ПОВИК ЗА SEE CINEMA NETWORK 2023

 

Отворен е конкурсот на SEE CINEMA NETWORK 2023 за финансирање на развој на долгометражен филм реализиран како копродукција.

Подетални информации поврзани со правилата и начинот за пријавување можете да најдете на следните линкови:

Rules and regulations for Development of feature films co-productions – doc

Application for Development of feature films co-productions – doc

Пријавите за SEE CINEMA NETWORK 2023 треба да бидат доставени електронски на contact@filmagency.gov.mk најдоцна до 29. Септември 2023 година.

Откако ќе бидат доставени проектите за учество на конкурсот од страна на Комисијата на Агенцијата за филм на Р.Северна Македонија ќе бидат одбрани проекти кои влегуваат во потесен избор на конкурсот. Финалната евалуација на самите развојни проекти, како и конечниот избор на проектите кои ќе бидат финасирани го прави Генералното собрание на претставниците на SEE CINEMA NETWORK во рамките на Thessaloniki International Film Festival, кој се планира да се одржи во Ноември 2023 година.