КРВ ЗА КРВ

Оригинален формат:  Beta
Година на објавување:  2009
Времетраење:  30 мин.

Режисер:  Астрид Омери
Продуцент:  Атила Груби
Извршен Продуцент:  Или Пепо
Директор на Фотографија: Атила Груби
Главни Улоги:  Улка Мујо, Албана Аголи, Зеф Никола, Енвер Хусеини

КРАТКА СОДРЖИНА:
Филмот ја третира темата на крвната одмазда, една тешка рана и во денешните дни на албанското општество. Главната личност на филмот е една млада дама, мајка на три деца…

ФЕСТИВАЛИ:

  • Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2009
ПРОДУЦЕНТСКИ КУЌИ:
Магично око
ул. Казанџиска 14
1000 Скопје, Р.Македонија
atillagrubi69@hotmail.com