ВНАТРЕ

Оригинален формат:  2K (16:9)
Година на објавување:  2009

Времетраење:  8 мин.

Режисер:  Иван Ивановски
Продуцент:  Виолета Качакова
Монтажа:  Доријан Миловановиќ
Сценарио:  Иван Ивановски
Директор на Фотографија: Иван Ивановски

Музика: Владимир Каевски и Иван Ивановски

СИНОПСИС:

Внатре, во простор помеѓу четири ѕидови; Внатре во еден индивидуален свет на халуцинации и очекувања… Филмот Осаменост го претставува осамениот свет на ликот, кој што живее во носталгија од моменти од минатото кои што ги поминал со неговата сакана.

НАГРАДИ:

 • Специјално признание – „АстерФест“ Струмица, 2010
 • Награда за најдобар анимиран филм – Kритерион Синема Клуб, Сараево, 2009
 • Специјално признание од член на жири Мати Хагелберг – „Аниматека“ Меѓународен фестивал на анимиран филм, Љубљана, 2009
 • Фестивали:
 • Фестивал на краткометражен филм во Гренобл, Франција, 2016
 • Филмски фестивал Giffoni Experience, Италија, 2015
 • Balkan Snapshots Филмски Фестивал, Амстердам/Холандија, 2009
 • Балканима, Белград/Србија, 2009
 • Филмски Фестивал, Сараево, Босна и Херцеговина, 2009
 • KЛИК! Фестивал на анимиран филм, Амстердам, Холандија, 2009
 • Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“ Битола, Македонија, 2009
 • ДОТФест Онлајн Филмски Фестивал, 2009
 • Адана „Golden Boll“ Фестивал на краткометражен медитерански филм, Турција, 2010
 • San Giò – Верона Видео фестивал, Италија, 2010
 • БЕЛЕФ – Белградски Летен Фестивал, 2010
 • 4 Синхронизирани Градови – Фестивал за независен филм и визуелни уметности (Приштина /Косово, Амстердам/Холандија, Сараево/Босна и Херцеговина и Скопје/Македонија), 2010
 • Yasujiro Ozu Меѓународен Филмски Фестивал, Модена, Италија, 2010
 • Меѓународен Филмски фестивал, Детроит, САД
 • StopTrik Меѓународен Филмски Фестивал, Марибор/Словенија, 2011
 • Фестивал на краткометражен филм „Кратка Форма“ ,Горњи Милановац/Србија, 2011
 • Меѓународен ден на анимиран филм во организација на ASIFA , Будимпешта/Унгарија – прикажан како дел од специјалната селекција на StopTrik Меѓународен Филмски Фестивал 2011
 • StopTrik Меѓународен Филмски Фестивал ,Гижицко/Полска, 2011
 • StopTrik Меѓународен Филмски Фестивал, Кошице, Словачка, 2012