КАМЕНА ГРАДИНА

MK | 2018 | 13‘ | DCP | Документарен|

Режисер:  Даријан Пејовски
Продуцент: Кристијан Буровски, Димитар Минов, Томи Салковски
Сценарист: Даријан Пејовски
Директор на фотографија:  Дејан Димоски
Монтажер:  Дејан Смилески
Музика:  Александар Пејовски

СИНОПСИС:

“Камена Градина” е краток, експериментален, документарен филм, посветен на Старата скопска чаршија. Во едно деноноќие, преку неколку занаетчии, го следиме нивното секојдневие, разноликоста на културите и богатата историја, на единственото место во градот Скопје, кое низ вековите го задржало својот автентичен изглед.

Продукција Black Cat Production
Ко-продукција Skopje Film Studio

www.sfs.mk
mailbcproduction@gmail.com