолскаФестивал за долгометражен и краток филм
FESTEspinhoПортугалијаФестивал за млади автори
Festróia Tróia International Film FestivalSetúbalПортугалија
Transilvania International Film FestivalКлуж НапокаРоманија
IPIFFКонстанцаРоманија
Festival of FestivalsСанкт  ПетербургРусија
Message to ManСанкт  ПетербургРусијаФестивал за документарен, анимиран и краток филм
Moscow International film FestivalМоскваРусија
Brooklyn International Film FestivalБруклинСАД
KidsfilmfestБруклинСАДДетски филмски фестивал
US International Film and Video FestivalЛос АнгелесСАД
Human Rights Watch Int. Film FestivalЊу ЈоркСАДФестивал за филм од сите жанрови
Palm Springs International Festival of Short FilmsПалм СпрингсСАДФестивал за краток филм
AFI Docs Documentary Film FestivalВашингтонСАДФестивал за документарен филм
AnimofestБратиславаСловачка
Art Film FestСловачка
Kino OtokИзолаСловенија
Adana Golden BollАданаТурција
ART BY CHANCEИстамбулТурцијаФестивал за краток филм
Budapest PrideБудимпештаУнгарија
Kecskemet Animation Film FestivalУнгаријаСпецијален интерес
Guth GafaGortahorkУнгаријаФестивал за документарен филм
Mediawave 'Another Connection'SzombathelyУнгаријаФестивал за музика и филм
Midnight Sun Film FestivalSodankyläФинска
Annecy International Animated Film FestivalАнесиФранцијаСпецијален интерес
Cabourg Festival FilmCabourgФранција
La Rochelle International Film FestivalLa RochelleФранција
Festival Pocket FilmПаризФранцијаФестивал за филм снимен на мобилен телефон
Festival du Film MerveilleuxПаризФранција
Tabor film festivalЗабокХрватскаФестивал за краток филм
World Animation Film Festival - AnimafestЗагребХрватскаФестивал на анимиран филм
Филмска ревија на млади / Four River Film FestivalКарловацХрватскаФилмови од млади на 14-20 годишна возраст
Karlovy Vary International Film FestivalКарлови ВариЧешкаДолгометражен, документарен, независен филм...
Barcelona Environmental Film FestivalБарселонаШпанијаФестивал за долгометражен,краток и документарен филм
Young ValuesБарселонаШпанијаФестивал за краток филм
Cines del SurГранадаШпанија
Festival de Cine de HuescaХуескаШпанија
Actúa Short Film FestivalМадридШпанијаФестивал за краток, документарен, фантастичен филм
Tenerife International Film FestivalТенерифеШпанијаФестивал за долгометражен, документарен, краток филм
Festival dei FestivalЛуганоШвајцаријаФестивал за планински филмови
 table style="height: 82px; margin-left: 180px;" border="7px solid white" width="920px" cellspacing="0" cellpadding="0">     
thead>
tr>
th style="text-align: center;" align="left">strong>span style="color: #b03a3a;">Име на фестивал/span>/strong>/th>
th style="text-align: center;" align="left">strong>span style="color: #b03a3a;">Град/span>/strong>/th>
th style="text-align: center;" align="left">strong>span style="color: #b03a3a;">Држава/span>/strong>/th>
th style="text-align: center;" align="left">strong>span style="color: #b03a3a;">Детали/span>/strong>/th>
/tr>
/thead>
tbody>
tr>
td align="left">a href="http://www.scinema.com.au/">Scinema/a>/td>
td align="left">Перипатетик/td>
td align="left">Австралија/td>
td align="left">Научен филм, документарен, краток филм/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://miff.com.au/">Melbourne International Film Festival/a>/td>
td align="left">Мелбурн/td>
td align="left">Австралија/td>
td align="left">/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.shortynale.at/" target="_blank" rel="noopener">Shortynale Film Festival/a>/td>
td align="left">Клостернбург/td>
td align="left">Австрија/td>
td align="left">/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.opuzenfilmfestival.com/" target="_blank" rel="noopener">Opuzen Film Festival/a>/td>
td align="left">Опузен/td>
td align="left">Австрија/td>
td align="left">/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.ifsdurres.com/" target="_blank" rel="noopener">International Film Summerfest Durres/a>/td>
td align="left">Драч/td>
td align="left">Албанија/td>
td align="left">/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.kratkofil.org/" target="_blank" rel="noopener">KRATKOFIL/a>/td>
td align="left">Бања Лука/td>
td align="left">Босна и Херцеговина/td>
td align="left">Фестивал на краток филм/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.fici.com.br/">Brazilian Kids Film Festival/a>/td>
td align="left">Рио де Женеиро/td>
td align="left">Бразил/td>
td align="left">Филмски фестивал за деца/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.kinoforum.org/">São Paulo International Short Film Festival/a>/td>
td align="left">Сао Паоло/td>
td align="left">Бразил/td>
td align="left">/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.videoholica.org/" target="_blank" rel="noopener">Videoholica International Video Art Vestival/a>/td>
td align="left">Варна/td>
td align="left">Бугарија/td>
td align="left">/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.edfilmfest.org.uk/">Edinburgh International Film Festival/a>/td>
td align="left">Единбург/td>
td align="left">Велика Британија/td>
td align="left">/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.deepfriedfilm.org.uk/" target="_blank" rel="noopener">Deep Fried/a>/td>
td align="left">Коатбриџ/td>
td align="left">Велика Британија/td>
td align="left">/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.liaf.org.uk/">London International Animation Festival   (LIAF)/a>/td>
td align="left">Лондон/td>
td align="left">Велика Британија/td>
td align="left">Фестивал за анимиран филм/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.frightfest.co.uk/" target="_blank" rel="noopener">FrightFest/a>/td>
td align="left">Лондон/td>
td align="left">Велика Британија/td>
td align="left">/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.chichestercinema.org/">Chichester Film Festival/a>/td>
td align="left">Чичестер/td>
td align="left">Велика Британија/td>
td align="left">Меѓународен филмски фестивал/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.filmfestival.dk/" target="_blank" rel="noopener">Forside Odense/a>/td>
td align="left">Оденсе/td>
td align="left">Данска/td>
td align="left">/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.shortinifilmfestival.com/">SHORTini/a>/td>
td align="left">Аугуста/td>
td align="left">Италија/td>
td align="left">Фестивал на краток филм/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.psycholand.it/">AIFF/a>/td>
td align="left">Acquedolci/td>
td align="left">Италија/td>
td align="left">Фестивал на краток филм/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.asolofilmfestival.it/" target="_blank" rel="noopener">Asolo Art Film Festival/a>/td>
td align="left">Асоло/td>
td align="left">Италија/td>
td align="left">/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.parcojalari.com/" target="_blank" rel="noopener">Jalari in Corto/a>/td>
td align="left">Барцелона/td>
td align="left">Италија/td>
td align="left">Фестивал на краток филм/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.circuitooff.com/">Circuito Off/a>/td>
td align="left">Венеција/td>
td align="left">Италија/td>
td align="left">Фестивал на краток филм/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.imaginariafilmfestival.org/" target="_blank" rel="noopener">Imaginaria Film Festival/a>/td>
td align="left">Конверсано/td>
td align="left">Италија/td>
td align="left">/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.nocicinema.it/" target="_blank" rel="noopener">NociCortinfestival/a>/td>
td align="left">Noci/td>
td align="left">Италија/td>
td align="left">Фестивал на краток филм/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.malescorto.it/">Malescorto/a>/td>
td align="left">Malesco/td>
td align="left">Италија/td>
td align="left">Фестивал на краток филм/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.labiennale.org/en/cinema/">Venice Film Festival/a>/td>
td align="left">Венеција/td>
td align="left">Италија/td>
td align="left">/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://joco.mine.nu:8100/Festivali/international-festivals-months/August/www.jimff.org">Jecheon International Music and Film Festival/a>/td>
td align="left">Jecheon City/td>
td align="left">Јужна Кореја/td>
td align="left">Меѓународен филмски фестивал/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.outonscreen.com/">Vancouver Queer Film Festival/a>/td>
td align="left">Ванкувер/td>
td align="left">Канада/td>
td align="left">Фестивал за сите жанрови на филм/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.nativelynx.qc.ca/">Montreal First Peoples Festival/a>/td>
td align="left">Монтреал/td>
td align="left">Канада/td>
td align="left">Фестивал за сите формати на филм/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://torontoafterdark.com/2010/">Toronto After Dark: Horror & Fantasy Film Festival/a>/td>
td align="left">Торонто/td>
td align="left">Канада/td>
td align="left">Фестивал за хорор и фантастичен филм/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://joco.mine.nu:8100/Festivali/international-festivals-months/August/www.filmfestivalen.no">The Norwegian International Film Festival/a>/td>
td align="left">Haugesund/td>
td align="left">Норвешка/td>
td align="left">/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.freshfilmfest.net/" target="_blank" rel="noopener">Fresh Film Festival/a>/td>
td align="left">Карлови Вари/td>
td align="left">Република Чешка/td>
td align="left">Фестивал за студентски филм/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.horolezeckyfestival.cz/eng/uvod.html" target="_blank" rel="noopener">Horolezecký Film Festival/a>/td>
td align="left">Теплице/td>
td align="left">Република Чешка/td>
td align="left">Фестивал за документарен филм/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.festival-anonimul.ro/">Anonimul/a>/td>
td align="left">Ст. Георгиј/td>
td align="left">Романија/td>
td align="left">/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.sfindie.com/">Black Rock City International Film Festival/a>/td>
td align="left">Блек Рок Сити/td>
td align="left">САД/td>
td align="left">Фестивал на краток филм/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.coloradofilmfestival.com/">Colorado Film Festival/a>/td>
td align="left">Лејквуд/td>
td align="left">САД/td>
td align="left">/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.film-festival.org/index07A.htm">Rhode Island International/a>/td>
td align="left">Провиденс/td>
td align="left">САД/td>
td align="left">Фестивал за сите жанрови на филм/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.filmgateproductions.com/">FilmGate International Student Film Festival/a>/td>
td align="left">Сент Луис, Мисури/td>
td align="left">САД/td>
td align="left">Фестивал за краток филм/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.newyorkminutefilmfestival.com/">New York Minute Film Festival/a>/td>
td align="left">Њу Јорк/td>
td align="left">САД/td>
td align="left">Анимација, Комедија, Драма../td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.telluridefilmfestival.org/">Telluride Film Festival/a>/td>
td align="left">Телурид/td>
td align="left">САД/td>
td align="left">/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.telluridefilmfestival.org/">Action on Film International Film Festival/a>/td>
td align="left">Калифорнија/td>
td align="left">САД/td>
td align="left">Краткометражен, документарен, анимиран, експериментален филм/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.silafest.com/">SILAFEST/a>/td>
td align="left">Велико Градиште/td>
td align="left">Србија/td>
td align="left">Фестивал на филм за екологија и туризам/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.freenetworld.org/">FreeNetWorld/a>/td>
td align="left">Ниш/td>
td align="left">Србија/td>
td align="left">/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.espoocine.fi/" target="_blank" rel="noopener">Espoo Ciné/a>/td>
td align="left">Еспо/td>
td align="left">Финска/td>
td align="left">/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.strasbourgfilmfest.com/" target="_blank" rel="noopener">Strasbourg Film Festival/a>/td>
td align="left">Стразбург/td>
td align="left">Франција/td>
td align="left">/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.apoxfilmfestival.com/" target="_blank" rel="noopener">APOX/a>/td>
td align="left">Вели Лошињ/td>
td align="left">Хрватска/td>
td align="left">/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.spff.hr/" target="_blank" rel="noopener">SPFF/a>/td>
td align="left">Стариград Пакленица/td>
td align="left">Хрватска/td>
td align="left">Фестивал за документарен филм/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.oneminute.ch/">OneMinute Film & Video Festival/a>/td>
td align="left">Aarau/td>
td align="left">Шведска/td>
td align="left">Фестивал на краток филм/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.fifad.ch/" target="_blank" rel="noopener">Festival du Film des Diablerets/a>/td>
td align="left">Les Diablerets/td>
td align="left">Шведска/td>
td align="left">/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.stockholmfringe.com/" target="_blank" rel="noopener">Stockholm Fringe Festival -Stoff/a>/td>
td align="left">Стокхолм/td>
td align="left">Шведска/td>
td align="left">/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.pardo.ch/" target="_blank" rel="noopener">Locarno International Film Festival/a>/td>
td align="left">Локарно/td>
td align="left">Швајцарија/td>
td align="left">/td>
/tr>
tr>
td align="left">a href="http://www.pardolive.ch/">Locarno International Film Festival/a>/td>
td align="left">Локарно/td>
td align="left">Швајцарија/td>
td align="left">/td>
/tr>
/tbody>
/table>
Име на фестивалГрадДржаваДетали
First and The Last Experimental International Film FestivalСиднејАвстралијаФестивал за сите жанрови на филм
Sydney Underground Film FestivalСиднејАвстралијаИгран филм, кратик филм, филм за деца
Ostend Film FestivalОстендАвстрија
FieriFierАлбанија
Festival International du Film Francophone de NamurНамирБелгија
Jahorina Film FestivalПалеБосна и ХерцеговинаФестивал на туристички филм
Movies and Religion FestivalСао ПаолоБразил
World Animated Film FestivalВарнаБугаријаФестивал за анимиран филм
Iris Prize FestivalCanterburyВелика БританијаФестивал за анимиран филм
Branchage Intenational Film FestivalInvernessВелика БританијаФестивал за краток филм
WalthamstowЛондонВелика Британија
Raindance Film FestivalЛондонВелика БританијаФестивал за независен филм
I Will TellЛондонВелика Британија
ICCI 360 FestivalПлимутВелика Британија
Adventure Film FestivalРазлични градовиВелика Британија
Screen StockportСтокпортВелика Британија
International Comedy Film FestivalТорбејВелика Британија
Encounters International Short Film FestivalБристолВелика Британија
ContraVisionБерлинГерманија
NonfiktionaleBad AiblingГерманијаФестивал за документарен филм
Doku.artsБерлинГерманијаФестивал за документарен филм
PerspektiveНирнбергГерманијаФестивал за филм за човекови права
AutoVisionФранкфуртГерманија
LUCASФранкфуртГерманијаФилмски фестивал за деца
Filmfest HamburgХамбургГерманија
International Short Film Festival in DramaДрамаГрцијаФестивал за краток филм
Naoussa International Short Film and Video FestivalNaousaГрцијаФестивал за краток филм
AnimasyrosХермоуполис, СиросГрцијаФестивал за анимиран филм
Bornshorts Film FestivalGudhjemДанскаФестивал за краток филм
Copenhagen International Film FestivalКопенхагенДанска
YFIFF/YellowConБелфастИрска
ReykjavíkРејкјавикИсланд
Noemart Film FestivalCollevecchio (Ri)ИталијаФестивал за документарен филм
Murgia Film FestivalGravina in PugliaИталија
Milano Film FestivalМиланИталија
EcovisionFestivalPalermoИталија
SALENTOTRICASEИталија
Venice Film FestivalVeniceИталија
Eurasia International Film FestivalАлматиКазахстан
The Edmonton International Film FestivalЕдмонтонКанадаИгран филм, документарен, краток
Ottawa International Animation FestivalОтаваКанадаФестивал за анимиран филм
CabbagetownТоронтоКанадаФестивал за краток филм
Toronto International Film FestivalТоронтоКанадаИгран филм и краток филм
Vancouver International Film FestivalВанкуверКанада
TinklaiВилнусЛитванијаФестивал за краток филм
MOTELxПолскаФестивал за хорор филм
Art&TurБарцелосПолскаФестивал за филм за туризам
Spotkania z Filmem GórskimЗакопанеПолска
MedCineCascais Film FestivalКасцаисПолска
Ro-IFFРалични градовиПолска
Ostrava Kamera OkoОстраваРепублика ЧешкаФестивал на кинематографи
Short to the PointБукурештРоманијаФестивал за краток филм
Iasi International Film FestivalIasiРоманија
IFFEST DOCUMENT.ART. 20БукурештРоманијаФестивал на туристички филм
Saint PetersburgСент ПетерсбургРусијаФилмски фестивал за млади
International Tourism and
Cultural Film Festival "Kitovras"
Велики НовгородРусијаФестивал на туристички филм
Moondance International Film FestivalБолдерСАД
Yosemite International Film FestivalЈосемити,КалифорнијаСАД
Camden International Film FestivalКамденСАДФестивал за документарен филм
Chicago International Reel Shorts FestivalЧикагоСАДФилмови пократки од 39 мин.
DocMiamMајамиСАДФестивал за документарен филм
ShockerFest International Film FestivalМодестоСАД
The Manhattan Short Film FestivalЊу ЈоркСАДФестивал за краток филм
Maelstrom International Fantastic Film FestivalСиетлСАД
Temecula Valley International Film & Music FestivalTemeculaСАД
Tulsa International Film FestivalТулса, ОклахомаСАД
Martha's Vineyard International Film FestivalСАД
CinematikПијештанитСловачка
Festival of Ethnological filmБелградСрбијаФестивал за документарен филм
SILAFEST - The International Festival of Tourist and Ecology FilmВелико ГрадиштеСрбијаФестивал на туристички филм
Helsinki Film FestivalХелсинкиФинска
CNRS ИвриФранцијаScientific Audiovisual Forum
Aye AyeНансиФранција
Best of Short Films FestivalLa CiotatФранцијаФестивал за краток филм
EFFSСтразбургФранцијаФестивал за Европски фантастичен филм
KLIK!АмстердамХоландијаФестивал за анимиран филм
Film by the SeaВлисингенХоландија
Netherlands Film FestivalУтрихтХоландија
FPSЗагребХрватскаФестивал на експ. филм и видео
Four River Film FestivalКарловацХрватска
Split Film FestivalСплитХрватска
FantocheБаденШвајцаријаФестивал за анимиран филм
Zurich Film FestivalЦирихШвајцарија
Lund International Fantastic Film FestivalЛундШведска
Docupolis International Documentary FestivalБарселонаШпанија
San Sebastián International Film FestivalСан СебастијанШпанија
Име на фестивалГрадДржаваДетали
Human Rights Film FestivalТиранаАлбанија
First Step Film FestТиранаАлбанија
Festival Internacional de Escuelas de Cine (FIEC)Буенос АиресАргентинаМеѓународен фестивал за студентски филм
ANIMA - Cordoba InternationalКордобаАргентинаФестивал за анимиран филм
ANTENNAСиднејАвстралијаФестивал за документарен филм (игран и краток филм)
Harmony International Short Film FestivalСиднејАвстралијаФестивал за краток филм (времетраење 2-10 мин.)
Adelaide Film FestivalАделејдАвстралија
ViennaleВиенаАвстрија
Razor Reel Fantastic Film FestivalБрижБелгија
International film Festival GhentГентБелгија
Banja Luka International FestivalБања ЛукаБосна и ХерцеговинаФестивал за анимиран филм
FRICINEНова ФрибургоБразилИгран, краток, средно метражен-документарен филм
Janela Internacional de Cinema do RecifeРесифеБразилКратки (компетиција) и играни (Панорама)
Rio de Janeiro International Short Film FestivalРио де ЖенеироБразилФестивал за краток филм
Festival do Rio-Rio de JaneiroРио де ЖенеироБразил
São Paulo International Film FestivalСао ПаолоБразилИгран, краток и документарен филм
TourFilm Brazil – Brazil International
Tourism Film Festival
Флорианополис - Санта КатаринаБразилФестивал на туристички филм
FILMINIСофијаБугаријаФестивал за краток филм
World Animated Film FestivalВарнаБугаријаФестивал за анимиран филм
15 Second Film FestivalБелфастВелика БританијаФестивал за краток филм
Black International Film FestivalБирмингемВелика Британија
Cinem@ticБирмингемВелика Британија
Across the Street, Around the WorldБ.Р. на КенсингтонВелика Британија
Young Film-makers FestivalБрадфордВелика БританијаФестивал за филмови на млади автори (до 19 год.)
Wildscreen Film FestivalБристолВелика БританијаФестивал за еколошки филмови
Long Shot Film FestivalВарингтонВелика БританијаФестивал за среднометражен филм
International Filmmaker FestivalВест Вуд КросВелика Британија
Screenwriters' FestivalCheltenhamВелика Британија
Two Short NightsЕксетерВелика БританијаМеѓународен фестивал за краток филм
DocumentГлазговВелика БританијаФестивал за документарен филм за човекови права
Iris Prize FestivalКардифВелика Британија
Children's Film FestivalЛанкастерВелика БританијаДетски игран, анимиран, краток филм
Future ShortsЛондонВелика БританијаФестивал за краток филм
The Times BFIЛондонВелика Британија
This Is Not A GatewayЛондонВелика Британија
Dyssing monadysЛондонВелика Британија
Grimm Up NorthМанчестерВелика БританијаФестивал за хорор филм
International Festival of Fantastic FilmsМанчестерВелика БританијаФестивал за хорор филм
NOISEМанчестерВелика Британија
Norwich Film FestivalНорвикВелика Британија
Reading Experimental Film FestivalРидингВелика Британија
HIFFСтамфордВелика БританијаФестивал за краток филм
Purbeck Film FestivalПурбекВелика Британија
Sherborne International Film FestivalШерборнВелика БританијаФестивал за документарен филм
Reduction FestivalШефилдВелика Британија
SCHLINGELChemnitzГерманија
Filmfest EberswaldeЕберсвалдГерманија
FeminaleКелнГерманијаФестивал за феминистички филм
Köln Comedy FestivalКелнГерманијаКомедија
Leipzig Film FestivalЛајпцигГерманија
La.MekoЛандоГерманија
Bergfilm Film FestivalTegernseeГерманија
OekomediaФреибургГерманијаФестивал за еколошки филм
Festival International du Film FrancophoneШтутгартГерманија
Filmfestival MunsterМунстерГерманија
Corinthian International Film FestivalКоринтГрција
International Film Festival of Patras CityПатрасГрција
Darklight Film FestivalДаблинИрска
Samhlaiocht KerryТралеИрскаФестивал за краток филм
Capalbio Cinema CapalbioИталијаФестивал за краток филм
UnimovieПескараИталијаФестивал за краток  и видео филм
Silent Film FestivalПорденонеИталија
Le Giornate del Cinema MutoПорденонеИталијаФестивал за нем филм
Ravenna Nightmare Film FestivalРавенаИталијаФестивал за хорор филм
CINEMA.РимИталијаМеѓународен филмски фестивал
Rome Film FestivalРимИталија
Yasujiro OzuСасуолоИталијаФестивал за краток филм
VIEWFestТориноИталија
SEDICICORTOФорлиИталија
Tokyo International Film FestivalТокиоЈапонија
Antimatter Film FestivalВикторијаКанада
Calgary International Film FestivalКалгариКанада
Montreal Festival du Nouveau CinémaМонтреалКанада
Sarnia Short Film FestivalSarniaКанадаФестивал за краток филм
St. John's International Women's Film FestivalСт. ЏонКанадаФестивал за филм од сите жанрови
The International Diaspora Film FestivalТоронтоКанадаФестивал за филм од сите жанрови
Toronto After Dark: Horror & Fantasy Film FestivalТоронтоКанадаФестивал за хорор филм
Canadian International Annual Film FestivalХамилтонКанадаНаративен, документарен, анимиран филм
Cyprus International Film FestivalНикосиаКипар
Abu Dhabi Film FestivalАбу ДабиОбединети Арапски Емирати
Young Cinema Art FestivalПлокПолскаФестивал за студентски филм
Warsaw Film FestivalВаршаваПолскаМеѓународен филмски фестивал
International Festival of Film Producers RegiofunКатовицеПолскаФестивал за филмски продуценти
ImagoФундаоПортугалијаФестивал за видео и филм на млади
Art&Tur - International Tourism Film
Festival
БарселосПортугалијаФестивал на туристички филм
TourfilmКарлови ВариРепублика ЧешкаФестивал на филм за туризам
EkoFilmТребонРепублика ЧешкаФестивал на филм за животната средина и културното наследство
FlahertianaПермРусијаФестивал за документарен филм
BITFFБукурештРоманија
Anaheim International Film FestivalАнахајмСАД
Eerie Horror Film FestivalЕриСАДФестивал за хорор филм
AFI Fest-Los Angeles International Film FestivalЛос АнџелесСАД
Hamptons International Film FestivalЊу ЈоркСАДИгран, краток, документарен филм
Austin Film FestivalОстинСАД
Petaluma International Film FestivalПеталумаСАДФестивал за филм од сите жанрови
Chicago International Film FestivalЧикагоСАД
Chicago International Children's Film FestivalЧикагоСАДМеѓународен филмски фестивал
Fort Lauderdale International Film FestivalФорт ЛодердејлСАД
Tallgrass Film FestivalВичитаСАДНезависен филм
 San Jose International Short Film FestivalСан ХозеСАД
BibianaБратиславаСловачкаФестивал за анимиран филм
Prix DanubeБратиславаСловачка
DOKUBAZAARЉубљанаСловенијаФестивал за документарен филм
DokMaМариборСловенијаФестивал за документарен филм
BalkanimaБелградСрбијаФестивал за анимиран филм
Kaohsiung Film FestivalКаосиунгТајван
1001ИстанбулТурцијаФестивал за документарен филм
Molodist - Kyiv International Film FestivalКиевУкраина
AnimatricksХелсинкиФинскаФестивал за анимиран филм
Cinespace BeauvaisБовеФранцијаФестивал за краток филм
Festival of Animation for Young PeopleBourg en BresseФранцијаФестивал за анимиран филм
Festival CinématographiqueГарданеФранцијаФестивал за краток филм
CCiiffЛемпоФранцијаИнтеркултурен филмски фестивал
Sainte-MaximeСент МаксимФранцијаФестивал на хорор филм
Cannes Corporate&Media &TV AwardsФлорианополис-Санта КатаринаФранцијаФестивал на туристички филм
European Short Film Festival of NiceНицаФранција
Festival De Courts Metrages De La Cote BleueКари ле РуеФранција
StrangerFestivalАмстердамХоландија
Breaking GroundУтрихтХоландијаФестивал за студентски филм
Impakt Film FestivalУтрихтХоландија
CinekidАмстердамХоландија
Zagreb Film FestivalЗагребХрватска
SW ITF'CROСплитХрватскаФестивал на филм за туризам
ABYCINEАлбасетШпанијаМеѓународен филмски фестивал
IN-EDITБарселонаШпанијаФестивал за музички документарен филм
MEDIMEDБарселонаШпанијаФестивал за документарен филм
SEMINCIВаљадолидШпанијаМеѓународен филмски фестивал
FICBEНавараШпанијаФестивал за краток филм
CanariasmediafestКанарски островиШпанија
Curtocircuito Short Film FestivalСантијаго де КомпостелаШпанијаМеѓународен фестивал на краток филм
SitgesСитгеШпанија
Име на фестивалГрадДржаваДетали
Mar del Plata International Film FestivalБуенос АиресАргентинаСите жанрови
Festival Internacional San Luis CineСан ЛуисАргентинаКратки, документарни, анимирани, играни филмови
YOUKIВелсАвстријаМладински Медиа Фестивал
Berg und AbenteuerГрацАвстрија
Baku International Ficts Sport Film FestivalБакуАзербејџанФилмови на тема спорт
CimaticsБриселБелгија
DukafestБања ЛукаБосна и ХерцеговинаФестивал за студентски филм
Fluxus - International Film Festival On the InternetOn-lineБразилЗа филмови подолги од 15 мин
MostraMundo - The Moving Image FestivalРесифБразилФестивал за краток филм
Bansko Film FestБанскоБугаријаФестивал за документарен филм
CinemaniaСофијаБугаријаПанорама
Bath Film FestivalБатВелика БританијаФестивал за краток филм
BAFБрадфордВелика БританијаAnimation Film festival
CinecityБрајтонВелика Британија
Oska BrightБрајтонВелика Британија
Student Film Festival AwardsБрајтонВелика Британија
EncountersБристолВелика БританијаФилмски Фестивал за краток и анимиран филм
FLIPВолверхамптонВелика БританијаAnimation Film Festival
Kids for Kids UKДериВелика Британија
Foyle Film FestivalДериВелика Британија
Dundee Mountain Film FestivalДандиВелика БританијаФестивал за документарен филм
Cardiff Film FestivalКардифВелика Британија
Mountain FilmКендалВелика БританијаФестивал за документарен филм
LIFFЛидсВелика Британија
Betting on ShortsЛондонВелика Британија  Фестивал за краток филм
FilmLab FestivalЛондонВелика Британија  Фестивал за краток филм
ISEFFЛондонВелика БританијаStudent Ethnographic Film Festival
London Children's Film FestivalЛондонВелика Британија
OnedotzeroЛондонВелика БританијаWorldwide Digital Short Film Festival.
FilmstockЛутонВелика Британија
Insight Film FestivalМанчестерВелика Британија
Bang!НотингемВелика БританијаФестивал за краток филм
DV MissionПортсмутВелика Британија2 min. Shorts produced to a brief in 48hrs
Salford Film FestivalСалфордВелика БританијаPremieres, Features and shorts
Falstaff International Film FestivalСтратфордВелика Британија
Cornwall Film FestivalФламут, КорнволВелика Британија
InterfilmБерлинГерманијаShort Film Festival
Entre VuesБелфортГерманија
KiezkiekenБерлинГерманијаФестивал за краток филм
Verzaubert Queer Film WeekendБерлин, КелнГерманија
Braunschweig International Film FestivalБрауншвеигГерманија
Brest European Film FestБрестГерманијаФестивал за краток филм
Exground FilmFest 24КалигариГерманијаLong feature films
UnlimitedКелнГерманијаФестивал за краток филм
FilmFestival CottbusКотбусГерманијаФестивал за филмови од Источна Европа
Еast-West Co-Production Market at the Film FestivalCottbusКотбусГерманијаКопродукциски Маркет на Филмскиот фестивал во Котбус
Mannheim-HeidelbergМајнхајмГерманија
Int.Thermaikos 2min Film FestivalСолунГрцијаФестивал за краток филм
CPHDoxКопенхагенДанскаФестивал за документарен филм
Ribe Animation FestivalРибДанскаAnimation Film Festival
Cairo International Film FestivalКаироЕгипетLong feature films
Black NightsТалин, ТартуЕстонија
Baltic Film industry, Baltic EventТалинЕстонијаLong feature films
International Film festival of IndiaГоаИндија
Waterford Film FestivalВатерфордИрска
Cork Film FestivalКоркИрска
NanookfilmfestПалермоИталијаФестивал за документарен филм
I Castelli AnimatiРимИталијаФестивал за анимиран филм
MedFilm FestivalРимИталија
Tourfilm FestivalРомаИталијаФестивал за документарен и краток филм за туризам
Festival Internazionale Del Cinema Di SalernoСалерноИталија
Science Plus FictionТрстИталијаФестивал за научно- фантастичен филм
Torino Film FestivalТуринИталија
Festival dei PopoliФлоренсаИталијаФестивал за документарен филм
Ozu Film FestivalМоденаИталијаФестивал за краткометражен филм
Tokyo FilmExТокиоЈапонија
Kyoto Historica International Film FestivalКјотоЈапонијаИсториски филмови
Winnipeg Aboriginal Film FestivalВинипегКанадаДокументарен, краток документарен, играна драма
Global Visions Film FestivalЕдмонтонКанадаФестивал за документарен филм
Giant Incandescent Resonating Animation FestivalКалгариКанадаАнимиран краток и анимиран игран филм
Rencontres international du documentaire de MontrealМонтреалКанадаФестивал за документарен филм
Nokia MobiFest TorontoТоронтоКанада
CinеdaysСкопјеМакедонијаФестивал за Европски филм
OIFFОслоНорвешка
WT FestivalОсНорвешка
GRAND OFFВаршаваПолска
EuroshortВаршаваПолскаЕвропски фестивал за краок филм
Etiuda&AnimaКраковПолска
ASPEKTYТорунПолскаФестивал на визуелна антропологија
FIKEЕвораПортугалијаФестивал за краток филм
CinanimaЕспинхоПортугалијаФестивал за анимиран филм
Estoril Film FestivalЕсторилПортугалија
Visions Of LightБрноРепублика Чешка
ESFFПрагаРепублика ЧешкаФестивал за студентски филм
ALTER-NATIVEТаргу МуресРоманијаФестивал за краток филм
MUSEEKСент ПетерсбургРусијаМузичко видео, краток филм, анимација
No-festivalШејлабинскРусијаФестивал за анимиран филм и видео- уметност
Annapolis Film FestivalАнаполисСАД
Boston Motion Picture AwardsБостонСАДФестивал за краток филм
New York City Horror Film FestivalЊу ЈоркСАДХорор, научна фантастика, игран, краток филм
Denver International Film FestivalДенверСАД
St. Louis International Film FestivalСент ЛуиСАД
Valley Film FestivalЛос АнџелесСАД
IFF BratislavaБратиславаСловачка
LIFFEЉубљанаСловенија
International Izmir Short Film FestivalИзмирТурција
Akbank Short Film FestivalИстанбулТурцијаФестивал за документарен и краток филм
Istanbul International Short Film FestivalИстанбулТурција
Malatya International Film FestivalМалтајаТурција
The honour of the regimentКиевУкраинаФестивал за играни филмови
StepsКиевУкраина
VerzióУнгарија
AnilogueБудимпештаУнгаријаФестивал за анимиран филм
Wildlife VassaВасаФинскаФестивал за филм за природа
RokumenttiЖоенсуФинскаФестивал за филм за рок
Children's Film FestivalОулуФинска
Kettupäivät ХелсинкиФинскаФестивал за краток и документарен филм
Lens PoliticaХелсинкиФинскаФестивал за филм и медиа уметност
Amiens International Film FestivalАмиенФранција
Festival International du film d'ArrasАрасФранција
UtopialesНантФранцијаФестивал за научно- фантастични филмови
Poitiers Film FestivalПоатјеФранција
International Film Festival Du Grain a DemoudreГонфрвил л'ОршеФранција
IDFAАмстердамХоландијаФестивал за документарен филм
Shadow FestivalАмстердамХоландија
Noordelijk Film FestivalЛеуварденХоландија
HAFFУтрихтХоландијаФестивал за анимиран филм
One TakeЗагребХрватскаФестивал за краток филм
Stockholm International Film FestivalСтокхолмШведска
Cinéma Tous EcranЖеневаШвајцаријаФилмски и телевизиски Фестивал
European Student Film FestivalЛесциернШвајцаријаФестивал за студентски филм
ALCINEAlcalá de HenaresШпанија
L'AlternativaБарселонаШпанијаФестивал за независен филм
Punto y Raya FestivalБарселонаШпанија
FIABБарселонаШпанијаТелевизиски Фестивал
Bilbao International FestivalБарселонаШпанијаФестивал за документарен и краток филм
La CabinaВаленсијаШпанијаФестивал за среднометражни филмови
EXTREMA'docCACERESШпанија
Gijón Film Festival for Young PeopleХихонШпанијаФестивал за независен филм
Archaeological Film Festival of the BidasoaИрунШпанијаФестивал за документарен филм
FancineМадридШпанијаФестивал за фантастичен филм
LesGaiCineMadМадридШпанија
Semana de CineМадридШпанијаФестивал за експериментален филм
Festival de Cine de Terror de Molins de ReiМулин д РеинШпанијаФестивал за кратки хорор филмови
Memorimage FestivalРеусШпанијаФестивал за документарен филм
Ciudad de SantanderСантандерШпанијаФестивал за спортски филм
SEFFСевиљаШпанијаЕвропски Филмски Фестивал
Festival Internacional de cine de GijonХихонШпанија
Enviromental International Film FestivalБарселонаШпанија
Име на фестивалГрадДржаваДетали
TIFFТиранаАлбанијаМеѓународен филмски фестивал
Ciclope International Advertising Craft FestivalБуенос АиресАргентинаКомерцијални
Bahamas International Film FestivalНасауБахамиДолгометражни, кратки, документарни, анимирани
IKLЛевенБелгијаФестивал за краток филм
The Cypriot Film FestivalЛондонВелика БританијаФестивал за краток филм
Short Cuts CologneКелнГерманијаФестивал за краток филм
European Film AwardsРазлични градовиГерманија
Platforma Video АтинаГрцијаФестивал за дигитални филмови
OlympiaПиргосГрцијаФилмски фестивал за деца и млади
THESSСолунГрцијаФестивал за краток филм
Tiblisi International Film FestivalТиблисиГрузијаМеѓународен филмски фестивал
Noir in Film FestivalCourmayeurИталијаМеѓународен филмски фестивал
Le Trottoir in cortoМиланИталијаМеѓународен фестивал за краток филм
Potenza Film FestivalПотензаИталијаМеѓународен филмски фестивал
242РимИталијаФестивал за краток филм
Filmfestival del GardaСалоИталијаМеѓународен филмски фестивал
Rimusicazioni FestivalИталија
Chennai International Film FestivalЧенајИндија
Guangzhou International Documentary Film FestivalКинаФестивал за документарен филм
Monaco International Film FestivalМонте КарлоМонако
Ale Kino!ПознанПолскаФестивал за млади
CAMERIMAGEТорунПолскаФилмски фестивал за кинематографска уметсност
The Art of the DocumentВаршаваПолскаМултимедијален фестивал
PAFОломукРепублика ЧешкаФестивал за анимиран филм
27 + 1МоскваРусијаФестивал за краток филм
StalkerМоскваРусијаФестивал на филм за човекови права
Anchorage Film FestivalЕнкориџСАД
Hollywood Reel Independent Film FestivalЛос АнџелесСАД
FilofestЉубљанаСловенијаФестивал за студентски и видео филм
AnimatekaЉубљанаСловенијаФестивал за анимиран филм
Alternative Film/VideoБелградСрбијаМеѓународен филмски фестивал
FSFБелградСрбијаФестивал за студенстски филм
International Underwater Film FestivalБелградСрбија
Film FrontНови СадСрбијаФестивал за краток филм
Festival on WheelsАнкараТурцијаМеѓународен филмски фестивал
Silk Road Film FestivalБурсаТурцијаМеѓународен филмски фестивал
Istanbul International MeetingИстанбулТурцијаФестивал за историски филм
KROKРазлични градовиУкраинаФестивал за анимиран филм
EU ShortsБудимпештаУнгаријаЕвропски фестивал за кратки филмови
AutransAutransФранцијаФестивал за документарен филм
Festival Tous CourtsAix-en-ProvenceФранцијаМеѓународен филмски фестивал
Les Nuits MagiquesБеглесФранцијаМеѓународен филмски фестивал
Cinema Science FestivalБордоФранцијаФестивал за игран филм
Festival De Cinema Europeen Des ArcsЛез АркФранција
АмстердамХоландијаМеѓународен филмски фестивал
ЗагребХрватскаФестивал за филм за човекови права
КорунаШпанијаПрофесионален и студентски филм
МЕСТО:ЗЕМЈА:ИМЕ НА  ФЕСТИВАЛ/ ПРОГРАМА:ОД:ДО:WEB:      РОК ЗА АПЛИКАЦИЈА:
РотердамХоландијаInternational Film Festival22.01.202002.02.2020WebsiteЗавршен
Клермон- ФеранФранцијаClerrmont- Ferrand International  Short Film Festival31.01.202008.02.2020WebsiteЗавршен
Клермон- ФеранФранцијаShort Film Market03.02.202006.02.2020WebsiteЗавршен
БерлинГерманијаEuropean Film Market- EFM20.02.202027.02.2020WebsiteЗавршен
БерлинГерманијаInternational Film Festival-  Berlinale Shorts20.02.202001.03.2020WebsiteЗавршен
БерлинГерманијаInternational Film Festival- Wettbewerb20.02.202001.03.2020WebsiteЗавршен
БерлинГерманија International Film Festival - Generation20.02.202001.03.2020WebsiteЗавршен
БерлинГерманијаInternational  Film Festival- Panorama20.02.202001.03.2020WebsiteЗавршен
БерлинГерманијаInternational  Film Festival- Forum20.02.202001.03.2020WebsiteЗавршен
ОберхаузенГерманијаInternational Short Film Festival Oberhausen13.05.202018.05.2020Website 01.02.2020
ПаризФранција"Cinema du reel" Festival  Int. de films documentaries13.03.202022.03.2020WebsiteЗавршен
КанФранцијаFestival de Cannes - Short Film Corner12.02.202023.05.2020Website01.03.2020
КанФранцијаFestival de Cannes - Marche du Film12.02.202023.05.2020WebsiteАприл 2020
КанФранцијаFestival de Cannes -  Quinzaine es Realisateurs12.02.202023.05.2020WebsiteКраткометражни:13.03.2020
Долгометражни: 27.03.2020
КанФранцијаFestival de Cannes-  Out of competition12.02.202023.05.2020WebsiteКраткометражни :02.03.2020
Долгометражни: 04.03.2020
КанФранцијаFestival de Cannes-  Prix "Camera d`Or"12.02.202023.05.2020WebsiteКраткометражни :02.03.2020
Долгометражни: 04.03.2020
КанФранцијаFestival de Cannes-  Un Certain Regard12.02.202023.05.2020WebsiteКраткометражни :02.03.2020
Долгометражни: 04.03.2020
КанФранцијаFestival de Cannes-  Wettbewerb12.02.202023.05.2020WebsiteКраткометражни :02.03.2020
Долгометражни: 04.03.2020
КанФранцијаFestival de Cannes- Cinefondation12.02.202023.05.2020Website15.02.2020
АнесиФранцијаFestival International du Film d`Animation15.06.202020.06.2020WebsiteДолгометражни: 15.03.2020
Останати: 15.02.2020
АнесиФранцијаInternational Animation Film Market (MIFA)15.06.202020.06.2020Website15.03.2020
Карлови ВариРепублика ЧешкаInternational Film Festival03.07.202011.07.2020WebsiteРегуларен рок: 29.02.2020
Продолжен рок:01-31.03.2020
ЛокарноШвајцаријаInternational Film Festival05.08.202015.08.2020WebsiteЗавршен
ВенецијаИталијаMostra internazionale d`Arte  Cinematografica- 8 Giornate  degli Autori- Venice daysTBATBAWebsiteTBA
ВенецијаИталијаMostra internazionale d`Arte  Cinematografica- 26 Settimana  Internazionale della Critica (SIC)TBATBAWebsite TBA
ВенецијаИталијаMostra internazionale d`Arte  Cinematografica- Selezione Ufficale02.09.202012.09.2020WebsiteРок: 12.06
ВаршаваПолскаFilm Festival09.10.202018.10.2020 WebsiteЗавршен
ТоронтоКанадаInternational Film Festival10.09.202020.09.2020WebsiteTBA
ТоронтоКанадаHot Docs Canadian International Documentary Festival30.04.202010.05.2020WebsiteЗавршен
Сан СебестијанШпанијаInternational Film Festival18.09.202026.09.2020Website15.06.2020
АмстердамХоландија28th International Documentary  Film Festival- IDFA18.11.202029.11.2020WebsiteTBA
Парк СитиСАДSundance Film Festival23.01.202002.02.2020WebsiteЗавршен
МЕСТО:ДРЖАВА:ИМЕ НА ФЕСТИВАЛ/ПРОРАМА:ОД:ДО:ВЕБ:РОК ЗА АПЛИКАЦИЈА:
АнжеФранција32th Film Festival “Premieres Plans”17.01.202026.01.2020WebsiteЗавршен
АнталијаТурцијаInternational Antalya Golden Orange Film Festival20.09.202027.09.2020WebsiteТВА
ХелсинкиФинскаDocPoint-Helsinki Documentary Film Festival27.01.202002.02.2020WebsiteЗавршен
БиарицФранцијаFIPA-International festival of Audiovisual Programs21.01.202026.01.2020WebsiteЗавршен
ГетеборгШведска43rd International Film Festival24.01.202003.02.2020WebsiteЗавршен
Санта БарбараСАД35th Internationbal Film Festival15.01.202020.01.2020WebsiteЗавршен
БерлинГеманијаBerlin International Film Festival - Perspective Deutsches&Kino German cinema20.02.202001.03.2020WebsiteЗавршен
БелградСрбијаInternational Film Festival "FEST"28.02.202008.03.2020WebsiteЗавршен
МајамиСАДMiami International Film Festival06.03.202015.03.2020WebsiteЗавршен
Лос АнџелесСАДAnnual Academy Awards - Oscars/ Best Foreign Language Film09.02.202009.02.2020WebsiteЗавршен
Лос АнџелесСАДAnnual Academy Awards - Oscars/Short Films09.02.202009.02.2020WebsiteЗавршен
Лос АнџелесСАДAnnual Academy Awards - Oscars/Documentary09.02.202009.02.2020WebsiteЗавршен
БриселБелгијаAnima-The Brussels Animation Film Festival21.02.202001.03.2020WebsiteЗавршен
МисуриСАДTrue/False Film Festival05.03.202008.03.2020WebsiteЗавршен
ОстинСАДSouth by Southwest Conference and Festival13.03.202022.03.2020WebsiteЗавршен
ГвадалахараМексикоGuadalajara Film Festival20.03.202027.03.2020WebsiteЗавршен
ПрагаРепублика ЧешкаOne World Human Rights Film Festival05.03.202014.03.2020WebsiteЗавршен
СофијаБугаријаSofia International Film Festival12.03.202022.03.2020WebsiteЗавршен
ТампререФинскаInternational Short Film Festival04.03.2020 08.03.2020WebsiteЗавршен
Сао ПаолоБразилIt's All True: International Documentary Film Festival26.03.202005.04.2020WebsiteЗавршен
СолунГрцијаDocumentary Festival "Images of the 21 st Century"06.03.202015.03.2020WebsiteЗавршен
Хонг КонгКинаInternational film Festival24.03.202006.04.2020WebsiteЗавршен
ЊујоркСАДTribeca Film Festival15.04.202026.04.2020WebsiteЗавршен
ЊујоркСАДNew Directors/New Films25.03.202005.04.2020WebsiteЗавршен
Буенос АиресАргентинаFestival International de Cine Independiente- BAFICI03.04.202014.04.2020WebsiteЗавршен
НионФранција"Visions du Reel" Festival Int. de Cinema24.04.202002.05.2020WebsiteЗавршен
ВизбаденГерманија"Go East" Festival of Central and Eastern European Film05.05.202011.05.2020WebsiteЗавршен
МонсБелгијаMons International Love Film Festival06.03.202013.03.2020WebsiteЗавршен
Сан ФранцискоСАДInternational Film Festival08.04.202021.04.2020WebsiteЗавршен
ОберхаузенГерманијаInternational Short Film Festival Oberhausen13.05.202018.05.2020WebsiteЗавршен
ДарамСАДFull Frame Documentary Film Festival02.04.202005.04.2020WebsiteЗавршен
ЛинцАвстријаCrossing Europe Film Festival Linz21.04.202026.04.2020WebsiteЗавршен
АспенСАДAspen Shortfest31.03.202005.04.2020WebsiteЗавршен
ШтутгартГерманијаStuttgart International Festival of Animated Film - Trickfilm Festival05.05.202010.05.2020WebsiteЗавршен
ЛисабонПортугалијаIndieLisboa International Independent Film Festival30.04.202010.05.2020WebsiteЗавршен
БриселБелгијаFestival du Court Metrage22.04.202002.05.2020WebsiteЗавршен
ТеплицеЧешкаInternational Festival of Animated Film - Anifilm05.05.202010.05.2020WebsiteЗавршен
ПаризФранцијаCinema du Reel - International Documentary Film Festival13.03.202022.03.2020WebsiteЗавршен
МинхенГерманијаDOK.Fest Munich06.05.202017.05.2020Website03.02
ТоронтоКанада"Hot Docs"Canadian Int. Documentary Festival30.04.202010.05.2020WebsiteЗавршен
СиетлСАДInternational Film Festival14.05.202007.06.2020WebsiteЗавршен
КлужРоманијаTransylvania International Film Festival29.05.202007.06.2020WebsiteЗавршен
ЧонжуЈужна КорејаJeonju International Film Festival28.04.202007.05.2020WebsiteЗавршен
Тел АвивИзраелDocaviv International Documentary  Film Festival21.05.202030.05.2020WebsiteЗавршен
КраковПолскаKrakow Film Festival31.05.202007.06.2020WebsiteЗавршен
Лос АнџелесСАДAFI-SIlverdocs Documentary Film Festival17.06.202021.06.2020Website06.03
ТокиоЈапонијаShort Shorts Film Festival and Asia04.06.202015.06.2020WebsiteЗавршен
ШангајКинаShanghai International Film festival13.06.202022.06.2020Website31.03
ШефилдВелика БританијаSheffield International Documentary Film Festival04.06.202009.06.2020Website02.03
ТаорминаИталијаTaormina Film Festival23.06.202028.06.2020Website15.03
Палм СпрингсСАДPalm Springs International Short Fest16.06.202022.06.2020WebsiteЗавршен
ГримстадНорвешкаNorwegian Short Film Festival10.06.202014.06.2020WebsiteЗавршен
ХамбургГерманијаInternational Short Film Festival02.06.202008.06.2020WebsiteЗавршен
УескаШпанијаFestivalInternational de Cine de Huesca12.06.202020.06.2020Website Завршен
ДурбанЈужна АфрикаDurban International Film Festival16.07.202026.07.2020WebsiteTBA
СиднејАвстралијаFilm Festival03.06.202014.06.2020WebsiteЗавршен
ЕдинбургВелика БританијаInternational Film Festival17.06.202028.06.2020WebsiteЗавршен
Ла РошелФранцијаInternational Film Festival26.06.202005.07.2020WebsiteTBA
МоскваРусијаMoscow International Film Festival22.04.202029.04.2020WebsiteЗавршен
ВроцлавПолскаNew Horizons International Film Festival23.07.202002.08.2020Website22.03
СеулКорејаInternational Cartoon & Animation Festival SICAFTBATBAWebsiteTBA
Вила до КондеПортугалијаVilla do Conde Int. Short Film Festival11.07.202019.07.2020Website30.04
МарсејФранција"FIDMarseille" Int. Documentary Film Festival07.07.202013.07.2020Website31.03
ЕрусалимИзраелFilm Festival16.07.202026.07.2020Website18.04
ЈереванЕрменија"Golden Apricot" Yerevan International Film Festival12.07.202019.07.2020WebsiteTBA
СараевоБосна и ХерцеговинаFilm Festival14.08.202021.08.2020Website23.05
МелбурнАвстралијаInternational |Film Festival06.08.202023.08.2020Website31.03
Рио де Женеиро/ Сао ПаолоБразилAnima Mundi International Animation Festival of Brazil17.07.202028.07.2020Website28.06
Сао ПаолоБразилSao Paolo International Short Film Festival20.08.202030.08.2020Website30.04
ПризренКосовоDokuFest International Documentary and Short Film Festival07.08.202015.08.2020Website05.04
ОденсеДанскаOdense Film Festival24.08.202030.08.2020Website01.04
ХирошимаЈапонијаInternational Animation Festival Hiroshima20.08.202024.08.2020Website01.04
МонтреалКанадаWorld Film Festival27.08.202007.09.2020Website03.07
TелјуридСАДFilm FestivalTBATBAWebsiteTBA
ЊујоркСАДFilm Festival25.09.202011.10.2020Website08.04
ВанкуверКанадаInternational Film Festival24.09.202009.10.2020Website12.06
ХамбургГерманијаFilm Fest Hamburg24.09.202003.10.2020Website08.07
СапороЈапонијаSapporo International Short Film Festival13.10.202018.10.2020Website30.04
ОтаваКанадаOttawa International Animation Festival23.09.202027.09.2020Website29.05
БристолВелика БританијаEncounters International Short Film Festival20.09.202026.09.2020Website04.06
МиланоИталијаFIlm Festival28.09.202008.10.2020Website22.05
ВаршаваПолскаWarsaw Film Festival09.10.202018.10.2020Website15.07
УпсалаШведскаUppsala International Short Film Festival19.10.202025.10.2020Website31.05
СиджесШпанијаInternational FIlm Festival of Catalonia08.10.202018.10.2020Website31.07
МумбаиИндијаMumbai Film Festival20.10.202027.10.2020WebsiteTBA
ВиенаАвстријаVienna International Film Festival22.10.202004.11.2020Website31.07
ЛондонБелика БританијаRaindance Film Festival18.09.202029.09.2020Website29.05
ЛисабонПортугалијаDocLisboa Lisbon International Film Festival22.10.202001.11.2020Website20.09
ЧикагоСАДChicago International Film Festival14.10.202025.10.2020Website06.07
ИстанбулТурцијаIstanbul International Film Festival10.04.202021.04.2020WebsiteЗавршен
АмстердамХоландијаCineKid Festival10.10.202016.10.2020Website01.07
ЈихлаваРепублика ЧешкаJihlava International Documentary Film Festival27.10.202001.11.2020Website30.04
Рио де ЖенеироБразилFestival do Rio03.11.202009.11.2020WebsiteTBA
Абу ДабиОбединети Арапски ЕмиратиAbu Dhabi Middle East International Film Festival23.10.202001.11.2020Website15.07
КиевУкраинаMolodist International Film Festival30.05.202007.06.2020Website01.03
АмиенФранцијаAmiens International Film Festival13.11.202021.11.2020Website30.06
ГентБелгијаInternational Film Festival13.10.202024.10.2020Website01.08
БусанЈужна КорејаInternational Film Festival07.10.202016.10.2020WebsiteTBA
ЛондонВелика БританијаBFI London Film Festival05.10.202016.10.2020Website17.06
ЈамагатаЈапонијаInternational Documentary Film Festival05.10.202012.10.2020Website15.04
МонтреалКанадаFestival de nouveau cinema07.10.202018.10.2020Website15.06
РимИталијаRome Film Festival15.10.202025.10.2020Website30.07
ТокиоЈапонијаInternational Film Festival31.10.202009.11.2020Website29.07
МонпелјеФранцијаMontpellier Int. Festival of Mediterranean Film16.10.202024.10.2020WebsiteTBA
Сао ПаолоБразилInternational Film Festival22.10.202004.11.2020Website22.06
ВаљадолидШпанијаInternational Film Festival21.10.202028.10.2020Website06.07
ЛајпцигГерманијаDOK Leipzig - International Festival for Documentary and Animation Films26.10.202001.11.2020Website07.07
СолунГрцијаTessaloniki International Film Festival04.11.202013.11.2020WebsiteМарт
КотбусГерманијаFilm Festival Cottbus03.11.202008.11.2020WebsiteЗавршен
Манхајм-ХајделбергГерманијаInternational Film Festival12.11.202022.11.2020Website20.07
ТориноИталијаFilm Festival20.11.202028.11.2020WebsiteTBA
БилбаоШпанијаInt. Festival of Documentary and Short Films18.11.202025.11.2020WebsiteTBA
КопенхагенДанскаCPH:DOX-Int. Documentary Film Festival18.03.202029.03.2020WebsiteЗавршен
Мар дел ПлатаАргентинаMar del Plata International Film Festival18.11.202027.11.2020Website30.07
ЕспињоПортугалијаInternational Animated Film FestivalTBATBAWebsiteTBA
КоркИрскаCork Film Festival05.11.202015.11.2020Website05.07
ЛидсВелика БританијаLeeds International Film Festival04.11.202019.11.2020Website10.08
ФиренцаИталијаFestival dei Popoli- Festival Internazionale dei Film Documentario25.11.202002.12.2020Website10.08
ГоаИндијаInternational Film Festival of India20.11.202030.11.2020Website14.08
Лос АнџелесСАДAFI Fest15.10.202022.10.2020Website05.06
СевиљаШпанијаSeville European Film Festival06.11.202014.11.2020WebsiteTBA
СтокхолмШведскаStockholm International Film Festival11.11.202021.11.2020Website31.07
БелфортФранцијаBelfort International Film Festival15.11.202022.11.2020Website01.09
ДубаиОбединети Арапски ЕмиратиDubai International Film Festival06.12.202013.12.2020WebsiteTBA
КурмајорИталијаCourmayeur Noir in Festival08.12.202013.12.2020WebsiteTBA
КералаИндијаKerala International Film Festival04.12.202011.12.2020WebsiteTBA
ПаризФранцијаLes Arcs European Film Festival10.12.202017.12.2020WebsiteTBA
ТалинЕстонијаTallin Black Nights Film Festival13.11.202029.11.2020Website24.08
Рио де ЖенеироБразилRio De Janeiro International Short Film Festival03.11.202009.11.2020Website09.06